Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nézi le a társadalom...

Miért nézi le a társadalom nagyrésze a droghasználókat?

Figyelt kérdés

És most nem az elvetemült drogfüggőkre gondolok, akik bármit megtesznek hogy megkapják a heroin adagjukat. Hanem azokra a fiatalokra akiknek szüksége van a lazitásra, és elszív egy füves cigit. Ha egy konzervatív ember megtudja róla hogy ő füvezik akkor akkor ő már nem az az ember lessz, hanem csak egy drogos.

Holott ő csak jól érezte magát egy szép délután, és senkinek sem ártott. Nem pedig lerészegedve hazament a családjához és összeverte őket. A marihuána nem kokain! Az LSD pedig nem heroin! Akkor miért vonják egy kalap alá az emberek azt aki havonta kétszer betép és azt aki drogfüggő és ezzel másoknak is árt. És miért különb az az alkoholista attól a fiatalelembertől aki elszív egy zöld cigit és nem árt senkinek és törvényt szeg (a semmivel), mint az alkoholista aki részegen összehánnya a buszmegállókat, kocsmában verekszik, vagy éppen otthon.

Kicsit össze-vissza fogalmaztam, ezért elnézést kérek. A gondolatok össze vissza csapongtak a fejemben és próbáltam az összeset leírni.

Remélem, hogy azért nagyából érthetően fogalmaztam, és értitek, hogy mire akarok kilyukadni!

2009. aug. 18. 00:22
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
38%
Főképp azért nézik le őket, mert úgy gondolják, hogy aki drogot használ, az potenciális drogfüggő, a drogfüggő meg gyenge, szar ember. A gyenge, szar embereket meg le szokták nézni. Persze érdekes kérdés, hogy a mértékkel ivókat miért tekintjük pozitív példának, a mértékkel drogozókat meg bűnözőnek: ennek oka valószínűleg az átlagember tájékozatlansága a drogok témájában, és bizonyos előítéletes félelem a drogoktól, drogosoktól.
2009. aug. 18. 13:32
 42/62 anonim ***** válasza:
77%

Nincs kis drog vagy nagy drog, kevés kábszer meg sok kábszer....az alkalmi füves az ugyanolyan kis nyomott drogos mint aki függő! Szerintem tökmindegy ha valaki 3 gramm sz.rt eszik meg vagy 3 kg-t, én a 3 grammtól is hánynék....

Arról nem is beszélve hogy a magyar kultúrától idegen a fű! Ahogy a cigi is! Az alkohol is tudatmódosító, csakhogy annak idehaza évszázados kultúrája van, és nem a seggrészegen tántorgó pesti aranyifjakat kell nézni, hanem a falubeli portákon mértékkel ivó öregeket!

Azt meg nagyon szeretem amikor egy füves feljön ide okosokdoni h "hülyék vagytok, nem tudjátok hogyan van ez",pfff, hát persze biztos, meg az akadémikus, orvos-biológusok is mind hülyék, igaz? Csak ti nem, persze, ti tudtok mindent jobban, még a biológus professzornál is jobban tudjátok...na látjátok, ez már alapból egy narkotikus felfogás....

Nemtudom, ti valahol megrekedtetek 6 éves szinten? Egy gyerek gondolkozik így "anyuka megtiltotta hogy csokit egyek mert szorulásom lesz" akkor csakazértis csokit eszek, mert nem fogom fel h anyuka nem azért tiltja mert gonosz, hanem mert valóban rosszul járnék vele....Mit nem lehet ezen felfogni? Talán az orvosszakma 90%-a nem véletlenül mondja, hogy nem kellene, meg hogy árt...nem kib.szásból! Ez csak a ti agyatokban létezik, gyártjátok a hülye összeesküvés-elméleteiteket, és akkor még nektek nem megy az agyatokra.....áááá....

Most, itt gyakorin is, kb. 35 hozzászólóból 33 azt mondta hogy gyökér dolog szívni, és rossz, de persze mi is hazudunk igaz? De nem lehet persze megérteni, inkább körömszakadtáig véditek a drogokat, ami az emberiség szemete! MINDEN DROG! Nyugodtan mondhatom, mert egyikkel sem élek.

Ja, és mondok a végére még valamit, nálunk elég sok füves van a környéken! Valóban, nem törnek-zúznak, nem balhéznak, de mindenki röhög rajtuk, persze nem a szemükbe, csak a hátuk mögött...mert szánalmas ahogy viselkednek, kb. 2 értelmes mondatuk nincs, de azis többnyire a fűről szólna ha lenne. Évek óta tolják, valóban, nem okádnak össze mindent, csak az a részeg az reggelre kialussza magát, másnap értelmes normális ember újra (és ez még az alkoholisták zöménél is így van!!!!!!! mert az alkholistának a szervei tönkremennek, de a tudatuk többnyire tiszta józan állapotban, én elég sokkal beszéltem), az a füves kis k.csög meg hiába megy haza, nem alsussza ki, másnap ugyanolyan retardált gyökér marad.Égetik magukat itt a faluban is, ahol csak lehet,de ha valakinek ez kell h röhögjenek rajta akkor csak csinálja...

2009. aug. 18. 13:33
 43/62 anonim ***** válasza:
0%
mesélje el valaki,mitől lesz valaki függő.ne csak a szátok járjon!
2009. aug. 18. 13:35
 44/62 anonim ***** válasza:
44%

"mesélje el valaki,mitől lesz valaki függő.ne csak a szátok járjon!"

Akkor hog mesélje el ha nem jár a szája?:S

2009. aug. 18. 13:39
 45/62 anonim ***** válasza:
56%

Én nem ítélem el azt, aki évente max 2-t elszív. De ha valakinek az jelenti a szórakozást, ha hetente elmegy a haverjaival és jól beszív, akkor az szánalomra méltó..csak mert "ellazít". Egyetértek azzal, aki azt írta, hogy a zene, egy jó könyv és egy kényelmes fotel is éppúgy ellazít, ráadásul nem teszünk kárt magunkban. A bátyám eleinte néha néha füvezett, megtetszett neki, majd kipróbálta a meszkalint, aztán még tovább ment és az LSD-t, végül pedig a heroint.Szerencsére neki volt esze és sikerült vele elhitetni, hogy az NEM MEGOLDÁS! Azóta rájött, hogy ezek nélkül is lehet boldog, kreatív.. Aki füvezik, az már egyre többet és többet akar kipróbálni és a végén egy heti rendszerességgel drogot használó emberré válik. Persze a fű mindenkinél mást hatást válthat ki..nyilván, ha valakinek tetszik az érzés, amit kivált, akkor gyakrabban nyúl hozzá. Kevés az az ember, aki megáll a fűnél és nem akar több dolgot kipróbálni. Szóval, azokat, akik mondjuk havonta füveznek, én lenézem. Sajnálom, ez van..a bátyámon már tapasztaltam a hatásokat és számomra ijesztő volt.

16/L

2009. aug. 18. 14:05
 46/62 anonim ***** válasza:
78%

"de gondolom ti meg minden hétvégén bulikban a sárgaföldig leisszátok magatokat! szánalmas. "

na látod ez az amit nem tudsz felfogni, hogy ahhoz hogy az ember jól érezze magát nem kötelező szétcsapni magát minden szarral...

Te már úgy indulsz neki hogy bulizni csak szétcsapva lehet...

ki is a szánalmas ?

2009. aug. 18. 14:11
 47/62 anonim ***** válasza:
63%
Az a gondom, hogy az én adómból fogják majd kezelni őket a kórházban. most még azt mondjátok, hogy ugyan már nem lesz semmi bajom, de ha odakerültök, akkor meg nyavajogtok, hogy meg fogtok halni.és ennyi erővel legalizálhatnánk mindent nem? mehetnének a keményebb drogok is igaz? én is dohányzok, és tudom, hogy emiatt sokan lenéznek, de igazuk is van. régen rászoktam és most már nehéz leszoknom, pedig próbálok. alkoholt meg lehet mértékkel fogyasztani, pölö elmegyek megiszok egy sört a haverokkal, de nem úgy leiszom magam, hogy nem tudom ki vagyok. drogoktól meg elpunnyadsz, oszt kész, fel sem fogod a dolgokat, az meg mire jó. elmész diszkóba elszívod az agyad meg leiszod magad és másnap nem emlékszel semmire, na annak aztán k urva sok értelme van, csak elb asztál egy csomó lóvét a semmire. ha ennyire nem élvezed a dolgokat, hogy szívnod kell, hogy jól erezd magad, akkor nagyon sajnállak. és nem kell azzal jönni, hogy szar életem volt, mer akinek van tartása, az nem csinál hülyeséget akkor sem, hanem megpróbál javítani a helyzeten.
2009. aug. 18. 14:12
 48/62 anonim ***** válasza:
72%
Azért nézlek le, kedves kérdező téged, meg a társaidat, mert nekem elég egy kicsit sétálni a kutyámmal, hogy jól érezzem magam, meg ellazuljak, semmit nem kell hozzá szednem. Az, ha valakinek tizen-huszonévesen szedni kell valamit a lazításhoz, nagyon gáz. És ha te ezt nem ismered fel, csak sajnálni tudlak. Igazából nem is a lenézés a jó szó, hanem a sajnálat...
2009. aug. 18. 15:26
 49/62 A kérdező kommentje:

Nemrégiben láttem egy internetes videómegosztó oldalon egy műsort Havas Henrikkel volt a műsorvezető. A téme hasonló volt. Meghívtak a műsorba két drogszakértőt, egy rendőrt, valamint a kendermag egyesület egyik tagját. A lényeg az volt, hogy a műsor elején csináltak egy szavazást, és az ott ülőknek kellett szavazni.

Első kérdés valami ilyesmi volt: Ön fogyasztott már drogot?

A nézők nagyrésze NEM-el válaszolt.

Következő kérdés az volt: Börtönbe minden drogossal?

Ha jól emlékszem 70% körül volt az igen.

Majd a műsor végén, miután átbeszélték a marihuána negatí és pozitív hatásait is. Megbeszélték hogy nem minden drog egyforma, stb., és megismételték a szavazást:

Börtönbe minden drogossal?

Most a válaszadók 80%-a a Nem re szavazott.

Ez szerintem azt bizonyítja hogy az emberek többsége azért IS ítéli el a droghasználókat, mert keveset tudnak róluk.

2009. aug. 18. 17:17
 50/62 anonim ***** válasza:
74%

Aki kezdi fűvel, az folytatja keményebbel. Nem törvényszerű, de elég nagy a valószínűsége.

Magadnak ártasz vele, a szervezetedet b@szod szét vele, de gondolj arra, mit fog érezni a családod, mit fog érezni anyukád, amikor látja, hogy a gyereke egy drogos lett.

Bár én amondó vagyok, hogy inkább meg kell előzni a bajt, ha meg mégis megtörténik, akkor segíteni, nem elítélni.

2009. aug. 18. 19:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!