Miért ilyen öntelt hólyagok az egyetemisták?
Sok egyetemista ismerősöm van, volt, akit barátomként is kezeltem, de, hogy a távollét, vagy az egyetem változtatta meg, nem tudom igazán, de ha tippelhetnék, az utóbbi miatt. Beképzelt, nagyképű, olykor a nárcizmus jeleit vélem felfedezni, mindezek mellett pedig ostoba majmok, 3-as érettségivel és a szülők pénze segítségével vannak ott, ahol. Kvázi kommunikálni sem kell velük, távolról látszik, hogy magasabb rendűnek érzik magukat, a piramis csúcsán, mindenki más pedig proletár a szemükben. Könnyelműen hangoztatják, hogy "egyetemista vagyok", pedig csak egy ócska OKJ 'kitörölheted a segged' asszisztensnek tanulnak, és erre verik a mellüket. Természetesen, tisztelet a kivételnek, de sajnos növekszik ez a tendencia, egyre jobban.
Jómagam is szeretnék egyetemre menni, csupán 1 évet halasztok, de elképzelhetetlen számomra, hogy ennyire elrugaszkodjak a valóságtól.
Az első csak idegesít :D
Akit az apja, anyja tesz pozícióba, annak tök 8, hogy van-e diplomája, vagy sem. Öntelt, mert megteheti és ennyi.
Lehet, hogy még bedőlnek a papír láttán az emberek és azért arcoskodnak. Sok szülőnek elengedhetetlen, hogy a gyereke egyetemre járjon, mivel a szomszéd kölke is oda jár, így lépést kell tartani (nehogy megszólja a falu).
Minden esetre az is a tendenciához tartozik, hogy rengeteg az állástalan diplomás (környezetemben is), illetve a tucatszakosokra már csak legyintenek.
Hiába van papírja bármiről, ettől nem szakember, ha kikerül az életbe, pislog, mint hal a szatyorban.
Kérdező: esetleg nem te vagy komplexusos? Meg aztán, amîg nem voltál egy bizonyos szituációban, addig ne hangoztasd, hogy te másként csinálnád; majd ha te magad is átélted és különbül viselkedtél, akkor joggal szólhatsz, de önteltség előre kijelenteni, hogy te majd nem leszel öntelt :D
Amúgy miért nem a barátaidnak szólsz, hogy "te, vegyél vissza az arcodból, mert így nem leszünk jóban"?
Első (és harmadik) hozzászóló: rendben van, tudomásul vettem, akkor menj, és vergődj továbbra is azzal a hatalmas intelligenciáddal :)
Második: köszönöm, hogy legalább Te értelmes választ tudtál adni
Negyedik: sajnos te is azt a népes tábort erősíted, ahol kérdésre kérdéssel szokás válaszolni, mindenesetre köszönöm a felettébb hasznos és kérdésemet kimerítő válaszodat
Nagyon úgy fest, a mai világban képtelenek az emberek egy egyszerű kérdésre egy egyszerű választ adni. Szomorú.
Utolsó: Köszönöm őszinte válaszod, jogos az érvelésed, viszont soha nem küzdöttem azért a bizonyos érdemért, ahogy más sem, akkor én miért tegyem?
Kedves 56%!
Látom buzgón mérgelődsz még mindig. Nem hibáztatlak érte, hisz intelligencia szinted konvergál a nullához. Valószínűsítem, hogy egy nomád csürhében élted le borzalmas gyerekkorod, valahol Aprajafalva környékén, ahol az alapműveltség mellett tiszteletre sem tanítottak, ennek köszönhető ez a végtelenül prosztó viselkedés.
A kérdésem még mindig csak egy ártatlan kérdés, amire továbbra sem kaptam választ, viszont ha felesleges és offenzív hozzászólásokat kapok, ne várjatok tőlem se dicséretet, se tiszteletet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!