Ti hogy vagytok optimisták ebben az országban?
Mindig azon vagyok, hogy fenntartsam a burkot, amely körülveszi a saját kis világomat, amibe beletartoznak azok az emberek, akiket szeretek, a férj, a barátok, a háziállatok és a példaképek. De mikor kimegyek az utcára és úgy érzem, meg kell vívnom a harcot a bunkó, intoleráns, frusztrált emberekkel, akkor megint elgondolkodom, hogy megéri-e. Régebben mindig mosolyogtam, de ha bemegyek egy boltba és megkérdezem az eladót, hogy tartanak-e makadámdiót, mire az így reagál rejtvényfejtésből felnézve: "Mi baja van?", lebiggyed az a mosoly. Vagy mikor a buszról leszállva egy öltönyös pasas nekilök a korlátnak, ő elejti a telefonját és rámkiabál, hogy hülye p*csa.
Bennem lakozik egy ilyen jószándék, de meg is ragad belül, mert nem tudom kimutatni az ilyen lelki szegényeknek. Néha azon gondolkodom, hogy valahol, jó messze újra kéne kezdeni. Csak engem bánt ez a dolog? Nektek hogy sikerül boldognak lennetek úgy, hogy sokat vagytok emberek között? Már azon gondolkodom, nem tudom, hogy merjek-e ide családot alapítani.
Sajnos a rossz gazdasági helyzet miatt frusztráltak az emberek. Nem látni fényt az alagút végén. És széthúz a társadalom, nem tart össze. Az emberek felületesekké és közömbösekké lettek a másik iránt. Fásultak lettek. Ez engem is zavar és igyekszem nem olyan lenni.
Régebben, cirka 20-25 éve még nem így volt. De az életszínvonal egyre csökken, a tehetős és a szegényebb réteg közti szakadék egyre csak mélyül, az emberek nagy része csak a rezsire, élelemre és hitelre / ha van / költi a fizetését, nyugdíját. Slussz. Szórakozás, kultúra, nyaralás már lassan luxus lesz. Nem volt fantasztikus az előző rezsim sem / Vasfüggöny, szovjeturalom, stb. /, de azért valahogy mégsem egyik napról a másikra éltünk, nem kellett egy mozi, vagy színház vagy bármilyen jegyre kuporgatni, még az időnkénti taxi sem volt akkora kiadás.
Én családot biztos nem fogok alapítani, mivel megfelelő társam sincs, szülnöm pedig egészségügyi okok miatt nem tanácsos. De ha nem így lenne, akkor is meggondolnám a jelen gazdasági helyzetben, mivel ebben az országban abszolút nem lehet semmit sem tervezni! Max. álmodozni.
szerintem aki megtehette, az már külföldön él.
és amiket felsoroltál még csak a harmatgyenge változata a bunkóknak.
mondjuk ott kezdődik, hogy ha bemegy egy ember a boltba és köszön, akkor minimum hogy visszaköszönnek, aztán nem adnak el neked romlott kaját. igaz engem már rég nem érdekel az illem, csak üres formaság, közben a legtöbb illemtudó ember csak álarcot mutat, aztán első adandó alkalommal hátbadöf. nekem az is elég, ha a pénzemért cserébe nem egy rakás szemetet kapok.
vagy ha kimész az utcára akkor nem kellene hogy normális legyen amikor befogja az egyik orrlyukát és fújja ki a másikon a taknyot az ÖLTÖNYÖS ember. de normális ahhoz képest, hogy emberek ürítenek az utcán és hónapokig el se takarítják.
vagy természetesnek kéne lennie, hogy nem az ajtóban állok meg, ha van hely még a metrón/villamoson, és ha valakin látszik hogy állapotos, akkor nem terpeszkedek az öltönyömben bőrcipőmben mellettem a táskával, kezemben a legújabb érintőképernyős hiperkütyüvel.
vagy ha valaki nem a kresz szerint közlekedik akkor minimum, hogy kussol, amikor a másik szívességet tesz neki és nem üti el, nem hogy még ő szól be.
igen, ez magyarország, és sok embernek elege van belőle, mert nem tud elköltözni.
aki meg elakar az mind hazaáruló mocskozzsidócigány lusta akármi.
kiszúrják azzal a szemünket, hogy van még albánia, északkorea meg uganda, örüljünk ennek, ami van.
én úgy oldom, meg, hogy ha tehetem nem megyek ki sem az utcára. bár sokszor ki sem kell menni, hogy a szomszéd hónapokig fúrjon még hétvégén reggel is, vagy a figyelmeztetésekre fittyethányva bagózzanak az ablakom alatt vagy a liftben, vagy a cigányok hajnalban részegen ordítsanak mulatósra táncolva.
én is sokáig hittem, hogy a legjobbat kell nyújtanom, de őszintén az emberek nem érdemlik meg, hogy tiszteld őket, nincs mit tisztelni bennük. ha valaki bunkó akkor természetes, hogy destruktívan reagálsz. 2x olyan bunkónak kell lenni, visszaszólni, agyonverni, leköpni. másból nem tanulnak a primitív állatok, csak a fenyítésből, mert ha vigyorogsz is a hülyeségük mellé, bármit megengednek maguknak.
sajnos a tapasztalatom is az, ha tiszteletben tartok másokat, akkor hülyének néznek, ha durván bánok velük, akkor kezesbárányok. akkor mi motiváljon arra, hogy embernek nézzem őket?
ettől függetlenül akit ismerek, és tudom hogy van értelme kedvesnek lenni vele, azzal megteszem, de sokszor már reagálni sincs kedvem a sok ostobaságra
itt is tele van az oldal ostoba gyökerekkel, teljesen fölöslegesen magyarázol bárkinek. ugyanez van iskolában/munkahelyen/tömegközlekedésen, bárhol. ha nem, akkor szerencsés vagy. hülyével vitázni fölösleges, az értelmessel meg nem kell.
és akkor még nem is beszéltem az olyan emberekről akik fényes nappal is sötétek és szeretnének "megsimogatni és kölcsönkérni tőled" dolgokat. ülsz a buszon, és azt kell hallgatnod, hogy ki hogy hányt tegnap, mikor szabadult, meg szagolni a különböző aromákat, esetleg nézhetsz ki az összekarmolt-firkált ablakon, ahogy a betondzsungelt fújja szél, és örülsz, mikor leszállsz, mert senki se kötött beléd.
itt biztosan ne alapíts családot, sem anyagi sem lelki szempontból nem jó. 2-3 nyelvet kell tanulni, kimenni külföldre és mosogatni meg mekizni, röhögve megkeresed azt amit itthon orvosi diplomával. ha meg jobb állásokat kapsz, akkor az csak bónusz.
1-2 éve még azon röhögtünk, hogy románia milyen primitív ország, lassan meg már az is emigrációs cél lesz.
"Ha rendben van a pszichéd, csip-csup dolgok nem szeghetik a kedvedet."
igen, ha az ember biztonságban érzi az egzisztenciáját, mert van honnan cserépkályhát meg zongorát adományozni, akkor nincs is gond.
ne értsd félre, tényleg jó, hogy ezt teszed, és én örülök, hogy legalább van olyan magyar ember az országban, aki meg tud élni és nem csak magának zsugorgat (és talán tisztességesen is szerezte azt a pénzt)
de az átlagnak a fizetése a 100Et sem éri el, és nem azt kell nézni, hogy az átlagfizetés 200E valamennyi, mert van 9 ember, aki keres 60at, meg 1 aki 2milliót
és akkor már nem is olyan csipcsup dolog, hogy nincs pénzed autóra, hanem egy rakás tahóval együtt kell utaznod, akik minden nap valamivel felbosszanatanak, szórakozni, kikapcsolódni meg pénzed és időd sincs...
"Hiába költözöl el máshová, bunkó emberek mindenhol vannak... :) "
akkor látogassunk el szomáliába. nem lehet nagyon más, mint magyarország...
"Viszont van egy rossz hírem, hasonló a hasonlót vonzza."
ez egy irtózatosan nagy baromság, amit minden kakukkmadár hajtogat. csak kíváncsi vagyok, miben hasonlít a 8 éves pistike meg a pedofil sorozatgyilkosa, hogy bevonzotta. kevesebb titok könyvet kéne olvasni és több tapasztalatot szerezni a valóságból.
"Bele lehet rázódni, én már olyan szinten tolom hogy ha gyomorgörcsöm van éppen, akkor is nyugodt és kedves hangon beszélek a telefonban. A kollégák meg csak néznek :D "
igen, az ilyen elfojtott dolgokból lesznek a gyomorfekélyek, idegösszeomlások, láncdohányosok, hétvégi alkoholisták
"Az utcán sem hagyom hogy felidegesítsenek, egyedül az egyik bunkó villamosvezetőnek sikerül, aki sportot űz belőle hogy lezárja az ember orra előtt az ajtót, de pont abban a pillanatban mikor nyomná a nyitógombot. "
látszik hogy nincs igazán fogalmad a stresszről.
"tudom, mennyit ki lehetne hozni az életemből, mégsincs lehetőségem"
ez egyébként tipikus magyar jellemet fog kialakítani. ebből lesznek az önértékelési hisztikkel élő kihaénnem 50es dagadt unalmas életű kopasz kulimunkások(bkv ellenőr, parkolóellenőr,stb), akik ha megtehetik, visszaélnek a pozíciójukkal, hogy éreztessék veled (és főképp magukkal) hogy valakik, ha meg nincs rá pozíciójuk (takarító, bolti eladó) akkor csak simán flegmáznak.
"Egyetértek. Az a vicc, hogy megint a" hasonló a hasonló vonzza" és hasonló primitív marhaságokat megint felpontozzák. Én is mindenképp külföldre akarok menni, és nem csak a pénz miatt. A magyarok többsége rosszindulatú, irigy és bunkó."
azért hajtogatják ezeket a giccses idézeteket, mert nincs tapasztalatuk az életről.
kíváncsi vagyok, mit kezdenének magukkal a börtönben meg a gettóban. valószínűleg ezekből lesznek a csicskák meg a köcsögök.
azon ritka válaszolóknak, akik értelmes választ és bizonyítékot fűztek hozzá a kérdéshez, én is köszönöm.
talán egyszer felnyílik a szeme azoknak, is, akik még most megengedhetik maguknak, hogy közhelyes idézetekben higgyenek, meg lenézzenek másokat azért, mert rossz a kedvük a disznóólban.
24-es, mindenkinek szíve joga abban hinni, és úgy élni, ahogy akar (és ahogy tud).
Te semmit nem tudsz a vonzásról, a karma törvényéről, spiritualitásról, de ez nem jelenti azt, hogy nem létezik. Mi sem szóljuk le a te materialista gondolkodásodat.
"azért hajtogatják ezeket a giccses idézeteket, mert nincs tapasztalatuk az életről.
kíváncsi vagyok, mit kezdenének magukkal a börtönben meg a gettóban. valószínűleg ezekből lesznek a csicskák meg a köcsögök." - Sokkal valószínűbb, hogy nem kerülünk börtönbe.
23-as "akit ismerek, és tudom hogy van értelme kedvesnek lenni vele"
Na, itt a hiba. Hogy egyre többen érzik ezt, hogy csak azzal kedvesek, akiből kinéznek valamit. C
tegnap 21:29
igen, de a bunkók is azért bunkók mert leszarják a másikat :)
te leszarod a bunkókat, de honnan tudod, hogy bunkó? mert leszar téged? lehet ő meg téged tart bunkónak, érted :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!