Ti hogy vagytok optimisták ebben az országban?
Mindig azon vagyok, hogy fenntartsam a burkot, amely körülveszi a saját kis világomat, amibe beletartoznak azok az emberek, akiket szeretek, a férj, a barátok, a háziállatok és a példaképek. De mikor kimegyek az utcára és úgy érzem, meg kell vívnom a harcot a bunkó, intoleráns, frusztrált emberekkel, akkor megint elgondolkodom, hogy megéri-e. Régebben mindig mosolyogtam, de ha bemegyek egy boltba és megkérdezem az eladót, hogy tartanak-e makadámdiót, mire az így reagál rejtvényfejtésből felnézve: "Mi baja van?", lebiggyed az a mosoly. Vagy mikor a buszról leszállva egy öltönyös pasas nekilök a korlátnak, ő elejti a telefonját és rámkiabál, hogy hülye p*csa.
Bennem lakozik egy ilyen jószándék, de meg is ragad belül, mert nem tudom kimutatni az ilyen lelki szegényeknek. Néha azon gondolkodom, hogy valahol, jó messze újra kéne kezdeni. Csak engem bánt ez a dolog? Nektek hogy sikerül boldognak lennetek úgy, hogy sokat vagytok emberek között? Már azon gondolkodom, nem tudom, hogy merjek-e ide családot alapítani.

Hiába szavazzátok le azokat akik kimentek, igazuk lesz akkor is.
A magyarok befásult, savanyú emberek, és ezért marad mindig is szarban ez az ország.
Mellesleg nem kell messzire menni, csak szét kell nézni ezen az oldalon, a moslékok netovábbja. Hogy erről a kategóriáról meg a rutinos női válaszadókról ne is beszéljek...
Vörösmarty jól gondolta, hasonló a hasonlót vonzza. Ezért is vannak olyanok körülöttem, akik boldoggá tesznek.
De rajtuk is sokszor már azt látom, hogy nem megy, megint egy csalódás, oké, felállok, megyek tovább, de minden egyes alkalommal valami kialszik bennem. Nincs totál boldogság, de valamiért nagyon hiányzik az, mikor egy célhoz vezető útba szinte belehalok, de mégis boldogan teszem.
Visszatérve a kérdéshez, talán nagyon személyre szabottan kérdeztem, lehet, hogy az alapproblémám, hogy tudom, mennyit ki lehetne hozni az életemből, mégsincs lehetőségem és ezért a körülöttem zajló bunkóságokat még inkább magamra veszem.

ma 18:36
jól írtad, a bizonyíték meg is érkezett....

"Hiába szavazzátok le azokat akik kimentek, igazuk lesz akkor is.
A magyarok befásult, savanyú emberek, és ezért marad mindig is szarban ez az ország.
Mellesleg nem kell messzire menni, csak szét kell nézni ezen az oldalon, a moslékok netovábbja. Hogy erről a kategóriáról meg a rutinos női válaszadókról ne is beszéljek..."
Egyetértek. Az a vicc, hogy megint a" hasonló a hasonló vonzza" és hasonló primitív marhaságokat megint felpontozzák. Én is mindenképp külföldre akarok menni, és nem csak a pénz miatt. A magyarok többsége rosszindulatú, irigy és bunkó.

Kérdező:
"tudom, mennyit ki lehetne hozni az életemből, mégsincs lehetőségem"
Hidd el, most legtöbbünknek nincs.
"és ezért a körülöttem zajló bunkóságokat még inkább magamra veszem"
ez már baj. Hiszen, mint írod, kedves emberek vezsnek körbe általában. Nézd a pozitív oldalt továbbra is!

"A válasz 49%-ban hasznosnak tűnik"
Na, most pl. bosszankodhatok azon, hogy milyen sötét emberek vannak, de hát hol érdekel az engem? Attól nekem nem lesz rosszabb a napom, mert valaki nem tudja értelmezni amit írtam. #16

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!