Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nézi le a társadalom...

Miért nézi le a társadalom nagyrésze a droghasználókat?

Figyelt kérdés

És most nem az elvetemült drogfüggőkre gondolok, akik bármit megtesznek hogy megkapják a heroin adagjukat. Hanem azokra a fiatalokra akiknek szüksége van a lazitásra, és elszív egy füves cigit. Ha egy konzervatív ember megtudja róla hogy ő füvezik akkor akkor ő már nem az az ember lessz, hanem csak egy drogos.

Holott ő csak jól érezte magát egy szép délután, és senkinek sem ártott. Nem pedig lerészegedve hazament a családjához és összeverte őket. A marihuána nem kokain! Az LSD pedig nem heroin! Akkor miért vonják egy kalap alá az emberek azt aki havonta kétszer betép és azt aki drogfüggő és ezzel másoknak is árt. És miért különb az az alkoholista attól a fiatalelembertől aki elszív egy zöld cigit és nem árt senkinek és törvényt szeg (a semmivel), mint az alkoholista aki részegen összehánnya a buszmegállókat, kocsmában verekszik, vagy éppen otthon.

Kicsit össze-vissza fogalmaztam, ezért elnézést kérek. A gondolatok össze vissza csapongtak a fejemben és próbáltam az összeset leírni.

Remélem, hogy azért nagyából érthetően fogalmaztam, és értitek, hogy mire akarok kilyukadni!

2009. aug. 18. 00:22
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
71%
tökmindegy, hogy havonta vagy naponta tép be valaki, akkor is rendszeres droghasználó... és ugyanúgy hülyíti, csak max lassabban...és én nem vagyok konzervatív, kipróbáltam a füves cigit és semmi hatása nem volt, szóval még inkább nem értettem utána, mire jó ez másoknak...
2009. aug. 18. 12:38
 32/62 anonim ***** válasza:
70%
12:36 kösz, nem, én lazításként inkább megnézek egy jó filmet, olvasok egy kicsit, vagy zenét hallgatok :)
2009. aug. 18. 12:39
 33/62 A kérdező kommentje:
Köszönöm 09:00-ás. Már kezdtem azt hinni hogy csak én vagyok ezen a véleményen.
2009. aug. 18. 12:42
 34/62 A kérdező kommentje:

Csak most nézem hogy többen is az én véleményemen vannak, és hogy vannak itt olyanok is akik értik a kérdést.

KÖSZÖNÖM NEKTEK

2009. aug. 18. 12:46
 35/62 anonim ***** válasza:
100%
Látom, te is az a fajta ember vagy, hogy ha felteszel egy kérdést, nem a válaszok érdekelnek, hanem hogy azt halld, amit hallani akarsz. Nem értem, az ilyenek minek tesznek fel egyáltalán kérdést, ha úgyis csak a magukét hajtogatják, a másik fél véleményét meg nagy ívben lesz@rják.
2009. aug. 18. 12:53
 36/62 A kérdező kommentje:
Tévedsz! Nem azért nem vagyok kiváncsi rá mert nem az én véleményemen vannak. Azért mert nem a kérdésre válaszolnak, hanem azt mondogatják hogy ha így leszel drogfüggő úgy leszel függő. Én pedig azt kérdeztem hogy "Miért nézi le a társadalom nagyrésze a droghasználókat?" nem pedig azt hogy miért ne szívjak füvet. Érted?
2009. aug. 18. 12:58
 37/62 anonim ***** válasza:
100%
Inkább te nem érted az összefüggést. Tudod, miért írogatják, hogy drogfüggő leszel? Mert emiatt nézik le a droghasználókat. Szánalmas dolog, ha valaki nem tud fű meg egyebek nélkül lazítani. Ez a lényeg. De mondom, pár év múlva, ha (jobb esetben) majd le akarsz szokni, és akárhogy próbálkozol, sehogyse sikerül, majd megérted.
2009. aug. 18. 13:01
 38/62 anonim ***** válasza:
0%

jaj de sok itt a hülye ,basszus!

attól ha valaki sziv már egyből kábszerfüggő? ti hülyék vagytok emberek! ojoj!

évente én is használok max 3x 4x valamit,van amikor semmit,ebben az évben 1x sem dobtam,és nem vagyok függő basszus! nem vagytok tisztában dolgokkal..

de gondolom ti meg minden hétvégén bulikban a sárgaföldig leisszátok magatokat! szánalmas.

2009. aug. 18. 13:05
 39/62 A kérdező kommentje:

"És most nem az elvetemült drogfüggőkre gondolok, akik bármit megtesznek hogy megkapják a heroin adagjukat."

Ezt én írtam! Rémlik? Nem arra vagyok kíváncsi hogy a drogfüggőket miért nezik le az emberek(csak jelzem, hogy én sem szeretem őket mert veszélyesek, és lerombolják saját és a körülüttük élők életét), hanem az azokta akik csak ritkán használnak könnyű drogokat. Őket is ugyanúgy lenézik. A konzervatív ember számára az egyszeri füves és a kokain használó is csak egy "hülye drogos".

2009. aug. 18. 13:11
 40/62 anonim ***** válasza:
60%

jaj de sok itt a hülye ,basszus!

Nézz tükörbe, akkor eggyel többet fogsz látni! Miért jó így ismeretlenben lehülyézni másokat?

attól ha valaki sziv már egyből kábszerfüggő? ti hülyék vagytok emberek! ojoj!

évente én is használok max 3x 4x valamit,van amikor semmit,ebben az évben 1x sem dobtam,és nem vagyok függő basszus! nem vagytok tisztában dolgokkal..

Honnan veszed? Történetesen drogambulancián dolgozom, ennyit arról, hogy ki mivel nincs tisztában. Lehet, hogy most még nem vagy függő, de az leszel. Nem ismétlem ezt el többször, majd rájössz pár év múlva, hogymiről beszélek, szeretettel várunk majd az ambulancián!

de gondolom ti meg minden hétvégén bulikban a sárgaföldig leisszátok magatokat! szánalmas.

Az szánalmas, hogy így ismeretlenül ilyeneket gondolsz másokról. De legalább látom, hogy magadból indulsz ki:) Mi van, ha teszem azt, vagyunk itt néhányan olyanok is, akiknek nem kell se alkohol, se drog, se semmi ilyesmi ahhoz, hogy jól érezzük magunkat? Lehet, hogy furcsán fog hangzani, de nem mindenki süllyed olyan mélyre, hogy tudatmódósító szerekhez nyúljon.

Na és persze a helyesírás az nem megy, csak a betépés... Ennyit erről :P

2009. aug. 18. 13:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!