Őszintén nehéz apám dolgait elviselnem. Egyszerűen tanácsra van szükségem mit is tehetnék.!?
Neki nem hazudhatok. Nem lennék képes rá. Sajnos a legnagyobb baj tényleg az, hogy iszik és főképp akkor ilyen. Beszélni megpróbáltam már és megmondtam neki, hogy nem hagyom neki, hogy elrontsa a boldogságom. Erre ő mindig mondja hogy: "nem-e"?... és ilyenkor egy veszekedés kellős közepébe vagyunk, ahol én már szinte bőgök. (Persze 5perc után mintha semmi se történt volna sorolja, hogy holnap mit csináljak itthon) kajak tiszta Hamupipőke xDD
Elköltözni se költözhetek, hiszen 'befogadott' és sokat tett értem meg jó sorom van anyagilag. De ezt sem tehetem vele...://
Egy szülő mindig csak azt veszi észre, amit NEM csinálsz meg, és nem azt amit meg is csinálsz. Ez mindig így van, egyébként nem biztos, hogy rossz, bár a te esetedben nem mondanám gyönyörűségesnek.
Elsőnek szerintem mutasd meg apudnak, hogy mennyire "nem csinálsz semmit", pl az eddig elvégzett melókat egyáltalán ne csináld meg és, ha szóvá teszi mondd meg neki, hogy eddig volt valaki, aki megcsinálta - a te személyedben - de mivel azt mondta, hogy nem csinálsz semmit, hát legyen úgy.
Vagy másik megoldás, egyszerűen beszélj vele. Mutasd meg neki, hogy nézd apa főztem neked ebédet és látod, hogy nincs semmi a mosogatóban sem? És nézd apa, már nincs morzsa a szőnyegen, de ne aggódj, a porszívót visszatettem a helyére!
Tehát ilyenekkel hívd fel először is a figyelmét arra, hogy igenis csinálsz dolgokat, még ha nem is tűnt fel neki, mert esetleg természetesnek veszi, hogy ott a gőzölgő étel az asztalon. Vezesd rá, hogy lassan felnőtt leszel és bizony lesznek párkapcsolataid, vagy csak ez az egy persze :) és tartsa tiszteletben, mert nem lesz ő a szemedben kevesebb vagy kevésbé fontosabb. Ezt értesd meg vele. Elvégre idősödik már (gondolom), és ahogy egy előző válaszoló is írta, te vagy neki egyedül igazi családja, persze hogy nem akarja, hogy elveszítsen vagy hogy bajod essen!
Kedves kérdező!
Ne akard apukádat meggyőzni bármiről is, amikor ittas. Ne ilyenkor akard megváltoztatni a világot. Hadd legyen úgy, ahogy mondja, és még adjál is neki egy puszit. Valójában nem akar ő megváltoztatni téged, hanem inkább félt, és nem tudja mit tehet, mit meg nem. Erősködik benne az alkohol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!