Szerintetek miért van ez? (élet értelme)
Na szóval, van egy olyan elméletem, miszerint az ember mint egyén(és mit faj), egy hedonista utópiát próbál létrehozni, de ha szóba kerül, elítéli, ha megkapná, eldobná.
Hiszen erről szól az egész élet, alapvetően mindenki a sajátját próbálja jóvá tenni. Mégis elvetjük.
Mondok egy példát: Van egy egyszerű munkás. Mindig azt mondja, hogy
"jaj, én lennék a legboldogabb ember, ha csak a sültgalambot kellene várni, de sajnos munka nélkül nincs pénz"
Aztán hatalmas pénzt nyer a lottón. Többé semmit nem kell dolgoznia, de 1 év múlva ismét munkát keres, lehet, hogy visszamegy a régihez. Valószínűleg azért, mert nem bírta a sok szórakozást(ami egy idő után már semmittevésnek érzett)
Ezek szerint életünk célja egy olyan életformát elérni, amiben nem is érezzük jól magunkat ?
Egy kicsit már későre jár, de remélem, hogy azért érthetően írtam le.
Erről ez a twilight zone epizód jut az eszembe:
http://www.youtube.com/watch?v=5x0T-6Eutms
Amúgy meg ha az embernek nincsenek céljai amiért meg kell küzdenie akkor üresnek érzi az életét. Csak az a baj a mai világban, hogy mindenki a "Nagyobb kocsi, szebb bútorok, nagyobb TV" célt tűzi ki.
életünk célja elérhetőnek tűnő célokért küzdeni, és ha sikerült őket elérni, újakat keresni :)
egy kihívás nélküli világban mindenki öngyilkos lenne.
az élet értelme meg 42, ezt mindenki tudja :D
A lottó nem biztos, hogy a legjobb példa, mert az csak úgy az ölébe hullott az illetőnek.
Viszont az állandó törekvés "felfelé" lehet a magyarázata annak is, amit olyan nehéz sokszor felfogni, hogy szuper gazdagok, akik a pénzükért cserébe igazából előfordul, hogy semmi plusz hasznot nem hoznak a világnak, miért nem tudnak egy ponton megállni, miért kell nekik egyre nagyobb és nagyobb vagyon? Ezt szerintem elég érdekes végiggondolni.
Az élet célja és a vágyott életforma két külön dolog. Vágyhatok valamire, de ez nem azt jelenti, hogy nekem abból valóban valami jó dolog származik vagy hogy - akár vallásos szemszögből - , akármilyen istenség ezt jelölte volna ki célul.
Én akarhatok milliomos lenni, de nem biztos, hogy életem értelme az, hogy olyan dolgot kapjak meg, amire nincs szükségem - lehet, hogy csak meg kellett tanulnom út közben felismerni az élet igazi értékeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!