Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi az élet értelme? Ti miért...

Mi az élet értelme? Ti miért éltek?

Figyelt kérdés
2009. aug. 24. 08:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
58%
Én úgy gondolom, azért élek, hogy ha csak egy hangyányit is, de jobbá tegyem a világot, vagy az embereket. Ez nem ilyen világmegváltó hülyeség. Egyszerűen ha mindenki tenne érte egy picit, akkor sokkal szebb lenne a világ. Életfeladatomnak érzem még, hogy boldoggá tegyem a leendő férjemet, és azt, hogy a leendő gyermekeimből hasznos,becsületes és jószívű embereket neveljek a világnak. (20/L)
2009. aug. 24. 15:04
 12/22 anonim ***** válasza:
28%

Valaminek akkor van értelme és célja (miért?, minek? kérdésre válasz), ha van valami rajta kívül, amit szolgál. Pl. az evés értelme és célja az, hogy ne haljunk éhen, meg az élvezet, amivel az evés jár. A szex értelme és célja az utódnemzés, az egészség, az élvezet és a személyiségfejlődés.

Minden, aminek értelme és célja van, az az életünkön belül található. Az "élet" az összes dolog összefoglaló neve, ami velünk történik / amit teszünk. Ennek megfelelően logikai képtelenség, hogy az életnek legyen értelme vagy célja. Ha valaki pl. azt mondja, hogy az élet értelme számára pl. a család, akkor azzal képtelenséget mond, mert a családi élete az életének RÉSZE, nem pedig egy rajta kívül álló cél vagy értelem. Helyesebb lenne úgy fogalmaznia, hogy az életén belül a legfontosabb a család.

2009. aug. 28. 17:24
 13/22 anonim ***** válasza:
Ebben a kérdésben hülyeség bárkit is lepontozni, mert nem létezik helyes válasz. Egy általános fórumon pedig a kifejezés _hétköznapi_ használata a releváns, felesleges a filozófiai szőrözés.
2009. aug. 29. 12:48
 14/22 anonim ***** válasza:

"Egy általános fórumon pedig a kifejezés _hétköznapi_ használata a releváns, felesleges a filozófiai szőrözés."

Egy kifejezés értelmetlenségére sem mentség, hogy az illető kifejezés hétköznapi.

2009. aug. 29. 13:23
 15/22 anonim ***** válasza:
Családomért :)♥
2009. aug. 29. 14:47
 16/22 anonim válasza:
39%
hát... egy 14 éves srác vagyok... eszméletlen fájdalmas szerelmi sztorival... de boldog vagyok, hogy legalább átélhettem... nem mindenkinek adatik meg... 7 éve ugyanazt a lányt szeretem... mióta megláttam... megtetszett... majd mikor megismertem, teljesen beleszerettem. milliószor sírok miatta... inkább nemmesélgetem a sztorit, mert minden egyes vele töltött pillanatról órákat tudnék mesélni... mindent megpróbáltam érte... szószerint MINDENT... de tudom, hogy soha nem kaphatom meg... de azt is tudom, hogy örökké fogom szeretni... Ő tanította meg nekem hogy mi a szerelem... véleményem szerint az ember életében csak 1 valaki van, aki meg tudja érinteni a lélek legmélyebb pontját... és onnan nincs visszaút... örökké beleszeretünk a másikba... velem megtörtént... sajnos ez nem mindenkinek adatik meg... most le fogtok pontozni, hogy én itt okoskodok az én 14 évemmel... mind1... nagyon nagyon sok fájdalmat szereztem már... most is sokat sírok miatta... de még mindig teljes szívemből imádom, és csak a boldogságáért megtennék bármit, feláldoznám az életem... én ezért a lányért élek... engem az érzelmeim irányítanak. inkább nem untatlak titeket ezzel a sztorival. 2 igaz barátom van csak... értük is élek még... de inkább a lány miatt...
2009. aug. 31. 01:38
 17/22 anonim válasza:
100%
Én Istenért élek, mivel Ő teremtett minket és mindenkivel c élja van, még ha nem is tudja...mert minek élnénk ha nem lenne valami célja velünk? nagyon sokmindenki hülyeségnek tartja ezt az Istenes dolgot, de egyáltalán nem az. Isten elküldte a fiát, Jézust és Ő minden bűnünket megbocsátotta a kereszten! Higgyétek el! Isten mindig megsegít, és ez nagyon hihetetlen de tényleg! szval minden emberrel Istennek terve van. Csak rá kell jönni mi:)
2009. aug. 31. 13:23
 18/22 anonim ***** válasza:
60%
Mindenki valamilyen céllal született a világra, és azt kell beteljesíteni, közben tanulni, fejlődni. Észre kell venni az apró örömöket is, ezek szinesítik az életet. A 14 éves fiúnak azt üzenem, hogy egyetlen lány sem érdemli meg, hogy bámkódjon miatta, magára vessen, nem tudja, mit veszít. Én is szerettem egy tündéri fiút öt évig, ráadásul 5 évvel is volt nálam fiatalabb. Aztán le tudtam róla mondani, hiszen annyi minden van még a világon, nem szabad egy probléma miatt búslakodni!
2009. aug. 31. 21:14
 19/22 anonim válasza:
100%
Azért jöttem én e világra,hogy belehalnom se kelljen hiába.
2009. szept. 1. 12:15
 20/22 anonim válasza:
én azért élek mert nem vok halott:D komolyan pedig magamnak élek
2009. szept. 1. 19:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!