Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ilyen öntelt hólyagok...

Miért ilyen öntelt hólyagok az egyetemisták?

Figyelt kérdés

Sok egyetemista ismerősöm van, volt, akit barátomként is kezeltem, de, hogy a távollét, vagy az egyetem változtatta meg, nem tudom igazán, de ha tippelhetnék, az utóbbi miatt. Beképzelt, nagyképű, olykor a nárcizmus jeleit vélem felfedezni, mindezek mellett pedig ostoba majmok, 3-as érettségivel és a szülők pénze segítségével vannak ott, ahol. Kvázi kommunikálni sem kell velük, távolról látszik, hogy magasabb rendűnek érzik magukat, a piramis csúcsán, mindenki más pedig proletár a szemükben. Könnyelműen hangoztatják, hogy "egyetemista vagyok", pedig csak egy ócska OKJ 'kitörölheted a segged' asszisztensnek tanulnak, és erre verik a mellüket. Természetesen, tisztelet a kivételnek, de sajnos növekszik ez a tendencia, egyre jobban.

Jómagam is szeretnék egyetemre menni, csupán 1 évet halasztok, de elképzelhetetlen számomra, hogy ennyire elrugaszkodjak a valóságtól.

2012. nov. 12. 16:26
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
18%
Majd ha már egyetemre jársz, akkor át fogod érezni ezt az értelmiségi érzést:P Nem lehet leírni
2012. nov. 12. 16:29
 2/24 A kérdező kommentje:
Attól, mert értelmesnek érzed/hiszed magad, még nem vagy az, hiába jársz egyetemre. Ez csak egy érzés, de elillan majd.
2012. nov. 12. 16:31
 3/24 anonim ***** válasza:
54%

Az első csak idegesít :D

Akit az apja, anyja tesz pozícióba, annak tök 8, hogy van-e diplomája, vagy sem. Öntelt, mert megteheti és ennyi.

Lehet, hogy még bedőlnek a papír láttán az emberek és azért arcoskodnak. Sok szülőnek elengedhetetlen, hogy a gyereke egyetemre járjon, mivel a szomszéd kölke is oda jár, így lépést kell tartani (nehogy megszólja a falu).

Minden esetre az is a tendenciához tartozik, hogy rengeteg az állástalan diplomás (környezetemben is), illetve a tucatszakosokra már csak legyintenek.

Hiába van papírja bármiről, ettől nem szakember, ha kikerül az életbe, pislog, mint hal a szatyorban.

2012. nov. 12. 16:40
 4/24 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező: esetleg nem te vagy komplexusos? Meg aztán, amîg nem voltál egy bizonyos szituációban, addig ne hangoztasd, hogy te másként csinálnád; majd ha te magad is átélted és különbül viselkedtél, akkor joggal szólhatsz, de önteltség előre kijelenteni, hogy te majd nem leszel öntelt :D

Amúgy miért nem a barátaidnak szólsz, hogy "te, vegyél vissza az arcodból, mert így nem leszünk jóban"?

2012. nov. 12. 16:54
 5/24 A kérdező kommentje:

Első (és harmadik) hozzászóló: rendben van, tudomásul vettem, akkor menj, és vergődj továbbra is azzal a hatalmas intelligenciáddal :)

Második: köszönöm, hogy legalább Te értelmes választ tudtál adni

Negyedik: sajnos te is azt a népes tábort erősíted, ahol kérdésre kérdéssel szokás válaszolni, mindenesetre köszönöm a felettébb hasznos és kérdésemet kimerítő válaszodat

Nagyon úgy fest, a mai világban képtelenek az emberek egy egyszerű kérdésre egy egyszerű választ adni. Szomorú.

2012. nov. 12. 17:05
 6/24 anonim ***** válasza:
70%
Nem veszed észre, hogy itt te vagy a sajnálatra méltó és szánalmas?:D Fröcsögj csak tovább és próbáld meg minket rossznak beállítani, de attól te még ugyanúgy lúzer maradsz, aki meg egy egyszerű választ nem tud felfogni. gyökér
2012. nov. 12. 17:13
 7/24 anonim ***** válasza:
80%
Te is öntelt hólyag vagy, pedig csak egy érettségid van. Úgy látszik mégsem attól függ a jellem silánysága, hogy valaki járt-e egyetemre. Nem véletlen, hogy a "barátaid" lenézőek veled, ennyit érdemelsz...
2012. nov. 12. 17:31
 8/24 A kérdező kommentje:

Utolsó: Köszönöm őszinte válaszod, jogos az érvelésed, viszont soha nem küzdöttem azért a bizonyos érdemért, ahogy más sem, akkor én miért tegyem?

Kedves 56%!

Látom buzgón mérgelődsz még mindig. Nem hibáztatlak érte, hisz intelligencia szinted konvergál a nullához. Valószínűsítem, hogy egy nomád csürhében élted le borzalmas gyerekkorod, valahol Aprajafalva környékén, ahol az alapműveltség mellett tiszteletre sem tanítottak, ennek köszönhető ez a végtelenül prosztó viselkedés.

A kérdésem még mindig csak egy ártatlan kérdés, amire továbbra sem kaptam választ, viszont ha felesleges és offenzív hozzászólásokat kapok, ne várjatok tőlem se dicséretet, se tiszteletet!

2012. nov. 12. 18:01
 9/24 anonim ***** válasza:
84%
Én szakadok a röhögéstől, hogy mennyire ostoba vagy:D Nem csodálom, hogy nem vettek fel egyetemre:D Nem alekosz vagy véletlenül?:D Az hiszi azt magáról, hogy olyan intelligens, próbál olyan szavakat próbál használni, aminek a jelentését sem tudja és ez lerí a te írásodból is:D szánalomra méltó vagy
2012. nov. 12. 18:19
 10/24 A kérdező kommentje:
Kérlek áruld el, melyik szó nem illik az írásomba? Úgy látom, a te nyelvtani kvalitásod elég magasan képzett, tehát kérlek, írd le, mit írtam rosszul!?
2012. nov. 12. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!