Mesélnétek pozitív élményeket romákkal?
Most így hirtelen kettő jutott eszembe:
Egyszer apával autóbalesetet szenvedtünk, szerencsére semmi komoly baj nem lett, csak belehajtottunk az árokba. Elhaladt jópár autó, mire végre megállt egy, 3-4 cigány ember kiszállt belőle, és segítettek kihúzni a kocsit az árokból. Akartunk pénzt adni hálául, de nem fogadták el.
A másik egy volt osztálytársam, aki cigány volt, és nagyon jóban voltunk, az egyik legértelmesebb gyerek volt az osztályban, nagyon jókat el tudtunk dumálni. Jelenleg programozónak tanul az ELTE-n.
Én egyszer mentem az utcán haza buliból. Beszóltak a romák. Nem válaszoltam, mert féltem. Újra beszóltak. Ekkor már nagyon féltem, elkezdtem szaladni. Utánamfutottak. Bele sem mertem gondolni, hogy mit akartak tőlem. Szerencsére kiértem egy térre, ahol sokan voltak.
Pozitív élmény volt, hiszen valószínűleg egész másképpen alakultak volna a dolgok, ha elkapnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!