Mutattál már külföldieknek magyar zenéket? Mi volt a véleményük?
Én olasz ismerőseimnek mutattam még magyar rap/hip-hop zenéket, nagyon tetszett nekik volt amit le is töltöttek.
Sajnálták,hogy nem értik,de hangzás nagyon tetszett nekik.
Igen.. Sőt nekem mutattak már külföldiek is magyarul énekelt zenét (igaz nem magyar énekelte). Ezt:
http://www.youtube.com/watch?v=16EA7d1rBuI&list=LLLBIUY8tomS..
Ha nem kifejezetten magyar, hanem magyar nyelvű zenére gondolsz, akkor mutattam már sokszor, ugyanis musical rajongók vagyunk, és - mint ahogy én is megnézem/meghallgatom az angol, spanyol, német, francia, stb. musicaleket, ők ugyanúgy meghallgatják a magyarokat. De ez általában magyar fordítást jelent, és nem eredeti magyar darabokat. (Persze olyan is van, de nem kizárólag.)
A magyar darabok amúgy kifejezetten tetszenek nekik, úgy általában minden. A nyelv is, a rendezés is, a színészek is... Ez olyasmi, amire tényleg büszkék lehetünk - amíg tönkre nem teszik ezt is...
Igen kifejezetten tetszett nekik.
Sőt, mi több alkalomadtán szoktunk egy német Lokal-ban magyar mulatos estéket szerverzeni, vagyis ha valakinek szülinapja van akkor kizarolag mulatos muzsikakat.
A tortenethez hozzatartozik, hogy a mi felig Nemet-Francia Varosunkban van egy huskombinat ahol rengeteg magyar, foleg fialal, de elofordul idosebb dolgozo is akik szinten jarjak a szerverzkedeseinket.
Mi heavy metal zenéket mutattunk mindenféle népeknek, cseheknek, lengyeleknek, horvátoknak, de az Ossiant és Pokolgépet még Ausztráliában is ismerik.
Manapság a Dalraida nevű zenekar nagyon felkapott lett külföldön is, érdemes megnézni a youtube-os videóik kommentjei között már alig találni magyar nyelvűt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!