A magyaroknak mi a véleménye a határontúli magyarokról?
Számolhatod oda, de attól az még nem Erdély, sem történelmileg, sem közigazgatásilag soha nem volt Erdély. Az már más dolog, hogy te hova számolod.
Számolhatod Baranyát is az Alföldhöz, attól az még nem lesz az.
Utolsó:
Ha ennyire szégyelled a magyarságodat,nem tudom mit keresel ezen az oldalon.
Maradj Angliában és beszélj angolul.
Ha engem lenéznének azért, mert magyar vagyok?
Gondolkodás nélkül,addig ütném, amíg lélegzik.
Semmi sem bánt annyira, mikor a magyarságot lenézik!
Hm...magyarnak lenni nem mindenütt könnyű, akár hiszitek, akár nem. Irigylem azokat, akik az anyanyelvükön tanulhatnak, akik az utcán vagy az iskolában, munkahelyükön az anyanyelvükön szólhatnak. Könnyű magyartalannak nevezni azt, aki arra kényszerül, hogy a hivatalokban, iskolában vagy bárhol magyar létére, egy "idegen" nyelven beszéljen. Mi határontúli magyarok nem ide akartunk születni, ez van, hozzá kell szokni, ki lehet bírni, hiszen ide tartozunk, már ez a hazánk. És már nem is bánom, mióta tudom, hogy Magyaroszág nem kér belőlünk. A népszavazás rámutatott, hogy itt vagyok otthon, és már nem fáj.
Üdv egy felvidéki csaj
Utolsó:
Sajnos minden határon túli magyar ezzel a negatívummal jön. A kormány el is érte a célját: elválasztotta a magyart a magyartól.
2004. december 5-éről annyit, hogy:
1; Valószínű, hogy meghamisították az eredményt
2; Eleve nem kellett volna erre népszavazást kiírni, hanem automatikusan megadni a határon túli magyaroknak a kettős állampolgárságot. (ha kéri)
3; Azért kampányoltak, hogy nemmel szavazzunk.
4; Sok helyre téves információ jutott el a szavazókhoz. pl: Határon túli cigányság akar bejönni stb. (nekünk ezt mondták)
5; A kommunizmus szétverte nemzettudatot, sajnos MÉG nincs összetartás közöttünk.
Szerintem az alap az lenne, hogy a magyarlakta részek kaphassanak autonómiát. (persze, ez nem egyszerű)
Az is baj, hogy nem vagyunk arra büszkék, hogy magyarok vagyunk.
A szlovákok pedig büszkék arra, hogy "szlovákok", pedig érdemes lenne beismerniük, hogy 1993 óta semmilyen történelmük,kultúrájuk illetve hagyományuk nincs. A nyelvük is a XIX. század elején "alakulgatott" ki.
Na mindegy!
Ajánlom a következőket:
Ami nagyon fontos, és jó lesz ha továbbadod:
Nem mondtunk le rólatok, a hülyékkel pedig ne foglalkozzatok. pl: Aki téged leszlovákoz, vagy nem "kér" belőletek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!