Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Terhes vagyok. A férjem...

Terhes vagyok. A férjem akarja a babát, én nem. Túlélheti ezt a házasságunk? Hogy lehet kompromisszumot kötni?

Figyelt kérdés
2012. nov. 14. 20:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy könnyű helyzetben..de tisztelem a józanságodat!!!

Akárki,akár mit is mond...egy apa leléphet,felteheti a kezét,hogy bocsi...de én beleszerettem valakibe stb. és az esetek java részében ,mindig az anyukával marad a gyerek.

Hát hagy döntse el az a nő,hogy mennyi gyerek nevelését tudja vállalni,ha kell egyedül is!!!

Nem csak a rózssszínű bárányfelfőkön kell röpködni,hogy az anyaság igy + úgy ,majd megszereted a gyereket stb. ...még ilyet!!!

Egy baba közös döntés kell legyen!!!!

Most ne gyertek azzal,hogy miért nem védekeztek...ez már mindegy!!!

Ebben csak te tudsz kompromisszumot kötni és akkor megszülöd a babát,vagy sem...

De én megértem az indokaidat!!

2012. nov. 14. 23:17
 12/16 anonim ***** válasza:
50%

OFF: "Most már mindegy! Terhes vagy, meg kell szülnöd." Hm? Senki nem tart fegyvert a fejéhez. Inkább szülessen meg a gyerek úgy, hogy élete végéig érezze, az anyjának csak púp a hátán? Bár gondolom azért írtad ezt, mert az abortusz-ellenesek táborát erősíted, de ezt a nézetedet ne erőltesd rá senkire. Ez olyan, mint a vallás, próbáltok téríteni, feleslegesen...

ON: Szerintem ha megszülnéd nem élné túl a házasságotok. Minden nap van itt olyan kérdés, amiben a nő válni akar, mert beleőrült a gyereknevelésbe, a magányosságba, a házimunkába, az egyedüllétbe. A férj nem segít, csak arra kell neki a gyerek, hogy elmondhassa, hogy van. Eljár dolgozni, hazamegy, beesik az ágyba. A gyerekkel nem foglalkozik, házimunkában nem segít, de az asszony csak szüljön. Pár év múlva te is ilyen kérdést írnál ki, ha már egy gyerek után is előjött ez a probléma. Bár abban sem vagyok biztos, hogy azt túléli, ha nem vállalod a gyereket. Mert a férjed egész életedben a fejedhez fogja ezt vágni. Nem tudom, mi lehet a jó megoldás ebben az esetben, de azt tudom, hogyha ilyen helyzetben lennék, hogy a férjem nem segít semmit, akkor biztos nem vállalnám a második gyereket, de még egy gyerekkel is elgondolkodnék a váláson. Persze fontos, hogy megbeszéljétek őszintén, te is mondd el a problémád, de azért nem ezt említettem elsőnek, mert optimista vagyok, és úgy gondolom, hogy ide már azután jönnek az emberek kérdezni, miután egyszer átrágták a dolgot a párjukkal.

2012. nov. 14. 23:29
 13/16 anonim ***** válasza:
59%

Azért írtam, hogy meg kell szülnie, mert gondolom, hogy már elmúlt 3 hónapos, és nincs mit csinálni!

Ha még el lehetne vetetni, akkor azt írta volna, hogy "Megtartsam, vagy elvetessem?"

Nyilván nem mehet már abortuszra, akkor nem így kérdezte volna!

2012. nov. 14. 23:34
 14/16 anonim ***** válasza:
44%
engem is roppantul undorít, hogy az emberek teljesen ugyanúgy kezelik a megtartsam-ne tartsam kérdést, mint ha annyiról lenne szó hogy essek-e teherbe a közeljövőben vagy ne essek. NEM UGYANAZ!
2012. nov. 15. 08:39
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ha ennyire nem akarsz babát, miért nem tettél ellene? És mégis, miféle kompromisszumra gondolsz?
2012. nov. 15. 09:11
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem ez elsősorban a nő döntése. Még ha ígérne fűt-fát is a férjed, nagyon valószínű, hogy nem tartaná be.

Beszéltetek erről? Mondtad neki, hogy miért nem szeretnéd? És mit mondott rá?

Kompromisszum itt szerintem sincs. Max az, hogy mondjuk te bevállalod a babát, férjed megígéri, hogy segíteni fog. Vagy nem.

2012. nov. 15. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!