Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nézi le a társadalom...

Miért nézi le a társadalom nagyrésze a droghasználókat?

Figyelt kérdés

És most nem az elvetemült drogfüggőkre gondolok, akik bármit megtesznek hogy megkapják a heroin adagjukat. Hanem azokra a fiatalokra akiknek szüksége van a lazitásra, és elszív egy füves cigit. Ha egy konzervatív ember megtudja róla hogy ő füvezik akkor akkor ő már nem az az ember lessz, hanem csak egy drogos.

Holott ő csak jól érezte magát egy szép délután, és senkinek sem ártott. Nem pedig lerészegedve hazament a családjához és összeverte őket. A marihuána nem kokain! Az LSD pedig nem heroin! Akkor miért vonják egy kalap alá az emberek azt aki havonta kétszer betép és azt aki drogfüggő és ezzel másoknak is árt. És miért különb az az alkoholista attól a fiatalelembertől aki elszív egy zöld cigit és nem árt senkinek és törvényt szeg (a semmivel), mint az alkoholista aki részegen összehánnya a buszmegállókat, kocsmában verekszik, vagy éppen otthon.

Kicsit össze-vissza fogalmaztam, ezért elnézést kérek. A gondolatok össze vissza csapongtak a fejemben és próbáltam az összeset leírni.

Remélem, hogy azért nagyából érthetően fogalmaztam, és értitek, hogy mire akarok kilyukadni!

2009. aug. 18. 00:22
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
73%
Hát én a saját környezetemben nem azt tapasztalom, hogy a drogosokat nézik le, hanem engem, amiért én olyan "lúzer" vagyok, hogy visszautasítom, ha megkínálnak :/ Legtöbb ember azért szokik rá, mert szerintük menő, meg ugye a haverok is csinálják... Aki meg nem kér belőle azt kiutálják a "bandából" mert mi az hogy nem csinálja ugyanazt, amit a többiek.
2009. aug. 18. 20:33
 52/62 anonim ***** válasza:
76%

"Hát én a saját környezetemben nem azt tapasztalom, hogy a drogosokat nézik le, hanem engem, amiért én olyan "lúzer" vagyok, hogy visszautasítom, ha megkínálnak :/ "

Ez pontosan így van, nálunk is hasonló a helyzet! Pedig valójában füvezni lúzer dolog, nem egészségesen élni!

2009. aug. 18. 21:12
 53/62 anonim ***** válasza:
79%

Ez a műsor példa nagyon édes, csak az a baj, hogy attól még nem pozitívnak tartották a drogozást, meg nem gondolták azt, hogy jaj semmi baj nincs a fűvel azért, mert nem akarják az összest lecsukni. Én sem lecsukni akarom őket, de ettől függetlenül igen is lenézem a drog hahasználókat.

A másik az, hogy hiába példálózik akárki Hollandiával, azért ott egészen mások a mentálhigiénés állapotok, nem ugyanaz, mintha Magyarországra rászabadítanád a füvet.

És abban is sok igazság van, hogy az alkoholistának a szervei ugyan tönkre mennek, de a tudata ép marad, mert csak qrvára sok évtized után jut el odáig, hogy agyilag is leépül, de én azt látom már pár év után a rendszeresen füvező (csak füvező!) isemrőseimen, hogy lassú, szétesett, torzul emberke lett belőle. Pedig nagyon nem úgy indultak. Van egy távoli lányismerősöm, ő is ilyen lett, az életén is látszik, igazi kis művészg*ci az a divatos fajta, úgy indult, hogy jóféle művésziskola, aztán szépen elkezdett le- és szétcsúszni, egyszer szarabb sulikba küldik, meg van ott még más cifra dolog is. Ő meg csak "lazít és lazít" a haverokkal. és mindenki más csak papol, mert mi a fene gáz van azzal, hogy ő néha füvezget egy kicsit?

2009. aug. 19. 00:18
 54/62 anonim ***** válasza:
79%
Én a kérdést egy kicsit más szempontból világítanám meg. Az tény, hogy 1 jointtól nem lesz senkinek baja (ha rászokik ill. másra, ő teste, ő tudja, bár én nem más ember TB-jőből fizetném a kezelését, de ezt most hagyjuk). Amiért lenézem már azt is, aki akár 1g füvet v. 1 bogyót vesz, az az, hogy már ezzel is TÁMOGATJA A SZERVEZETT BŰNÖZÉST. Lehet, hogy az a pár ezer forint, amit te "lazulásra" költöttél az néhány deka ólom formájában ott pihen egy többgyerekes rendőr testében, aki csak igazoltatni szerette volna a dílert...
2009. aug. 19. 22:22
 55/62 anonim ***** válasza:
6%
Nekem semmi bajom a füvesekkel,legjobb barátnőm is szív néha (ismétlem,néha!) és nem lett beesett arcú zombi. Egyszer én is kipróbáltam de nem éreztem semmit azon kívül hogy szédültem mint állat. Az emberekbe beleerőltetik hogy "a marihónaja rossz,érteeem?" (idézet a South Parkból),ennyi. Aki kipróbálja az eldöntheti hogy tetszik-e neki vagy sem,aki meg nem próbálja ki az meg kihagyta,és pont.
2009. aug. 20. 10:40
 56/62 anonim ***** válasza:
12%

"Válasz Elég szar ám látni,mikor a füves reszkető kezekkel tekeri a dzsót,mert alig várja hogy szippantson"

a te tudatlanságodhoz is gratulálok. nyilvánvaló hogy semmiféle ismereted nincs a fűről, ha ilyet kijelentesz.

ugyanis a marihuána nem okoz testi függőséget...:D

itt lenézni max téged lehet, hogy fingod nincs egy adott témáról, és mégis habzó szájjal elítélsz embereket.

és ez itt mindenkire vonatkozik, aki ugyanezt teszi....

2009. aug. 20. 12:08
 57/62 anonim ***** válasza:
50%

a szervezett bűnözést különben a tiltással támogatja az egész világ. amíg tiltott valami, magasabb az ára.

régen bebizonyosodott, hogy nincs értelme a tiltásnak, hiszen aki akar így is bármikor hozzájut ahhoz, amihez akar. tehát a magasabb árral rendelkező drogokat megveszik. rengetegen az egész világon.

a szervezett bűnözés pedig virágzik ezáltal, nem egy ember keres ezen több milliókat...

2009. aug. 20. 12:13
 58/62 anonim ***** válasza:
66%

Nem unod még saját magad? Nem tudjátok felfogni h a társadalom 90%-a köp rátok, és köpni is fog, akármennyire hangoztatjátok a hülye elméleteiteket!:)

Mert betegek vagytok, nálatok a lazulás csak "valamivel" tud összejönni, szánalmas, kérlek! Nem okoz függőséget? A függőség az agyban dől el, ott pedig bármivel függővé tudod magad tenni...de hát tanulnod kéne még erről egy kicsit!

Nem kiváncsi rátok a társadalom! És ez akkor is így lesz, kedves utolsó, ha csak te írsz tele itt 2 oldalt :)

2009. aug. 20. 12:17
 59/62 anonim ***** válasza:
9%

lesz.rom hogy a társadalom nem kíváncsi rájuk.

nem is az a cél, hogy divat legyen.

hanem hogy nyilvánvaló baromságokat ne hangoztasson senki, úgy mintha tények lennének.

ez is az értelmi szintedet mutatja, hogy egyből engem is drogosnak tartasz, mert nem azt mondom amit a média az agyadba sulykolt.

sok sikert a továbbiakban. ;)

2009. aug. 20. 14:08
 60/62 anonim ***** válasza:
"mert a média az agyamba sulykolta"....hajjaj, akkor ti lázadók vagytok nem? ez k.rva jó XD..."füvezéssel a rendszer ellen!" XD...tényleg jól kicsesztek a rendszerrel, hajajjj....kb. olyan szint mint amit a pankok csinálnak..."p.csamutogatással a burzsoázia ellen" XD...
2009. aug. 20. 14:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!