Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A haveri társaságban van egy...

A haveri társaságban van egy leszbikus pár és nem tudom elviselni őket. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nem tehetek róla, de mióta velünk barátkoznak, nem érzem jól magam a barátaimmal. Nem azzal van bajom, hogy melegek, hanem ahogy viselkednek, meg amilyen szöveget lenyomnak. Hogy a házasság mekkora hülyeség, úgyis minden pasit a farka vezérel, a nők meg hogy kiszolgáltatják magukat. Ezek a pasiellenes feminista dumák kikészítenek, pedig nő vagyok. Viszont tartós kapcsolatban élek és rosszul érint, hogy másokra erőltetik a nézeteiket, miközben fel se fogják, hogy más is lehet boldog attól, hogy a hagyományos utat járja.

Kellemetlenül érzem magam a társaságukban és nem kedvelem őket. A meleg férfiakkal nincs gondom, mert akárhánnyal találkoztam, egyikőjük sem szidta a nőket, meg a heterokat, de ők túlzásba viszik. Inkább kihagyom mostanában az összejövős estéket, mert csak felhúzom magam, mindig valami kifogást találok ki. Nem tudom, mit tegyek, emiatt nem akarok konfliktust a többiekkel. Hogy kezelnétek?

2012. nov. 8. 16:05
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
68%

Nem olvastam el a hozzászólásokat, elnézést , ha leírtad már.

Hogy hogy csak most nem bírod elviselni? Vagy mindig is ilyenek voltak?

Én valószínűleg elmondanám, hogy tiszteletben tartom azt, amit ők gondolnak, de nem feltétlen igaz ez minden esetben. És szeretnéd, ha nem ezt forszíroznátok, mert valószínűleg mindenki másképp gondolja.

De mivel neked nem tetszik, hogy ők rád erőltetik a nézeted, semmiképp se akard rájuk erőltetni a te nézeted, mert ugye ez neked sem tetszik.

A barátságok nem attól jók, hogy mindenben egyetértünk. Attól vagyunk barátok, hogy elfogadjuk azt, amit a másik gondol.

A többiek hogy tudják elviselni őket? Ezek szerint csak nem olyan szörnyűek, nem?

Szerintem nem szabadna ennyire a szívedre venni, ha szükséged van a barátaidra, azzal amit most csinálsz, szépen kisétálsz a baráti társaságból és később lehet, hogy nagyon bánni fogod, hogy ezt tetted.

Kezdj el másról beszélgetni vagy bármi, de ne hagyd ott őket!

2012. nov. 8. 16:54
 22/39 A kérdező kommentje:

Áh, ez nem vélemény, hanem megszállottság. Szimplán fárasztó, ez olyan, mintha én folyton azt szajkóznám, hogy a futás jobb, mint a tenisz, miközben tudom, hogy a többiek szeretik a teniszt. Egyszer elmondom, hogy én futni szeretek, de inkább általánosságban beszélek a sportok hasznosságáról és nem pattogok mindig ugyanazon.

Ez csak egy példa volt. Unalmas már ez a viselkedés egy idő után.

2012. nov. 8. 16:55
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

Következő alkalommal amikor csak erről tudnak beszélni, akkor szépen közöld velük, hogy legyenek szivesek a nézeteiket megtartani maguknak. Ti elfogdjátok azt, hogy ők "másak" és a nézeteik is. De szeretnétek, ha nem ez lenne az állandó téma a baráti társaságban. Ha másról nem tudnak beszélni akkor inkább ne beszéljenek. Vagy keressenek hasonló gondolkodású társaságot. Ti sem akarjátok rá beszélni őket a ti nézeteitekre ők se tegyék.

Ezt tisztán, egyértelműen, őszintén el kell mondanod ahoz, hogy megértsék, hogy már zavaró amit művelnek. Nem kell bunkónak lenni de el kell mondani. Persze tedd hozzá, hogy semmi problémád velük de eléggé unalmas és fárasztó és zavaró már ez a téma.

Mondtad, hogy nem csak téged zavar ez, hanem mindenkit. Akkor vszinűleg a többiek kiállnak majd melletted és eggyütt megtudjátok beszélni.

2012. nov. 8. 16:58
 24/39 anonim ***** válasza:
25%
En a helyedben nem is méltatnám válaszra õket. Hagynám hadd fujják a magukét a levegõbe. Inkább az irigység beszél belõlük, mert nekik nem sikerült az "egyenes élet"!
2012. nov. 8. 16:59
 25/39 anonim ***** válasza:
ha mindenkit idegesítenek és csak belecsöppentek a társaságba akkor meg kell nekik mondani, biztos van olyan ember a társaságba aki jól meg tudja mondani a véleményét(az én baráti körömben pl én vagyok a megmondóember mert túl őszinte vagyok és nem bírom befogni ami sokszor nehéz de néha jól jön :) )
2012. nov. 8. 17:01
 26/39 anonim ***** válasza:
85%
Többen irják azt, hogy nem kell "bunkón" válaszolni, de miért, ha már valakinek unalmas lett egy téma? Ha másképpen nem megy muszáj nem tudomásul venni õket. Vagy a leszbik lehetnek "bunkók" a heterók nem?
2012. nov. 8. 17:02
 27/39 anonim ***** válasza:

14 vagyok:

utóbbi kommentedre: én ezt értem, de a dolgok mostani állása szerint te maradsz távol a társaságtól és ha így folytatod, elveszíted őket. neked kell megoldanod azt a helyzetet, h kényelmetlenül érzed magad köztük, különben egy ilyen "hülyeség" miatt kívül rekedsz. megértelek, de szerintem túlságosan passzív vagy, tudod: "ha nem a megoldás, akkor a probléma részese vagy"

2012. nov. 8. 17:03
 28/39 anonim ***** válasza:
65%

Utolsó!

Szerintem ez nem erről szól. Attól, hogy valaki tapintatlan, még nem kell lealacsonyodnunk hozzá. Ettől lehetünk mi másabbak, jobbak.

Szerintem azért egy beszélgetés alkalmával, nem nehéz a témát elterelni vagy nem reagálni rá. Előbb-utóbb észreveszik ,hogy nem kívánatos a témájuk és valószínűleg befejezik vagy felállnak és haza mennek.

2012. nov. 8. 17:04
 29/39 anonim ***** válasza:

28 vagyok.

Bocsánat, a 26-os válaszolónak írtam, csak közben jött új komment! :)

2012. nov. 8. 17:05
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, kérdező, szerintem rosszul tetted fel a kérdést, ahogy nézem, a te társaságodban nem egy leszbikus pár van, hanem egy korlátolt és előítéletes pár, akik mellesleg leszbikusok, de ez a kérdés szempontjából nem tűnik releváns infónak.

Na, és egy korlátolt és előítéletes párral hogy lehet viselkedni? Redukálni lehet a velük való érintkezést, világosan a tudtukra adva, hogy nem a szexuális preferenciáikkal van bajod, hanem a korlátoltságukkal.

Meg esetleg felhívhatod a figyelmüket rá, hogy "bánj úgy másokkal...", tehát, ha ők nem hajlandóak elfogadni a többi embert, akkor semmi joguk elvárni, hogy a többi ember elfogadja őket, az életben a dolgok kölcsönösségi alapon mennek. Ha elvárják, hogy mások ne becsméreljék az ő életmódjukat, akkor ők se becsméreljék a másokét, a dolgok itt kezdődnek...

2012. nov. 8. 17:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!