Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért kell ennyire erőszakosna...

Miért kell ennyire erőszakosnak lenni?

Figyelt kérdés
Szinte rám akarják erőszakolni, hogy legyek depressziós, egy (közeli) hozzátartozóm halála miatt. Nekem úgy kell gyászolnom, ahogy a "falu" megköveteli, holott ott sem élek. Hogy menjek hullát nézni. Már érzéketlen tapló vagyok, mert nem istenítem a hullát, mondják ezt olyan emberek, akik életében kígyót békát üvöltöttek rá. Nem akarom megbántani mások gyászát, de miért nem hagynak nekem nyugtot? Soha nem is terveztem, hogy oszló állapotában kelljen emlékeznem arra, akit életében szerettem!
2012. nov. 12. 08:29
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
Fizikai rosszulletet okoz számomra a gondolat is, hogy XYt élettelenul, egy koporsóban lássam. Pl...
2012. nov. 12. 09:12
 22/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy legalább egy ember van, aki meg tudja érteni. De sajnos tudom, hogy ezt személyes sértésnek fogják venni. Balhét sem akarok, és ők annak vennék... de ezzel mihez kezdjek?
2012. nov. 12. 09:12
 23/36 A kérdező kommentje:
Ügyes, igazad van. De én már csak ilyen nyers vagyok.
2012. nov. 12. 09:13
 24/36 anonim ***** válasza:
100%
7-es vagyok. Annál amit írtam, még mindig nem tudok jobb megoldást. Elmész a temetésre, de nem nézed meg a halottat. Ennyi. Most milyen választ vársz még? Ha fóbiád van, akkor milyen megoldást akarsz?
2012. nov. 12. 09:16
 25/36 anonim ***** válasza:
49%
Ez nem nyers volt, hanem kifejezetten bunkó, bocs. Voltam mar temetésen. Simán oda lehet állni a koporsó melle es nem belenézni. Mivel falut írtál, az "előírt" öltözet nyilván a talpig fekete lenne. Nem hiszem, hogy olyan megerőltető lenne arra a pár órára.
2012. nov. 12. 09:18
 26/36 A kérdező kommentje:
Hogyan tudnám lecsitítani a többieket? Hogy ne pont énrajtam lovagoljanak? Mert most az egész család szemében én vagyok a pisis kiskölyök, akinek fel kell húzni a bugyit a fenekére, de mintha legalábbis egy 14 éves vihánc lennék... hogy végre magukkal törőddjenek, vagy az elhunyttal, de hagyjanak már békén, mikor én sem szólok bele a gyászukba!!!
2012. nov. 12. 09:20
 27/36 A kérdező kommentje:
Eleve a ruhatáram csak feketéből áll, tehát nem azzal van a bajom, hogy hú fel kell öltözni, Te tényleg csak ennyit vettél le belőle?
2012. nov. 12. 09:21
 28/36 anonim ***** válasza:
49%
21-es vagyok. Nem olvastam végig a hozzászólásokat és a kommentjeidet, de az az igazság, hogy ha tényleg közeli hozzátartozóról van szó és annak a házastársa kéri, hogy menj oda a sírhoz, akkor azért én megtenném. Azt hittem a "falu nyelve" kéri ezt, nem tudtam, hogy a házastárs.
2012. nov. 12. 09:22
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szívesen nézegetném egyébként. Egyetlen ember volt akit ,,kikérettem" temetés előtt a halottasházból, hogy elbúcsúzzak tőle. Senki mást nem néznék meg, én megértem a kérdezőt. Viszont. Ha rád is erőltetik, hogy állj a koporsó mellé, belenézni nem kell. A szertartáson nem közvetlen közel kell állni, még ha nyitva is lesz a teteje, nem látsz bele csak akkor ha odamész és belenézel. Ezt meg senki nem erőszakolhatja rád, mert ugye odalökdösni nem fognak. Ha meg esetleg mégis meglátnád, akkor sem fogsz semmi ijesztő dolgot látni, pont olyan lesz mint máskor, mintha aludna.
2012. nov. 12. 09:22
 30/36 anonim ***** válasza:
Mivel nem írtad meg, hogy ki halt meg, igy nehéz segíteni. A közeli hozzátartozó lehet pl az apad is.....
2012. nov. 12. 09:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!