Mi az élet értelme? Hogyan jött létre az emberiség?
Figyelt kérdés
Mi értelme van az életnek ha egyszer úgy is meghalunk?Van egyáltalán értelme?Olyan sok szenvedés van az életbe,megéri egyáltalán élni?Mi hogyan kerültünk erre a bolygóra?Isten teremtett?(Nekem ez nagyon abszurd)2009. máj. 19. 17:28
1/5 anonim válasza:
Szerinted ezt itt mi fogjuk eldönteni? Ezernyi és millió filozófus-tudós-bibliaguru foglalkozott ezzel és nem jutottak düllőre.
2/5 anonim válasza:
Te aztán nem aprózod el a kérdezést! :)
"A cél halál, az élet küzdelem,
S az ember célja e küzdés maga."
4/5 anonim válasza:
Szerintem az a pár önfeledt boldog pillanat,ami csak pár alkalommal adódik az életünkben.Az az értelme.Hogy miként alakultunk ki?De jó lenne tudni!
5/5 anonim válasza:
Én a halált nem nevezném 'célnak', se tudományos, se vallási tekintetben. Inkább következménynek gondolom.
Ebből következően, az életnek sem biztos hogy a küzdelem ad értelmet, ha ezt egyáltalán értelemnek tekinthetjük.
Inkább ez a fajta küzdelem sok esetben megnyomorítja az embert.
Úgy gondolom, hogy ha az ember nem 'teremtmény' lenne, hanem csak a véletlen gyermeke, akkor valóban nincs semmi különösebb értelme az életnek, és ez a reménytelenség (valamint a rengeteg egymásnak ellentmondó, hülyébbnél- hülyébb "reménység") erősen látszik a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!