Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nézi le a társadalom...

Miért nézi le a társadalom nagyrésze a droghasználókat?

Figyelt kérdés

És most nem az elvetemült drogfüggőkre gondolok, akik bármit megtesznek hogy megkapják a heroin adagjukat. Hanem azokra a fiatalokra akiknek szüksége van a lazitásra, és elszív egy füves cigit. Ha egy konzervatív ember megtudja róla hogy ő füvezik akkor akkor ő már nem az az ember lessz, hanem csak egy drogos.

Holott ő csak jól érezte magát egy szép délután, és senkinek sem ártott. Nem pedig lerészegedve hazament a családjához és összeverte őket. A marihuána nem kokain! Az LSD pedig nem heroin! Akkor miért vonják egy kalap alá az emberek azt aki havonta kétszer betép és azt aki drogfüggő és ezzel másoknak is árt. És miért különb az az alkoholista attól a fiatalelembertől aki elszív egy zöld cigit és nem árt senkinek és törvényt szeg (a semmivel), mint az alkoholista aki részegen összehánnya a buszmegállókat, kocsmában verekszik, vagy éppen otthon.

Kicsit össze-vissza fogalmaztam, ezért elnézést kérek. A gondolatok össze vissza csapongtak a fejemben és próbáltam az összeset leírni.

Remélem, hogy azért nagyából érthetően fogalmaztam, és értitek, hogy mire akarok kilyukadni!

2009. aug. 18. 00:22
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
9%
Egyetértek veled kérdező. A füvezésben semmi rossz nincs. Az alkohol egy sokkal rosszabb drog csak legális. Nem véletlenül kezdték legalizálni a füvet több országban is. Nyilván hogy a heroinnak és fűnek semmi köze egymáshoz, csak sok amolyan "bezárkóztt" emberke van akinek a drog az ROSSZ és kész, de simán beiál ha arról van szó..... viccesek egyesek...
2009. aug. 18. 02:19
 12/62 anonim ***** válasza:
7%

Én is egyetértek.Fiatalként szerintem mindenki kipróbálja,jó nem mindenki,mert van aki eleve máshogy áll hozzá az egészhez..

Volt már olyan kérdés,amikor azt kérdezte valaki,hogy mit gondolunk a magyar drogpolitikáról,legalizálják-e őket,büntessék-e a droghasználókat stb. Egyedül én,meg még vagy 2 ember válaszoltam azt,hogy legalább a füvet legalizálhatnák.Hát jó kis vita keletkezett. Sajnos az embereknek csőlátásuk van,-a többségnek...

2009. aug. 18. 02:35
 13/62 anonim válasza:
86%
ja az én unokatesom is csak heti 1-2 alkalom fűvel kezdte mostmeg már egy ... narkós!! az annyáéktól lopja a pénzt hogy megbirja veni a cuccot!!
2009. aug. 18. 02:42
 14/62 anonim ***** válasza:
84%
Nekem is volt egy pár ilyen barátom, így kezdték és nem álltak rá keményebbre, maradtak a fűnél, csak egyre gyakrabban. Hát mit mondjak így jó öt év távlatából visszanézve a kezdetekre, látszik ám a leépülés... Én egyszer kipróbáltam, mert hogyne lennék kíváncsi, de szerintem tök semmilyen volt, míg az a többiek úgy elvoltak szállva, hogy milyen fasza (ugyanazt szívtuk, szóval e tekintetben nem kellett volna különbségnek lennie). A mai napig nem értem mi a fenétől voltak úgy elájulva. És baromira örülök, hogy nekem nem jött be, meg nem éreztem, hogy hú hát ezzel de jót lehet lazulni, mert akkor elég valószínű, hogy én is ott tartanék ahol ők.
2009. aug. 18. 02:45
 15/62 anonim ***** válasza:
6%
A fűnek semmi köze a kemény drogokhoz!!!!!!!!!! A fű ellazít és kész. esteleg beszélgetsz vagy röhögsz egy jót. vagy épp egy szót sem szólsz, csak jól érzed magad, zenét hallgatsz. Mindenesetre nem hányod össze magad mint a piától, nem teszed tönkre a májad, és nem lesz kedved meghalni másnap, talán egy kicsit fáradtabb leszel. Ennyi.
2009. aug. 18. 02:47
 16/62 anonim ***** válasza:
7%
meg gondolkodni is fű hatása alatt lehet legjobban. művészek,festők,írók..stb
2009. aug. 18. 02:50
 17/62 anonim ***** válasza:
81%
Hát azért nem gondolkodásnak nevezném.
2009. aug. 18. 02:57
 18/62 anonim ***** válasza:
22%
Én csak dohányzom de már azt veszem észre, hogy ők is ki vannak taszítva, lenézik őket. Valahol érthető. Igazából engem nem érdekel, nem én megyek tönkre, nem az én családom megy tönkre, nem az én pénzem fogy ha valaki drogozik. De ha már a dohányosokat is lenézik ott már komoly probléma van...
2009. aug. 18. 07:41
 19/62 anonim ***** válasza:
58%
Mert lenézni valók!
2009. aug. 18. 08:31
 20/62 anonim ***** válasza:
100%

Majd évek után jössz rá erre te is.

Közép suliba én is ezt vallottam (nem okoz függőséget,ártalmatlan stb..stb..), holott mind össze 1-szer próbáltam ki, tehát nem voltam fogyasztó.

Ma már látom hogy bizony az évek mit képesek tenni a droghasználóval.

Nem biztos hogy téged mint fogyasztót utol fog érni a függőség és kemény drogok, de senki sem tudja neked milyen a jellemed mennyire leszel függő. Ugyan ez van a legális drogokkal (pl. alkohol): nem tudhatod hogy belőled mit hoz ki az idők folyamán.

A legrosszabb hogy te magad veszíted el a kontrollt és nem látod át racionálisan mit cselekszel.

2009. aug. 18. 08:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!