Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti is irigyek vagytok, a...

Ti is irigyek vagytok, a külföldi országokban élő ismerőseitekre?

Figyelt kérdés

2013. jan. 3. 16:11
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
51%

Nem. Az Angliában élő ismerősöm takarítónőként dolgozik egy hotelben és múltkor egy hatalmas turhát kellett kivakarnia a fürdőszobaszőnyegből. Egy egyszobás lyukban lakik az anyjával és a párjával.

Vannak még ismerőseim Ausztriában és Németországban, az előbbinek 1,5 millióval csappant meg az összegyűjtött pénze, amit kivitt magával, mert nem tud eleget keresni odakint (pedig 4 féleképp próbálja eltartani magát).

Nem, valahogy nem vagyok irigy.

2013. jan. 3. 16:34
 2/24 anonim ***** válasza:
75%
Az Angliában takarító ismerősökre én sem vagyok irigy, de pl. a volt évfolyamtársaim több, mint a fele Németországban, Amerikában dolgozik tízszeres fizetésért mint én, szóval tulajdonképpen valamennyire irigy vagyok rájuk és én is szívesen mennék, csak a sz@r helyzet ellenére mégiscsak nehéz lenne itt hagyni Magyarországot.
2013. jan. 3. 16:47
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Engem csak az zavar, hogy közösségi oldalakon szabályszerűen "kikiabálják" páran, hogy jajénmostkrvárakülföldönélekdejónekem.

Van olyan ismerősöm, aki hozzáment egy xx nemzetiségű arisztokratához, kiköltözött hozzá, családot alapítottak, és napi 15 kiírása van, amiben próbálja bizonyítani, hogy milyen jól elszakadt a fekvehányós punk-múltjától és igazi lady lett.:)))

Amúgy én is éltem "kint", több országban, de szinte alig tudta valaki.:)

2013. jan. 3. 16:47
 4/24 A kérdező kommentje:
Utolsó hozzászóló, Te jó fej vagy!
2013. jan. 3. 18:09
 5/24 anonim válasza:
94%
Én viszont egy picit Magyarországban élő emberekre irigy vagyok. Azon folyton gondolkodom, hogy viszzaköltözök.
2013. jan. 4. 04:18
 6/24 anonim válasza:
100%
Azért annyira nem kell irigyelni a külföldön dolgozó ismerösöket. Én már kb tíz éve dolgozom No-ban. Lehet, hogy ötszörös a fizetés, de egyrészt rengeteg elmegy a lakásbérlésre, az utazásokra, a kinti életkörülmények biztosítására (ami otthon ugye megvan). Ehhez jön az, hogy nem látod a családod, a barátokat, külföldinek számítasz idegen környezetben, csak nem tudsz olyan körülmények között élni mint otthon, állandó utazgatás, sok biznytalanság. Lehet, hogy ülsz a pénzeden, de túl boldog nem leszel. Ha valaki harsányan bizonygatja mennyire jó neki külföldön (külföldre férjhez ment lányok) az önmagát csapta be, vagy komplexusa van, de végülis így is lehet élni. Sztem két jó ok van miért indul az ember: tapasztalatszerzés-nyelvtanulás miatt, vagy el akar bújni a világ elöl. Szóval rengeteg lemondással jár, annyira nem irigylésre méltó, mint aminek látszik.
2013. jan. 4. 11:47
 7/24 Adrienn Faklya válasza:
58%
Kezdődött abból, hogy irigykedtek, utána meg átmentünk fikázásba. Szomorú, hogy ennyi keserűség van bennetek. Én kint élek hat éve. Szeretem az életem, megtaláltam azt, amit kerestem. Mindenkinek más a jó. Attól még, hogy nektek nem a külföldi élet, attól nem kell szemétkedni, meg lenézni és hazugnak nevezni azokat, akik kint élnek, és szeretnek is kint élni. Attól még, hogy nektek nem jött, vagy nem jönne be, van, akinek viszont az életét mocskoljátok. Én ugyan nem szívesen költöznék haza, ettől függetlenül nem nézem le azokat, akik otthon élnek. Sőt, a hazámat is szeretem. Az, hogy nem otthon él valaki, csupán földrajzi kérdés. Lassan itt is él annyi annyi magyar, mint otthon. :) Mi Magyarországot a szívünkben őrizzük. :)
2013. jan. 5. 04:33
 8/24 anonim ***** válasza:
49%

Igen is nem is. A magyarok nagy része megszokta hogy kevés munkáért is megkapták a fizetést és éldegéltek.

Külföldön dolgozni kell de meg is vannak fizetve és aki az ottani életvitelhez alkalmazkodik az soha nem gondol vissza a nyomorországba!

2013. jan. 5. 10:19
 9/24 anonim válasza:
78%

Én igenis irigykedem azokra, akik küldöldön élnek. Sajnos én a korom miatt ezt már nem tehetem de sajnálom, hogy évtizedekkel ezelőtt nem tettem meg. Igaz, többet kell dolgozni, de normális jövedelemért. Normális, emberhez való életet kellene mindenkinek biztosítani.

Ma itt a magyar nyugdíjasnak nyugdíj előtt l héttel már nincs megélhetése, jobb helyeken a nyugdíjasok úgy fejezik be az életüket, hogy módjuk van utazni, nyaralni és gondtalanul pihenni. Szerintem aki Magyarországra születik, "születési helyi pótlékot kellene kapnia", amelynek finanszírozását az elmúlt 60 év politikusainak vagyoni "helyreigazításából" lehetne fedezni.

2013. jan. 6. 10:08
 10/24 anonim válasza:
Többé soha nem megyek külföldre lakni,mindig hontalannak néztek és én is annak éreztem magam...alig vártam,hogy haza kerüljek.
2013. jan. 6. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!