Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért kell ennyire erőszakosna...

Miért kell ennyire erőszakosnak lenni?

Figyelt kérdés
Szinte rám akarják erőszakolni, hogy legyek depressziós, egy (közeli) hozzátartozóm halála miatt. Nekem úgy kell gyászolnom, ahogy a "falu" megköveteli, holott ott sem élek. Hogy menjek hullát nézni. Már érzéketlen tapló vagyok, mert nem istenítem a hullát, mondják ezt olyan emberek, akik életében kígyót békát üvöltöttek rá. Nem akarom megbántani mások gyászát, de miért nem hagynak nekem nyugtot? Soha nem is terveztem, hogy oszló állapotában kelljen emlékeznem arra, akit életében szerettem!
2012. nov. 12. 08:29
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:
nagyapám. de apám helyett volt apám.
2012. nov. 12. 09:29
 32/36 anonim ***** válasza:
60%
Akkor teljesen érthető a kérésük. Bird ki valahogy. Ennyit megérdemel az elhunyt,
2012. nov. 12. 09:30
 33/36 anonim ***** válasza:
76%
Megértem hogy miért megy itt a nagy lehurrogás, de téged is megértelek. Ha nekem közeli hozzátartozóm meghalna, szintén képtelen lennék belenézni a koporsóba. Tessék megkövezni. Anno nagymamámat kellett látnom így, szörnyű érzés volt, teljesen más volt mint életében. Rossz emlék. De soha senkinek nem fogom tudni megmagyarázni, hogy attól hogy nem megyek oda, és nem gyászolok úgy mint a többiek, attól még szerethetem ugyanúgy az elhunytat mint ők. (Annyit a végére: az "oszló állapot" kifejezés azért tényleg durva.)
2012. nov. 12. 09:41
 34/36 anonim ***** válasza:
60%
Megértelek, kérdező. Rám ezt egyszer erőltette a család, nos, én akkor olyan sírógörcsöt kaptam, hogy azóta minden balhé nélkül állhatok a sokadik sorban. Remélem, te nem jársz így.
2012. nov. 12. 09:52
 35/36 Andizsuzsi ***** válasza:
Kérdező! Nekem nem világos abból, amit leírtál, hogy meg kell a nyitott koporsót nézned. Azt faluhelyen is elfogadják az emberek, hogy nem mindenki akarja a hallottat a koporsóban látni. Az, hogy a koporsó mellé akarak állítani természetes, hiszen a közeli hozzátartozóknak ott a helyük. Mondd meg egyszerűen, hogy akkor mész már csak oda, amikor a koporsót lezárták.
2012. nov. 12. 10:41
 36/36 anonim ***** válasza:

Először is részvétem.

Nekem is meghalt a nagypapám több mint 1,5 éve. Akkor 16 éves voltam.

Itthon halt meg és amikor hazaérkeztem iskolából akkor még a házban volt a teste. Szóval még itthon is látnom kellett, utána kísértük ki a temetőbe, és a temetéskor is láttam.

Ahogy írtam akkor ez nálam nem jelentett gondot és eszembe sem jutott, hogy ne nézzem meg (pedig előtte még nem láttam halottat).

Temetéskor pont a koporsólezárása előtt utoljára még megérintettem a homlokát. Amióta vissza gondolok rá mindig az jut először eszembe róla, ill. az amikor a szobájában láttam az ágyán. Ez nem azt jelenti, hogy így emlékszek csak rá, de valamiért ez nagyon belém ivódott (nem félek).

18/F

2012. nov. 12. 11:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!