Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha külön bejáratú épületbe...

Ha külön bejáratú épületbe költözünk át anyós udvarába, akkor ugyanúgy segítenem kell neki az ő részén is?

Figyelt kérdés
Egy épületben lakunk és minden közös most még , leakarjuk választani fallal az épületet, szóval 1 ház de 2 külön bejárat és épület nem lehet házon belül belépni a másik felére.Ha külön család leszünk akkor az ünnepek előkészületeiben sem kell majd segítenem ha nem akarok? Az udvar lesz csak közös talán meg a kert . Szóval nekem már nem lesz kötelességem takarítani az ő épületeikben, csak a kertet és az udvart kell rendeznem és a saját térfelünket? Mivel nem lesz át járkálás sem akkor , mindenki csinálja a saját dolgát nem?

2012. dec. 26. 10:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
77%

"Akkor most már mindig a nyakukon kell élnem, nem lehet saját életem mert anyós munkája is benne van?" - De lehet saját életed, ha teljesen tudod magad függetleníteni magad az anyósod házától, saját házat, lakást veszel, akkor lehet. Egyébként a kérdésedből nem az jött le, amit a kommentedben leírtál, sokkal inkább az, hogy nem nagyon akarsz segíteni most már anyósod "térfelén".

"Ha külön család leszünk akkor az ünnepek előkészületeiben sem kell majd segítenem ha nem akarok?" Ebből a mondatodból egyértelműen inkább erre lehet következtetni, nem arra, hogy anyós ne menjen hivatlanul függönyt igazítani hozzátok. Akkor vagy módosítottad a kérdésed lényegét (miután láttad, milyen válaszokat kaptál) vagy nem jól kérdezted meg.

2012. dec. 26. 15:20
 12/18 anonim ***** válasza:
61%
Nem ott koszoltok az ő lakásában, így nem kell segíteni neki
2012. dec. 26. 15:23
 13/18 anonim ***** válasza:
80%
Ilyenkor remélem, hogy olvassa az anyósod és egy percig nem enged semmit leválasztani.
2012. dec. 26. 18:51
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló a szituáció, csak nálunk én vagyok a NŐ és mi hozzánk költözünk!

Ha anyukámnál segítenék, akkor az anyósnál is, és a párom remélem majd lenyírja a füvet attól függetlenül, vagy mondjuk segít kifesteni! Ne legyél ennyire hisztérika mert érződik a kérdéseden.

Hidd el egy kis takarításba még senki nem halt bele, és ezáltal a kapcsolatotok is normális!

2012. dec. 26. 20:17
 15/18 anonim ***** válasza:
igen, valószínűnek tartom :/
2012. dec. 27. 00:48
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Most nem értem mi a probléma? Tudom nem könnyű az alkalmazkodás. Te is leszel anyós! Neked is kellesz segíteni, ha megöregszel!
2012. dec. 27. 07:15
 17/18 anonim ***** válasza:
56%
Hajajjj, de még milyen rettenetes anyós lesz! Már előre sajnálom a vejét vagy a menyét.....
2012. dec. 27. 09:21
 18/18 anonim válasza:

Itt nincs olyan, hogy kell vagy nem kell segíteni.

Azt döntsd el, hogy a hátralévő közös életeteket zsörtölődéssel vagy nyugalommal akarod leélni. Szar lesz 20-30 éven keresztül azt lesni, hogy mikor megy már el végre otthonról vagy hogy hogy kéne megúszni a családi karácsonyozást és hogy na már megint át kell menni az öreglányhoz segíteni, fasza....

Szóval vegyél le az önzésből és alkalmazkodj DE: a fontosabb együttélési/illedelmeségi szabályokat már előre alakítsátok ki, vagyis hogy aki átmenne a másikhoz az szóljon előtte, mert külön család vagytok és nincs beleszólás egymás életébe, nincs baszogatás meg beszólogatás stb.

A kettő külön dolog. Segíteni kell, mert nem Te fingod ott a passzátszelet, hanem max a párod és az anyósod. De az alapvető szabályok kialakításában a férjeddel közösen meg tudjátok húzni a határokat anyós felé az egymás életébe való belelógást illetően.

2012. dec. 29. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!