Nálatok takarít anyós?
Ha normálisan le lenne takaríva, talán Nálad sem csinálná...
üdv
Szeretne, de nem engedem.
Ha itt vannak, ő akar főzni, ő akarja rendbe tenni a konyhát, ő akar porszívózni, mindent ő akar, egyiket se hagyom. Hiába beszélek neki, hogy inkább pihenjen, unokázzon, nem az ő feladata/dolga ezeket megcsinálni nálunk. Falra hányt borsó....
A tűzhelyem tényleg gáz:)Kösz első:)
Anyukám már nem él, de ha anyós jön, mindig akar csinálni valamit.
Van mosogatógépem, de állandóan a mosogatóban akar mosogatni, hiába mondom, h csak tegye a gépbe.
Tudja, h én nem vasalok, ezért ha eljön, vasalni akar.
Ha ebédre jönnek, mindig jóval korábban itt vannak, és mindig ki akarja venni a kezemből a főzést, és kuktának akar.(Pucoljam a krumplit, zöldséget), majd ő főz helyettem. Mikor rákérdeztem, azt mondta, h szereti ahogy főzök, de kímélni akar. De akkor hívjon meg hozzájuk ebédre, nem?
Nekem anyukám ilyen: még levegőt is venne helyettem, ezért többször megpróbáltam elmagyarázni, hogy hagyjon élni, ne akarjon megmenteni az életemtől, mert szívesen főzök, mosok, takarítok... Akkor mindig édesen mosolygott, megbeszéltük, eltelt 1 nap és ha éppen nálunk aludt (mert ő vigyáz sokszor a gyerekekre éjjel), tuti másnap reggel a vasaló már a kezében volt, mikor én ébredtem.
Anyósommal csak felszínes a kapcsolatom, én nem szeretem őt (olyat tett a gyerekem ellen, amit soha nem fogok megbocsátani). Ő olyan vendég nálam, aki leül és még azt is megkérdezi, használhatja-e a mosdót. Biztosan sosem venné a bátorságot, hogy nálam takarítson vagy főzzön... Nem akarja kihúzni a gyufát nálam, ezért próbálunk békésen élni a férjem kedvéért.
Én nem tudok megoldást, de kiváncsian várom, ki mit tud ajánlani.
van egyéb problémánk is, lehet, h pont ezért nem veszem szívesen, h segíteni akar.
Ő akarja megmondani a tutit, de tényleg mindenben, főleg, mióta unoka is van. Nála nincs olyan, h csak elmondja a véleményét, ő utána rákérdez, h úgy csináltuk-e, ahogy ő mondta. És ha nem, akkor balhé van.Emiatt nem igazán tartjuk a kapcsolatot, a férjem kérte, h ne avassuk be szinte semmilyen szinten a dolgainkba, így csak 3-4 havonta találkozunk, születésnap, karácsony, ilyesmik.
Csak nehéz nem belevonni, mikor eléggé erőszakosan kérdezget...
Pont ilyen erőszakosan takarít, ha megkérdezne, h mire van szükségem, pl vigyázzon a gyerekre, akkor más lenne, de majd ő tudja, h nekem miben kell segíteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!