Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A magyaroknak mi a véleménye...

A magyaroknak mi a véleménye a határontúli magyarokról?

Figyelt kérdés
2009. aug. 14. 07:10
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
45%
a határok csak kitalált dolgok, tök mindegy, most van egy vonal , ami igazából ott sincs. ha átlépem, hirtelen más lesz a levegő?
2009. szept. 1. 22:59
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

"a határok csak kitalált dolgok, tök mindegy, most van egy vonal , ami igazából ott sincs. ha átlépem, hirtelen más lesz a levegő?"

ja, a térképek meg csak telerajzolt wc-papírok, a víz meg csak folyékony levegő.....szóval ilyen "okosságokat" bárki tud mondani

2009. szept. 1. 23:09
 13/28 anonim ***** válasza:

jot rohogtem azert...kivancsi lennek a hatar melyik felerol irod a kommentedet :D

Mert en roman allapolgarkent, magyar nemzetisegukent azert nem ugyanazokkal a jogokkal rendelkezem mint Te, aki szerint a hatarok nem is leteznek...

Kezdesnek pl roman nyelv es irodalombol erettsegizni kell olyan szinten ahogyan a roman anyanyelvu diakok, ezen kivul kozintezmenyekben legtobb helyen(HR megyen kivul) szoba sem allnak magyarul az emberrel, ezenkivul barmiben veszel reszt(pl egy verseny) hatrany az hogy magyar vagy...szoval csak ovatosan a kijelentesekkel!

2009. szept. 2. 08:38
 14/28 anonim ***** válasza:
63%
Sajnos a mai anyaországi magyar fiataloknak lövésük sincs mi történt trianonban. A történelem oktatásban keresném a hibát. Nem azt mondom hogy neveljünk nemzeti érzelmeket, de könyörgöm legalább a tényeket tudják!! És igen is világosítsuk fel őket, hogy kik a valódi áldozatai a múltunknak. Így lehet csak teljes a magyarság!
2009. szept. 2. 09:30
 15/28 anonim ***** válasza:
63%

Sajnos a mai magyarországi fiataloknak lövésük sincs mi történt trianonban, és ez a történelem oktatás hibája.

Nem azt kérem hogy neveljünk nemzeti érzelmeket, hanem legalább a tényekkel legyenek tisztába. Igenis tudják hogy kik az igazi áldozatai a múltunknak. Csak így lehet egységes a magyarság!!

2009. szept. 2. 09:40
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
en felvideki vagyok, nekem az a tapasztalatom, hogy itt "budos magyar" vagyok, az anyaorszagiak szerint pedig "felvideki tot"...nem en akartam itt elni, ide szulettem. Es tovabba: a un. hataron tul rekedt magyarok sokkal buszkebbek magyarsagukra, mint az anyaorszagban elok...
2009. szept. 2. 20:26
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
szerencsétlenek nem elég hogy magyarok, még határon túliak is. halmozottan hátrányos a helyzetük.
2009. szept. 3. 02:19
 18/28 anonim ***** válasza:
Én bírom őket,és pl: Romániai magyarokat nem románozom le,hanem azt mondom: erdélyi magyar. Őt is a honfitársamnak tekintem ugyanúgy,mint aki az Anyaországban lakik. Az is magyar aki Vajdaságban,vagy az USA-ban él,de ne felejtse el soha,hogy ő magyar!
2009. nov. 15. 14:13
 19/28 anonim ***** válasza:
Ja, csak ne felejtsük el, hogy nem mindenki erdélyi, aki ma Romániában él. A Partium az nem Erdély, ahogy néhány Tiszántúli vármegye sem Erdély. (Pl. Szatmár, Szilágy sem Erdély)...sokan ezt is keverik, jó lenne ezzel is tisztában lenni, mert szép dolog a hazafiasság, de akkor illik mellé tudni, hogy pontosan melyik részek tartoznak Erdélyhez, melyek a Partiumhoz, Tiszántúlhoz, és így tovább.
2009. nov. 15. 14:19
 20/28 anonim ***** válasza:
Én Erdélybe számolom a Partiumot és Bánátot. Ami kb 100ezer km2
2009. nov. 16. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!