Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nézi le a társadalom...

Miért nézi le a társadalom nagyrésze a droghasználókat?

Figyelt kérdés

És most nem az elvetemült drogfüggőkre gondolok, akik bármit megtesznek hogy megkapják a heroin adagjukat. Hanem azokra a fiatalokra akiknek szüksége van a lazitásra, és elszív egy füves cigit. Ha egy konzervatív ember megtudja róla hogy ő füvezik akkor akkor ő már nem az az ember lessz, hanem csak egy drogos.

Holott ő csak jól érezte magát egy szép délután, és senkinek sem ártott. Nem pedig lerészegedve hazament a családjához és összeverte őket. A marihuána nem kokain! Az LSD pedig nem heroin! Akkor miért vonják egy kalap alá az emberek azt aki havonta kétszer betép és azt aki drogfüggő és ezzel másoknak is árt. És miért különb az az alkoholista attól a fiatalelembertől aki elszív egy zöld cigit és nem árt senkinek és törvényt szeg (a semmivel), mint az alkoholista aki részegen összehánnya a buszmegállókat, kocsmában verekszik, vagy éppen otthon.

Kicsit össze-vissza fogalmaztam, ezért elnézést kérek. A gondolatok össze vissza csapongtak a fejemben és próbáltam az összeset leírni.

Remélem, hogy azért nagyából érthetően fogalmaztam, és értitek, hogy mire akarok kilyukadni!

2009. aug. 18. 00:22
1 2 3 4 5 6 7
 1/62 anonim ***** válasza:
6%

Figyelj sok a begyepesedett agyú ember, ha hétvégén használok extasy-t akk bizti nem közönség előtt teszem, és én se ártok senkinek.

De rólam nem is tudják élek a kábszerrel, talán jobb is

2009. aug. 18. 00:26
 2/62 anonim ***** válasza:
80%

Nem volt nálatok suliban prevenciós előadás? Most még havonta egyszer-kétszer, de pár év eltelik, észre se veszed, és máris olyanná válsz, akiket magad is említettél, elvetemült drogfüggővé. Ez nem így megy, hogy elhatározod, hogy úgyse fogsz rászokni, de azért egyszer-kétszer mégis használod...

Ha pedig neked ilyesmi jelenti a lazítást, akkor nagyon sajnállak, de nem lenézésből, hanem komolyan, sz@r életed lehet :(

2009. aug. 18. 00:37
 3/62 anonim ***** válasza:
80%
Előző vagyok, mi ez a duma amúgy, hogy senkinek nem ártasz vele? Tönkreteszed a saját szervezetedet, ember... Aztán ha majd minden bajod lesz, a szüleid, barátaid majd aggódhatnak érted... Még hogy nem ártasz senkinek.
2009. aug. 18. 00:44
 4/62 A kérdező kommentje:
Látod pont erről beszéltem!Nem is ismersz!Nem is tudod hogy ki vagyok, milyen a személyiségem, hogy nézek ki, milyen családban élek, de te máris sajnálsz engem és hiába mondod hogy nem lenézésből(pedig abból), azt mondod hogy sz@r életem lehet! Egyáltalán nincs szar életem. Nagyon is jól élek. Boldog családban élek. De jól esik elszívni néha egy rakétát. Miért baj az ha egy időre euforikus állapotba kerülök, és még boldogabb vagyok. Több mint két éve, kb. havonta pár alkalommal, kikapcsolódás céljából szoktam sodorni, és nem szoktam rá! Mellékhatás? Nem vettem észre semmit! Memória, potencia maradt a régi. Miért válna belőlem elvetemült drogfüggő?
2009. aug. 18. 00:50
 5/62 anonim ***** válasza:
90%
elég szánalmas hogy valaki annyira puhap.cs h valamihez nyúlnia kell, mert egymagában egy határ nulla, és ez az igazán gáz, nem az hogy éppen mihez nyúlsz....
2009. aug. 18. 00:58
 6/62 anonim ***** válasza:
91%

"Több mint két éve, kb. havonta pár alkalommal, kikapcsolódás céljából szoktam sodorni, és nem szoktam rá! Mellékhatás? Nem vettem észre semmit! Memória, potencia maradt a régi. Miért válna belőlem elvetemült drogfüggő?"

Ja, kérlek, azért mert ez egyénfüggő, hogy kinél mikor jön elő. Egyik ismerősöm masszívan tolt mindent, piát, füvet...és nem 2, hanem 5 évig semmi hatása nem volt, semmi negatív...hirtelen csapott be.

Amúgy rászokni mindenre rá tudsz, ne legyél már ostoba, még a reggeli teára is....

Senki nem mondja h kevesebbet érő ember vagy azért mert füvezel de gondolkozz már egy kicsit könyörgöm: miért csodálkozol ha lenéznek téged azok az emberek akik nem élnek SEMMIFÉLE pótszerrel? teljesen jogos a részükről, amikor neked tudatmódosítókra van szükséged ahhoz, amihez másnak egyáltalán nem kell......mégegyszer mondom: ez az ami nagyon gáz

2009. aug. 18. 01:01
 7/62 anonim ***** válasza:
88%
Elég szar ám látni,mikor a füves reszkető kezekkel tekeri a dzsót,mert alig várja hogy szippantson.Bocs de az ilyet csak undorodva tudom lesajnálni.Próbálnak győzködni hogy áááá,ez nem cigi,nem ártalmas ,akkármikor leakadnak róla...aha...nem úgy vettem észre.Valahogy nem vallják be h igenis naggyon függők..
2009. aug. 18. 01:30
 8/62 anonim válasza:
16%

már bocs,de tekerésné nem azért remeg h jujj hadszívjukel,hanem az egy művészet szépen precízen megtekerni.mindenki mindenben a legjobbra törekszik,nem?ebben is és elhullajtani meg neméri meg mert drága.:)

totál idióta az aki lenézi...sose fogja megérteni..had haljon bele a hülyeségbe amit a társadalom belésulykolt,hogy rossz...alkoholisták bántalmaznak,rongálnak stb...füvesek pedig jól elücsörgünk elnevetgélünk egymás sztorijain meg sok bolondságon és totál nyugodt mindenki.szerintem senkinek sem ártok ezzel..

2009. aug. 18. 01:41
 9/62 anonim válasza:
2%
ja és amúgy mér lennék függő?ha nincs nincs,kit érdekel?
2009. aug. 18. 01:43
 10/62 anonim ***** válasza:
13%

Teljesen érthető amit írsz...

Az emberek nagy része csak abból táplálkozik amiket hall...akár igaz akár téves az információ. Ha már azt hallják, hogy egy drogos, füves ilyet meg olyat csinált akkor azt hiszik a többi is ugyanolyan és hajlamosak egy kalap alá venni mindenkit,kategorizálni az embereket. Kultúrálódni kéne ! Ezzel a gondolkodásmóddal nem fogják sokáig húzni. A párom is néha elszív egy kis füves cigit meg ilyesmik és semmi de semmi kárt nem okoz sem magában se bennem se másban, és ő sem függő. Én még nem próbáltam de teljesen megértem ezeket a dolgokat mert én nem a szomszédtól tudom amit ő is a szomszédjától hallott akinek meg a Mariska néni mesélte hogy a távoli unokatestvére gyerekének a szomszédja stb. ilyet meg olyat csinált hanem én közvetlen emberektől tudom, és látom. 1000-szer jobb, sőt ! össze sem hasonlítható egy seggrészeg emberhez aki már széthányta a fejét vagy otthon terrorizálja a családját az alkohol hatása alatt.

És itt nem az a lényeg hogyan tudod leb*szni az embert, azért tették fel a kérdést, hogy értelmes választ kapjanak rá.

Az emberek között mindig is lesznek olyanok akik elítélik a másikat valamiért ezt ne felejtsd el, nem tudsz ellene tenni sem te, sem én, sem más...csak ők. Remélem én tudtam értelmes,érthető választ adni a kérdésedre. :)

2009. aug. 18. 02:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!