Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti hogy vagytok optimisták...

Ti hogy vagytok optimisták ebben az országban?

Figyelt kérdés

Mindig azon vagyok, hogy fenntartsam a burkot, amely körülveszi a saját kis világomat, amibe beletartoznak azok az emberek, akiket szeretek, a férj, a barátok, a háziállatok és a példaképek. De mikor kimegyek az utcára és úgy érzem, meg kell vívnom a harcot a bunkó, intoleráns, frusztrált emberekkel, akkor megint elgondolkodom, hogy megéri-e. Régebben mindig mosolyogtam, de ha bemegyek egy boltba és megkérdezem az eladót, hogy tartanak-e makadámdiót, mire az így reagál rejtvényfejtésből felnézve: "Mi baja van?", lebiggyed az a mosoly. Vagy mikor a buszról leszállva egy öltönyös pasas nekilök a korlátnak, ő elejti a telefonját és rámkiabál, hogy hülye p*csa.

Bennem lakozik egy ilyen jószándék, de meg is ragad belül, mert nem tudom kimutatni az ilyen lelki szegényeknek. Néha azon gondolkodom, hogy valahol, jó messze újra kéne kezdeni. Csak engem bánt ez a dolog? Nektek hogy sikerül boldognak lennetek úgy, hogy sokat vagytok emberek között? Már azon gondolkodom, nem tudom, hogy merjek-e ide családot alapítani.

2012. nov. 17. 18:05
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

"24-es, mindenkinek szíve joga abban hinni, és úgy élni, ahogy akar (és ahogy tud). "

szép mondat lenne a védelem oldalán a saját anyád gyilkosának tárgyalásán.

"Te semmit nem tudsz a vonzásról, a karma törvényéről, spiritualitásról, de ez nem jelenti azt, hogy nem létezik."

lehet, hogy semmit sem tudok ezekről, de azt biztosan tudom, hogy amikor "bevonzol egy oroszlánt" a szavannán, akkor nem fogod szép szóval rávenni arra, hogy inkább rágcsáljon majomkenyérfa-gyökeret a bordáid helyett

felőlem abban hiszel, amiben akarsz, de megjegyzem, a valóságot letagadni és hazugságban élni fájdalmas időpazarlás.

mellesleg a spirituális, fizikai területről valószínűleg többet tudok mint te. eddig még nem találkoztam olyan emberrel, aki olvasottabb lenne ilyen témában mint én. lehet hogy létezik, de 99% hogy ez nem te vagy. a mondandódból ítélve elég biztos is vagyok benne.

bár az igaz, a titkot nem olvastam végig, szemezgetni is épp elég volt. valahogy nem kedvelem a marketingspiritualitást. de hát aki ügyes, az be tudja vonzani a pénzt is...

"Mi sem szóljuk le a te materialista gondolkodásodat. "

azt csinálsz amit akarsz.

nem mindenki materialista aki nem naiv

"Sokkal valószínűbb, hogy nem kerülünk börtönbe. "

a börtönbe csak bűnös emberek kerülnek, ugye. újabb naiv szemlélet.

inkább ne erőltessük a beszélgetést.

"59%-os:, szomorú tényeket írtál le, sajnos, ma ez a helyzet itt.../ nem értem, miért pontoztak pontoztak le /"

mindig azokat pontozzák le, aki szomorú dolgokat ír. mert nem az érdekli a giccshuszárokat, ami igaz, hanem ami szép ("spirituális").

persze amikor odamegyek hozzá az utcán és ok nélkül összeverem, megerőszakolom és kirabolom, akkor már nyilván nem magában keresi a bevonzás okát. azaz mindenki nézzen magába, kivéve én...

"ma 13:59-es, talán mert a kérdés az volt, ki hogy tud pozitív maradni...?"

mi ez a flegma beszéd? így csak a bunkóságot vonzod be...

a kérdés nem a pozitívságról hanem az optimizmusról szólt. a kecske is majdnem gazella, de mégssem az.

mellesleg az is válasz, hogy valaki sehogyan sem optimista.

és attól hogy valaki nem optimista és naiv, lehet még boldog időnként.

2012. nov. 18. 21:28
 32/34 anonim ***** válasza:

#30: Ki hisztizett?

Az, hogy ki mit olvas ki abból amit írok, az nem rólam, hanem arról szól, aki olvassa.

2012. nov. 18. 22:05
 33/34 anonim ***** válasza:
Akkor is ez van. Fogadd el. állj tovább, ha nem hisztiznél nem nyomnád még mindig itt.
2012. nov. 19. 11:16
 34/34 anonim ***** válasza:
Úgy örülök, hogy mindig van aki megmondja, hogy én mit gondolok és hogyan érzek! :DDDD
2012. nov. 19. 11:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!