Mi az élet értelme? Ti miért éltek?
Én próbálok a hobbijaimnak élni, sok olyan dolgot csinálni, amit szeretek, élvezek, így eszembe se jut azon töprengeni, hogy van-e értelme. :D
Olyan suliba jelentkeztem, ahol a hobbim lesz a szakmám. (szakács)
Persze a párkapcsolat sem elhanyagolható, ahol harmonikusan együtt vagyunk, mindent meg lehet beszélni, szeretjük egymást. :)
20/N
Hát nem tudom...tulajdonképpen van férjem, vannak szüleim, testvérem, boldog vagyok, egészséges, egyetemet végezetem .... miért is nem élhetnék?
De.....nincs ház, semmi vagyon, nincs munkahely...ez amiért nem élhetnék, de ez semmi a felsőkhöz képest.
Amire szükségem van, az megvan..a többit majd lassacskán beszerezzük.
ÉLNI ÉRDEMES, MINDENKINEK VAN AMIÉRT/AKIÉRT ÉLNI!!! SOSEM SZABAD FELADNI
Ha már megszülettél, akkor csak kell legyen értelme, nem???
Szerintem az önkifejezés, önmegvalósítás alkotja az élet értelmét - hogy abban kibontakozhass, amire képes vagy, amihez tehetséged van - ÉS egyúttal a többi emberrel való építő jellegű kapcsolatok, akár párkapcsolat, akár barátság, akár családi kötelélkek szintjén. Akkor értelmes egy élet szerintem, ha mindkettő megvan: mint személy is hagysz valamit magad után, mint egyszeri, megismételhetetlen, önálló ember - és a többi emberben is nyomot hagysz, meg ők is Benned.
Fel kell ismerni, hogy az időnk nem végtelen, és hogy csak egy életünk van. El kell határozni, mit akarunk elérni 30, 40, 60 éves korunkra, és tenni érte.
Leegyszerűsítve azt szoktam mondani a tanítványaimnak: akkor értelmes az életed, ha nem utálod a hétfőket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!