Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nézi le a társadalom...

Miért nézi le a társadalom nagyrésze a droghasználókat?

Figyelt kérdés

És most nem az elvetemült drogfüggőkre gondolok, akik bármit megtesznek hogy megkapják a heroin adagjukat. Hanem azokra a fiatalokra akiknek szüksége van a lazitásra, és elszív egy füves cigit. Ha egy konzervatív ember megtudja róla hogy ő füvezik akkor akkor ő már nem az az ember lessz, hanem csak egy drogos.

Holott ő csak jól érezte magát egy szép délután, és senkinek sem ártott. Nem pedig lerészegedve hazament a családjához és összeverte őket. A marihuána nem kokain! Az LSD pedig nem heroin! Akkor miért vonják egy kalap alá az emberek azt aki havonta kétszer betép és azt aki drogfüggő és ezzel másoknak is árt. És miért különb az az alkoholista attól a fiatalelembertől aki elszív egy zöld cigit és nem árt senkinek és törvényt szeg (a semmivel), mint az alkoholista aki részegen összehánnya a buszmegállókat, kocsmában verekszik, vagy éppen otthon.

Kicsit össze-vissza fogalmaztam, ezért elnézést kérek. A gondolatok össze vissza csapongtak a fejemben és próbáltam az összeset leírni.

Remélem, hogy azért nagyából érthetően fogalmaztam, és értitek, hogy mire akarok kilyukadni!

2009. aug. 18. 00:22
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
9%

Teljesen egyetértek veled, kérdező. Ha valaki minden hétvégén piával csapja szét magát (amitől büdös, igénytelen, agresszív vagy depresszív lesz), az "milyen fasza gyerek". Ha valaki néha elszív egy joint-ot (amitől lelazul), az meg büdös drogos, és a társadalom ellensége :DDDDD

Tök nevetségesek az emberek. Szerintem ez a tudatlanságból, az ismeretlentől való félelemből fakad, illetve abból, hogy a fű hagyományosan nem a kultúránk része, de a pia igen.

Persze, mindennek van rossz hatása, de ahogy egy alkalmi piás nem lesz májbeteg, úgy egy alkalmi füves sem veszti el a memóriáját, potenciáját. A mérték a lényeg itt is.

Az az elkoptatott sablon, hogy "a keménydrogok előszobája" pedig marhaság. Ha valaki bármitől(pia, kaja, szex, drog, nikotin, adrenalin, gyógyszer)kemény függő lesz, ott sajnos a személyiségben, lelki alkatban keresendő a probléma, illetve a körülményeiben. Néhány felestől sem lesz valaki kemény alkesz.

Amúgy nézzetek körül: a füvesek végzik az utcán összehányva, otthontalanul, kunyerálva? Nem.

2009. aug. 18. 09:00
 22/62 anonim ***** válasza:
82%

"szüksége van a lazitásra, és elszív egy füves cigit"

Miért van az, hogy nekem nincs szükségem ilyesmire? Ahhoz, hogy lazítsak, nekem elég egy kényelmes fotel, egy jó zene, vagy egy érdekes könyv. Ha valaki csak az egészsége rombolásával képes lazítani, azt tegye nyugodtan, de ezért elvárhatom, hogy az orvosi kezelését (mert nemsokára elég rendesen beteg lesz) ne az én adómból, járulékaimból kezeljék!

Támogatom a marihuána legaláizálását, és nagyon kemény megadóztatását (pont, mint a cigarettánál), mert így legalább az államnak is haszna lenne az ilyen életképtelen drogosokból.

Tény, hogy aki elszívott egy joint-ot, az nem megy haza összeverni a családját, a kemény drogos viszont delíriumos állapotban bármit, de tényleg bármit képes megtenni egy adagért, akár azt is, hogy kiirtja a családját. Szóval szűk a határmezsgye.

A mérsékelt fogyasztást sosem ellenzem (ugyanígy alkoholnál), de a hülye embereket nem bírom elviselni. Sajnos sok a hülye, és egyre többen vannak. Én mindenképpen orvoshoz és pszichológushoz küldenék mindenkit, akinek alkohol- vagy drogproblémája van, mert "csak így tud lazítani". Ezek az emberek nem ismerik a lehetőségeiket, így nagyon hamar parkolópályára kerülhetnek egy betegség vagy a függőség finanszírozhatatlansága miatt.

2009. aug. 18. 09:01
 23/62 anonim ***** válasza:
100%

[link]

ők sem heroinnal kezdték, még is ott tartanak...

a szociális körülmény és a személyiségűnek köszönhetően itt végezték

nem azt jelenti hogy mindenkiből aki füvezik vagy más drogot használ (ők részben alkohollal meg szipuval kezdték) heroinista lesz, de ha már 50 ból 1 ember az lesz akkor már az is komoly kockázat, hiszen nem tudhatod pont te leszel-e az áldozat

de ha már

2009. aug. 18. 09:09
 24/62 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azért nézem le a drogosokat, mert:

1, Másképp is lehet örömöt találni az életben, ellazulni. Annyi lehetőség van!

2, Amikor nyafognak, hogy jaj, de szar az életük és drogoznak. Hát én anyám holttestét találtam meg otthon és nem nyúltam szerekhez, élek, lelkileg nem mentem strapára.

Szóval ti vagytok viccesek, de ez már nem az én problémám, hála!

2009. aug. 18. 10:06
 25/62 anonim ***** válasza:
82%
Én azért nézlek le mert szerintem szánalmas hogy a mai fiatalok egy részének az jelenti a kikapcsolódást, hogy elszív 1-2 füves cigit. Ja és szerinted ugye mindenki viccel amikor azt mondják hogy a könnyűdrog az alapja a keménydrogoknak... Hidd el a szakemberek és akik értenek hozzá nem hülyék, és nem viccből mondanak neked ilyeneket. Ja és az alkeszek sem jobban semmivel.
2009. aug. 18. 10:13
 26/62 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem itt a fő gond: "azokra a fiatalokra akiknek szüksége van a lazitásra". Mi lesz akkor veled ha felnőttél??? És felelős leszel egy családért, el kell tartanod másokat??? Akkor lenne majd igazán szükséged néha a lazításra! És akkor mit fogsz tenni?? Mondod a 3 éves gyereknek, hogy menj át a másik szobába, mert apu most lazítani szeretne, és épp szétszívná az agyát??? Aki fiatalkorában nem talál magának olyan tevékenységet, ami kikapcsolja, lelazítja, feltölti (sport, szex, olvasás, mozi, színház, vasútmodellezés, bélyeggyűjtés, mittudomén), csak droggal képes minderre, abból előbb utóbb egy drogfüggő csöves lesz. Mert mindig lesznek olyan hullámvölgyek az életében, mikor azt fogja mondani: alapból kellene egy tekert cigi, de most nagyon szar, inkább valami keményebb kellene. Onnan meg nincs vissza.
2009. aug. 18. 11:53
 27/62 anonim ***** válasza:
100%

"Az az elkoptatott sablon, hogy "a keménydrogok előszobája" pedig marhaság."

- Ez jó, kérlek, írj egy levelet a Tudományos Akadémiának, az ELTE orvosi karnak, a rengeteg orvosnak és oltsad már le őket, hogy mekkora idióták mert baromság amit mondanak! Ok?

"Ha valaki bármitől(pia, kaja, szex, drog, nikotin, adrenalin, gyógyszer)kemény függő lesz, ott sajnos a személyiségben, lelki alkatban keresendő a probléma, illetve a körülményeiben. Néhány felestől sem lesz valaki kemény alkesz. "

- Ez részben igaz! Részben! Mert igaz, hogy ott személyiségprobléma is van, csak ha ezeket a dolgokat nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudná beszerezni, akkor csökkenne az ersélye a lelkibetegségnek! Mert aki lelkibeteg, azon ezek a szerek nem segítenek, csak növelik a bajt!

"Amúgy nézzetek körül: a füvesek végzik az utcán összehányva, otthontalanul, kunyerálva? Nem."

- A fű nincs olyan régóta Mo.-n, hogy tudni lehetne, 30-40-50 év használat után milyen hatással van egy fogyasztóra. Erről a kérdésről kb. 20 év múlva lehetne vitatkozni.

2009. aug. 18. 11:57
 28/62 anonim ***** válasza:
73%

00:44 vagyok, kedves kérdező! Már bocs, de te sem ismersz engem, akkor meg milyen jogon akarod nálam jobban tudni, hogy mit milyen meggondolásból írtam? Ha én azt mondom, nem lenézésből sajnállak, akkor nem abból, bár ezek után már tényleg kezd előjönni a lenézés is.

A másik pedig, normális ember nem csak a droghasználók életvitelét ítéli el (igen, csak az életvitelt, nem pedig magukat a drogosokat), hanem az összes többi ilyen szánalmas dolgot, mértéktelen alkoholfogyasztástól kezdve a dohányzásig. Ezekkel minddel elsősorban saját magadnak ártasz, a saját egészségedet teszed tönkre, és a hozzás közel állók életét is, akik, mint azt fentebb mondtam, nagyon aggódni fognak miattad, függetlenül attól, hogy milyen családban élsz.

Mellesleg igenis rá lehet szokni. Amíg nem vagy benne tetőtől talpig, addig ezt nem tudhatod, de igazán sajnálatra méltó, hogy a mai fiatalok (gondolom, közéjük tartozol) annyira makacsok, hogy nem hajlandóak a jó szóra hallgatni, csak a saját kárukon tanulnak, amikor esetleg már túl késő.

2009. aug. 18. 12:19
 29/62 anonim ***** válasza:
79%
Az utolsónak igaza van, és sajnos az a legszánalmasabb hogy ha valaki ezekről beszél egy mai fiatalnak akkor az papolásnak veszi, meg azt hiszi hülyeség.....én is azt hittem, bár nekem csak az alkohollal voltak gondjaim, és 6 év után rájöttem h nagyon nem csak papolás volt amirőlb eszéltek, mert jó mélyen voltam akkor már...szerencsére ki tudtam belőle mászni, de nem kéne mindenkinek végigjárnia ezt
2009. aug. 18. 12:31
 30/62 anonim ***** válasza:
0%

nekem speciel nincs semmi gondom az ilyennel.én nem szívok,két éve próbáltam ki,és azóta sem,de én eleve extasyval kezdtem..15évesen bekészültem egyik szilveszteres partyn,aztán csak két év múlva nyúltam megint hozzá,tavalyi évben max 3x exereztem.

szerintem ebben semmi gond nincs,addig még valaki nem lesz függő.

nekem olyan ez,mint az alkohol,sőt,jobb,nem vagyok tőle kikészülve másnap,partyzom egy jót aztán cső.

hülyék az emberek akik lenézik azokat,akik szivnak,vagy valami mást csinálnak.

szerintem addig még valaki nem árt evvel másnak,bekussolhat:Dvagy lazitásból szivjon ő is egyet:D

2009. aug. 18. 12:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!