Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az emberiség evolúciós fejlődé...

Az emberiség evolúciós fejlődését milyen irányba terelheti a korai szexuális élet?

Figyelt kérdés
Mert ugye a faji fejlődés/hanyatlás nem áll meg, folyamatosan alakult eddig is az évezredek során. Arra lennék kíváncsi, hogy véleményetek szerint az, hogy a korábbi évtizedekkel ellentétben mostanában már szinte 14-15 évesen elkezdenek aktív szexuális életet élni a fiatalok?
2009. szept. 21. 14:34
 1/7 anonim ***** válasza:
92%

Ez így nem teljesen igaz. Régen is korán kezdtek nemi életet élni, csak a körülmények voltak mások.

Régen mindenki csak az esküvő után kezdett szexelni, mert különben lenézték az embert. Viszont a lányokat már 14-15 éves korukban férjhez adták hasonló korú (esetleg kicsit idősebb) fiúkhoz.

Most pedig mindenki akkor kezdi, amikor akarja, függetlenül attól, hogy összeházasodtak-e vagy nem. Mivel manapság sokan úgy tartják, hogy eslő az iskola, a karrier, ezért a mai ember átlag 25-26 éves korában házasodik meg (ha megteszi egyáltalán), viszont a szexszel kevesen várnak eddig, a legtöbben tizenéves koruk vége felé már elveszítik. Tehát nincs itt semmi probléma.

2009. szept. 21. 15:04
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Előttem jól írták, századokkal ezelőtt a 15-16 éves lány már anya volt. Tehát nem a szex került korábbra, hanem a társadalmi érettség későbbre.

Egyáltalán nem hiszem, hogy evo léptékű változást okozna ez, még ha tényleg korábbra is került volna. Szerinted a korai szex hogyan hat vissza a gamétaképzésre?

Egyébként ha már hatás, akkor inkább az van hatással az emberiségre, hogy egyre KÉSŐBB kezdjük az utódnemzést. De ez nem azért van, mert elhasználjuk a jó sejteket, hanem mert addigra több mutációt szereznek az ivarsejtjeink.

2009. szept. 21. 17:18
 3/7 anonim válasza:
18%
az semmilyet. az okozna változást ha pl mindenki 30 év fölött nemzene utódott mert akkor már a génjeibe bele"íródott" (vagy nemtudom hogymondjam) egy csomó tapasztalat, és ezek miatt másabb lesz az utód, pl ellenállóbb meg ilyesmi. legalábbis én így tudom.
2009. szept. 22. 00:29
 4/7 anonim ***** válasza:
80%
Előzőnek: nem jól tudod. Tapasztalat nem íródik a génekbe.
2009. szept. 22. 11:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Na majd én megmondom.

Vannak a felelőtlenek, a kis 14-15 évesek akik ne adj isten teherbe esnek emiatt. Elromlik az életük, nem lesz iskolájuk, feleségül mennek vagy a gyerek apjához miután az elvégezte a szakmunkásképzőt, vagy valami másik pasihoz akitől lesz szintén 2-3 gyereke úgy is mindegy alapon. Iskolázatlan marad, pénz nélkül marad, napról napra élnek. Egy embernél 3 gyerek. Az ő 3 gyerekénél is fejenként 3 ha megnőnek. Tehát: Apa, anya, 3 gyerek, 9 unoka, 24 dédunoka, és így tovább. Az apa persze csalja a nőt, nemtudni hány zabigyerek van másodágon stb, így Felelőtlenék minimum 48an vannak jelenleg.

ÉS:

Vannak az okosok, akik felelősségteljesek. Tanulnak, dolgoznak, építik a karrierjüket, várják a megfelelő alkalmat, összegyűjtenek annyi pénzt hogy biztonságosan felnevelhessenek egy gyereket. Persze csak egyet mert a karrier mellett nem lesz idejük többre. 25-26 évesek mire kijönnek az egyetemről, 30ak lesznek mire be tudják magukat úgy dolgozni egy munkahelyre, hogy biztonságban el tudjanak menni GYESre és aztán visszamehessenek dolgozni. Tegyük fel hogy 2-3 évig valamiért még mindig csúszik a gyerekvállalás, idő, pénz, egészségi állapot, így már 33 évesek, lassan veszélyeztetté minősülnek. (tudniillik 35 felett minden nő veszélyeztetett terhesnek minősül) Előfordulhat hogy a nagy munkában és karrierépítésben a pár elválik, vagy kicsúsznak az időből, tehát 0 gyerek. Ha egy mégis összejön, akkor is: Apa, anya, gyerek, unoka, dédunoka tehát jobb esetben is Felelősségteljesék 5en vannak.

Ilyen tendencia mellett kihalnak az értelmiségek és megmaradnak a segélyen élő, mindegy hány gyerekes családok. Persze nem kizárt hogy azok gyerekei tanulni fognak majd, de általánosságban a szülő a példakép így valószínűleg nem fognak.

Na ez a jövő.

2010. ápr. 24. 22:54
 6/7 anonim ***** válasza:
Utolsó: kifelejtetted azokat, akik a két véglet között vannak. Nem csak nagyon karrierista meg nagyon felelőtlen párokból áll a világ.
2010. ápr. 25. 19:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Egy idióta filmben láttam ám ezt :D Előző előtti vagyok. Hülyék bolygója a címe, érdemes megnézni. Lehet hogy kiéleztem a két szélsőségre, de nézd meg a filmet és megérted. Ott talán a 2505ös évben játszódik a sztori, és tekintve hogy a mai gyerekek 14 évesen már szexelnek (míg 2-3 éve még nem volt ilyen), simán elképzelhető hogy 500 év múlva oda jutunk amit leírtam, mert ugye mindenki korcsosul valamennyit.
2010. ápr. 25. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.