Külföldieknek, hogy hangzik a magyar? Miket hallottatok erről?
ez érdekes, bocs az offért
de engem az is érdekelne, hogy hogy utánoznak minket, mármint így hablatyolva?
Nekem egyszer azt mondták, hogy a külföldiek szerint a legszebb magyar szavak a halolaj és a cipőfűző.
Barátnőm Németországban élt és a kedvenc szavuk a szívesen volt, mert az úgy hangzott, mint németül a Sie waschen :D
A magyar nyelvet nagyon sok más nép alakított, gondoljunk itt a törökre, németre, szláv nyelvekre, vannak latin szavaink és ezek mellett finn-ugor nyelv :) állítólag nagyon szép, olvastam youtube-on kommenteket magyar disney daloknál, és volt, hogy egy olasz írta, hogy milyen szép és érdekes nyelv :)
Szerintem is egyébként egy kicsit törökösen hangozhat, bár sok nálunk az e, amit a németektől vettünk át. Olyan lehet, mint mikor a részeg német megpróbál törökül beszélni :D
Milliószor volt már a kérdés.
Egyébként minden külföldi olyannak hallja, amilyen előítélete van arról, hogy melyik nyelv számít "idegennek". Pl. egy német számára a magyar úgy hangzik, mint a török, mert a németek a törököt hallják leginkább a számukra ismeretlen nyelvek közül. A szlávok gyakran azt hiszik a magyarra, hogy német, mert amiben sok az e, és van ö meg ü, az biztos német. Az amerikaiak szerint a magyar szlávosan hangzik, mert számukra minden szlávosan hangzik, ami nem angol, spanyol vagy francia. A japánul egy kicsit tudó amerikaiak szerint viszont japánosan hangzik. Szóval mindenki az előítéletei és előismeretei szerint nyilatkozik erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!