Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha külön bejáratú épületbe...

Ha külön bejáratú épületbe költözünk át anyós udvarába, akkor ugyanúgy segítenem kell neki az ő részén is?

Figyelt kérdés
Egy épületben lakunk és minden közös most még , leakarjuk választani fallal az épületet, szóval 1 ház de 2 külön bejárat és épület nem lehet házon belül belépni a másik felére.Ha külön család leszünk akkor az ünnepek előkészületeiben sem kell majd segítenem ha nem akarok? Az udvar lesz csak közös talán meg a kert . Szóval nekem már nem lesz kötelességem takarítani az ő épületeikben, csak a kertet és az udvart kell rendeznem és a saját térfelünket? Mivel nem lesz át járkálás sem akkor , mindenki csinálja a saját dolgát nem?

2012. dec. 26. 10:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
84%
Elviekben nem vagy köteles. Azonban a telek kié? Az anyóséké nem? Nem gondolnám, hogy megvásároltátok piaci áron... Azért néha illik segíteni, ha másért nem azért, mert ők segítettek nektek, hogy ne kelljen külön telket vásárolni, hanem az övékén építkeztetek. Ha ez nem így van, akkor természetesen nem vagy köteles semmire.
2012. dec. 26. 10:38
 2/18 anonim ***** válasza:
89%

Anyádnak segítenél?

Nyugi, nem kötelességed, de talán nem sz@rod össze magad, ha néha besegítesz, cserébe, hogy külön lakáshoz juttattak benneteket.

De ha mégis úgy döntesz, hogy csak a saját (ami mégiscsak papíron az anyóséké) térfeleteket rendezgeted, akkor beszéljétek meg, hogy fűnyíráskor neked kell-e lenyírni azokat a fűszálakat, amik az őrtéfelükön nő, de áthajlik hozzátok, illetve hogy neked kell-e leszedni a házfalról azt a pókhálót, aminek a nagyobbik fele a ti részeteken van, de a pók maga anyósék házfalán...

2012. dec. 26. 10:40
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Elozmenyek? Jelenleg milyen a viszonyotok pl.?

TEhat ezeket kell megvizsgalni, mivel a szulok hozzajarulnak, tamogatnak titeket, de ezert cserebe talan elvarjak azt, hogy idosebb korukra tamogassatok oket, ami teljesen normalis is jelen esetben.

2012. dec. 26. 10:42
 4/18 anonim ***** válasza:
80%
Hát, ez elég gusztustalan kérdés!
2012. dec. 26. 11:13
 5/18 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem ez még mindig ő, a második oldalra linkelve van egy másik kérdése is......

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..

2012. dec. 26. 11:15
 6/18 A kérdező kommentje:
Én konkrétan nem arra gondoltam hogy nem csinálnék semmit az udvaron vagy a kertben . Hanem én arra céloztam jobban hogy ha külön lakrészünk van akkor hívatlanul nem megyünk át anyós lakosztályába és fordítva se. Ami a takarítást illeti mindenki takarítsa a saját házát. A kert közös, és az udvar, azt felvállalom csak én csinálom. Szóval én nem megyek át rendezgetni anyós házába, ő se jöjjön majd az én házamba hogy melyik függöny hol legyen vagy milyen színű legyen. Rosszul látom?
2012. dec. 26. 12:30
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Én indulat nélkül nem tudok hozzászólni az ilyen kérdésekhez. Gondolom az anyósék háza volt eredetileg és ők ajánlották fel, hogy költözzetek oda. Magyarul, ajándékba kaptátok a lakhatást, te meg már most azon variálsz, hogy mennyit nem fogsz neki segíteni, meg hogy mennyire ne szóljon bele a házad berendezésébe (amit tőlük kaptál). Ha ennyire rossz a viszony és az alap dolgokat sem tudjátok "lekommunikálni" akkor nem kell oda költözni, kérjetek lakhatást a Te szüleidtől.
2012. dec. 26. 12:43
 8/18 A kérdező kommentje:
A párom az el sem költözött innen mióta meg van ez a ház, egy percet sem ő itt lakott végig és közös a ház mert anyós amit örökölt azt eladták és közösen ezt vették közösen csinálgatták javították a fiával. Akkor most már mindig a nyakukon kell élnem, nem lehet saját életem mert anyós munkája is benne van?
2012. dec. 26. 13:24
 9/18 anonim ***** válasza:
86%
Az alkalmazkodó képességed egyenlő a nullával, viszont eszméletlen önző vagy.......
2012. dec. 26. 13:38
 10/18 anonim ***** válasza:
80%
Ahelyett, hogy örülnél, hogy van hol laknod! Van, aki albérletben kezdi és évekig ott is él.
2012. dec. 26. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!