Miért van ilyen sok korlátozott anyagi lehetőségű család ebben az országban?
Mert gazdaságilag nincs toppon az ország.
Van, akit sajnálok, hogy ilyen körülmények között él, de van, akit nagyon nem.
Nagyon sok olyanról hallani, hogy valaki munkát ajánl, és akkor még felháborodva utasítják vissza.
A másik: Barátnőm ki akarta adni a házát, karbantartásért cserébe. Ez annyi lett volna, hogy nem hagyja, hogy méteres gaz legyen, és egyszer kimeszel. Ezeket a feltételeket senki sem akarta teljesíteni. Az ilyen szerintem rohadtul megérdemli a sorsát.
*Azért ez szerintem felháborító, hogy ennyire korlátozzák az embereket
A pénz - az elképzeléseddel ellentétben - nem a pénzverdében terem. Vedd meg magadnak a szakközépiskolásoknak való Makroökonómia c. könyvet, és máris megvilágosodsz.
(Ha annyi pénze lenne mindenkinek, amennyit akar, akkor nem tudnánk elkölteni, mert nem lenne mögötte áru. Az tudná megvenni, aki a legtöbbet adná érte. Ez felverné az árakat, és ugyanott lennénk: megint nincs pénzed semmire. Ezt hívják inflációnak.)
"Ezalatt azt értem hogy azt a kis kevés pénzt hónapról hónapra kell szűkösen beosztani. Vagy rosszabb esetben semmi sincs. Azért ez szerintem felháborító, hogy ennyire korlátozzák az embereket"
Erre azt tudom mondani, vannak, akik tényleg minden spórolás ellenére is a létminimum alatt vannak, valakik meg viszonylag meg tudnának élni, ha tudnának spórolni. Viszont úgy csúszik ki a pénz a markukból, ahogy lehet...
17:34: Én hallottam olyat, hogy valaki karbantartásért cserébe adta volna ki a házát. Egy ismerősöm gondolkodott is rajta, de attól tartott, hogy felújítják, kicsinosítják, aztán meg kirakja őket a bérlő, és jó pénzért kiadják másnak a lakást... Szóval nem feltétlenül azért nem akart odamenni senki, mert nem akartak dolgozni! Hanem féltek, hogy beleölik a sok pénzt, aztán meg mehetnek onnan...
Hogy ne legyen off: Én úgy látom, sokan felesleges luxuscikkekre költik azt a kevés pénzt is, ami van. Napi két, vagy több doboz cigi, kóla, rágcsálnivalók, pletykalapok, pedikűr, manikűr, fodrász, kozmetikus kéthetente, hétvégi bulizások, éttermek, diszkó, fölösleges kacatok, töméntelen édesség, márkás ruhák, és aztán csodálkoznak, hogy nehezen élnek meg... A médiából ömlik a sok reklám, mindenütt a fogyasztásra buzdítanak, szinte semmit nem termelünk meg magunknak, a zöldséget, gyümölcsöt, befőtteket, lekvárt, szörpöt a boltban vesszük egész évben stb. Persze, alacsonyak a fizetések, de egy kis gazdálkodással, spórolással sok-sok pénzt megtakaríthatnánk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!