Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti is irigyek vagytok, a...

Ti is irigyek vagytok, a külföldi országokban élő ismerőseitekre?

Figyelt kérdés

2013. jan. 3. 16:11
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
Én irigy vagyok rájuk nagyon még sose éltem külföldön de nagyon szeretnék már :)
2013. jan. 6. 20:38
 12/24 anonim ***** válasza:
Nekem nem él külföldön ismerősöm, de én valószinűleg ki fogok költözni.
2013. jan. 6. 20:43
 13/24 anonim ***** válasza:
55%

Bodi E. fején találta a szöget, pontossan ez van. A fiatal nyugdíjjasok és most "vonulók"-nak nincs esélyük sem kimenni már de itt is csak a tengődés vár rájuk.

Nyugaton valóban az öregek élvezhetik a munkájukból befektetett nyugdíjalapot mert nem "privatizálták" az ifikomcsi vezetők !!És ne említsem Ausztráliát, ott még akinek egy munkanapja sincs kap egy minimálnyugdíjjat és vígan utazgathat lakóautójával. Itt csak írígykedhetnek a fiatalokra akik már elmentek.

2013. jan. 7. 04:35
 14/24 nyisziati ***** válasza:
100%
Én nem vagyok irigy, sok sikert mindenkinek. Gyakran olvasok blogokat, ahol külföldön élő hazánkfiai posztolnak és azt látom, hogy egyénfüggő, ki talál otthont máshol. Nekem pl. az erős honvágy miatt nehezen menne és másoknál is ezt látom. Akiben nem erős ez a vágy, az könnyebben beilleszkedik és nem fáj annyira a távollét.
2013. jan. 7. 18:30
 15/24 anonim ***** válasza:
Halló Okoskák! Nem csak nyugaton van "külföld". Aki irígykedik az jöjjön hozzám Lengyelországba lakni!
2013. jan. 9. 02:36
 16/24 anonim ***** válasza:
Bárcsak...én a lengyeleket barátságos vidám embereknek ismerem.
2013. jan. 10. 15:38
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

miért kellene irigykedni? azt választotta akkor azt szeresse-- aki itthon él az elfogadja ami itthon van és reménykedik hogy mindig jobb lesz.

Tegyem hozzá engem nagyon idegesített az hogy külföldön vagyok-- még a kutya se értette a szavam itthon legalább a kutya is a magyarul ért!

Én legalábbis magyarul gondolkodom és nehezemre esik bármilyen nyelven beszélni vagy figyelni. Különben se kell külföldre menni ahhoz, hogy irigyekkel találkozzon az ember, haza pályán is van épp elég.

2013. jan. 10. 17:09
 18/24 anonim ***** válasza:
én külföldön élek, és arra vagyok irigy, aki otthon van, nagyon szívesen hazamennék. pedig nem érzem rosszul magam, de akkor is. hiányzik maga a város, meg a régi barátaim, a törzshely. pedig se nem takarítok, se nem mosogatok, irodában dolgozom, saját lakásom van, vannak barátok, elfoglaltság. de akkor is. Bódi Editnek: a kor nem akadály, volt munka és lakótársam 62 évesen jött ki egy-másfél évre.
2013. jan. 18. 23:23
 19/24 anonim ***** válasza:

Pár éve kint voltam Kanadában és kiábrándító volt számomra az ott élő magyarok viselkedése! Elmentem egy ilyen magyarok általi összejövetelre-- először mást sem tettek mint zabáltak, dicsekedtek,némelyik olyan volt mint egy karácsonyfa, mert talán a szomszéd smukkját is magára akasztotta, hogy gazdagnak lássék.-- közben volt olyan is és nem is egy akiket a sétáim közben egy szuterén lakásból láttam előmászni, azt is csak bérelte, de magára akasztott mindent csak azért hogy gazdagnak mutathassa magát-- másról sem szólt a ottani magyarok cirkusza, mint megjátszás zabálás és a pusmogás.

az a demokrácia se igazi demokrácia mert megkérdezik felvétel előtt hol laksz? az meghatározza ki, micsoda, hisz vannak ám lakóautóparkok, mert munkanélküli lecsúszott, aztán a melósok körzete, - faházas negyedek szuterénes bérelt lakásokkal, aztán a munkával középfokú és magasabb képesítésűek negyede ott téglaházas otthonokban élnek majd vannak a gazdagabb negyedek és külön figyelmet igényelnek a extra gazdag óriás villák negyede! Egy hús feldolgozó üzemben futószalag mellett egy hentes akkor 1000 dollárt kereset egy normális ingatlan ára havonta bankkölcsönnel fizetve biztosítással 800 dollár!Egy magyar orvosnál laktam vendégségbe aki csak az ingatlanáért, hogy megörökölhesse, saját házában vállalt mozgásképtelen idegen idős embert gondozásra. Csak azért hogy a körzetéből hozzájáró eredetileg kanadai betegeknél bevágódhasson minden vasárnap délelőtt berángatta a öreg beteget a kocsijába és elvitte a templomba, hogy a kanadaiak dicsérhessék a jóságát.

szóval nekem akkor tele lett a bukszám a külfölddel és a külföldön élő magyarok hazugságaival-- ott csak az rúghat labdába akinek van ismeretsége és magas egyetemi képesítése, na és épp keresnek egy olyan fazont egy beindított új projekthez!!

Akkor maradok itt, mert itt legalább ismerem a szomszédomat és érti amit mondok a kutyája is.

2013. jan. 19. 08:39
 20/24 anonim ***** válasza:

Sajnos még a mai napig megvan a magyarokban a régi életvitel. Kevés munkával sokat kapni !!! Most is könnyeb kuncsorogni segélyekért mint tenni hogy jobb legyen.

Netán elmennek külföldre és csodálkoznak hogy a szebb/jobb életért tenni is kell valamit. Igen ott az ingatlannak van ára, de az élet sokkal olcsóbb és élvezetesseb mert van lehetőség.

2013. jan. 19. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!