A haveri társaságban van egy leszbikus pár és nem tudom elviselni őket. Mit tegyek?
Nem tehetek róla, de mióta velünk barátkoznak, nem érzem jól magam a barátaimmal. Nem azzal van bajom, hogy melegek, hanem ahogy viselkednek, meg amilyen szöveget lenyomnak. Hogy a házasság mekkora hülyeség, úgyis minden pasit a farka vezérel, a nők meg hogy kiszolgáltatják magukat. Ezek a pasiellenes feminista dumák kikészítenek, pedig nő vagyok. Viszont tartós kapcsolatban élek és rosszul érint, hogy másokra erőltetik a nézeteiket, miközben fel se fogják, hogy más is lehet boldog attól, hogy a hagyományos utat járja.
Kellemetlenül érzem magam a társaságukban és nem kedvelem őket. A meleg férfiakkal nincs gondom, mert akárhánnyal találkoztam, egyikőjük sem szidta a nőket, meg a heterokat, de ők túlzásba viszik. Inkább kihagyom mostanában az összejövős estéket, mert csak felhúzom magam, mindig valami kifogást találok ki. Nem tudom, mit tegyek, emiatt nem akarok konfliktust a többiekkel. Hogy kezelnétek?
Mondd meg nekik, hogy már éppen eleget hallottál a férfiellenes világnézetükről, és ha van még valami, amit hozzá szeretnének fűzni, akkor mondják el, aztán ejtsék a témát. Tiszteletben tartod a véleményüket, de ők is tartsák tiszteletben, hogy téged nem érdekel ők mit gondolnak.
Ha a társaság többi tagját is zavarja, akkor közösen adjatok nekik ultimátumot. Ha pedig nem zavarja a többieket, akkor gondold végig, hogy a megfelelő emberek között vagy-e.
Még egy dolog, hogy én szeretnék a közeljövőben gyereket, erre folyton azt nyomatják, hogy a meleg szülők gyerekei ezerszer okosabbak, ők lennének a legjobb szülők és hogy a mai társadalomban milyen intoleráns, bunkó kölköket nevelnek a heterok.
Komolyan mondom, hogy nem lehet velük eldumálni egy aktualitásról, koncertről vagy egy süti receptről, amiről általában az emberek beszélnek, mindig ezt a melegjogi szöveget nyomatják. Bealszom már rajtuk, semmi lazaság nincs bennük, mindig ugyanaz a téma, mintha nem elsősorban emberek lennének, hanem csak és kizárólag melegek..
ha folyamatosan távolmaradsz, egy idő utűn nem is nagyon hívnak majd a barátaid (azok, akiket régóta ismersz és akikkel szerettél lenni). az övék is csak egy vélemény, szerintem se hagyd, az az ő véleményük uralja a beszélgetést. nyugodtan érvelj, reagálj azokra a részekre, amelyekkel nem értesz egyet és figyeld meg, egy idő utáűn nem akarnak majd mindenáron erről beszélni. valószínűleg azért tolják ez állandóan, mert eddig mindenki rájuk hagyta.
amúgy én is nő, ismerek leszbikusokat, az egyik kolléganőm volt évekkel ezelőtt, amásik jelenleg a szomszédom. mindketten hülyén viselkedtek velem, a lehető legfurább módon "beszólogattak" (amikor azon gondolkodsz, h ezt most bóknak szánta vagy sértésnek...), a szomszédom még a párommal való kapcsolatomra is szeretett (volna) gúnyos megjegyzéseket tenni. hamar az értésére adtam, h ezt nem díjazom, azóta visszavett, most már nem enged meg ilyet magának. ezért mondom, h igenis lehet jelezni az egyet nem értést, természetesen normális, emberi hangnemben.
ha valaki azt gondolja a rántott hús szörnyű, te meg azt, hogy fini, miért ne hangoztatná ki ki azt amit gondol. ez nem másokra erőltetés. esetleg akkor ha valahogy azt is mondja, hogy ha neked ízlik akkor valami hiba van benned.
szerintem az érdekes kérdés, hogy miért érzed attól rosszul magad, hogy nekik ez a véleményük. valószínűleg, mert úgy érzed, hogy ők ezzel a te életedről is véleményt mondanak. és azt elrontja tényleg az ember kedvét ha azt gondolja, hogy mások azt gondolják róla, hogy valami baj van vele :)
szerintem vagy humorral lehetne ezt kezelni vagy mond el nekik, hogy kicsit bánt téged, hogy úgy érzed ők nem fogadják el a te életformádat. hogy közvetve azt nem tartják jónak, ahogy te élsz. és ekkor szerintem jó eséllyel kiderül majd, hogy csak félreértitek egymást és azt amit te ilyen kritikának élsz meg, és lehet hogy tényleg úgy is hangzik el. az valójában nem jelent többet mint az ők személyes tapasztalata. azaz hogy nekik eddig a hetero kapcsolataik rosszabbak voltak, mint a azonos neműek.
szerintem a lényeg, hogy a barátságokat nagyon finoman ápolni kell, mert könnyen megromlanak. és tényleg a humor a legjobb. ha tudtok viccesen beszélni amúgy komoly témákról.
Mondd meg a barátaidnak, hogy olyan közös programra nem mész el, ahol ők is jelen vannak.
Vagy szervezz te valami kiruccanást, és leszbikusékat ne hívd meg.
#13 nyilván azért beszélnek erről, mert most épp ez érdekli, mozgatja őket a legjobban. mindenki ezt csinálja. ha majd gyereked lesz te is sokat arról fogsz beszélni :)
amúgy szerintem ez a leszbikus téma egy érdekes valami tényleg. fura, hogy ennyire felhúz :D
szerintem finoman puhatolózz a társaság többi tagjánál, ők mennyire értenek velük egyet, idegesíti-e őket stb.
ha tényleg idegesítőek nem te vagy az egyetlen akit zavarnak még ha nem is mondják ki.
nálunk az egyik csaj nagyon tudálékos, mindig mindent jobban akar tudni, neki mindig igaza kell hogy legyen akkor is, ha neked van igazad.
szépen óvatosan beszéltem a többiekkel külön-külön.
összebeszéltem azokkal akik egyetérettek velem, közösen adtunk naki egy fricskát (mikor valami baromság mellett kardoskodott hogy márpedig az nem úgy van, tudományos dolgokkal alátámasztottuk hogy de pedig igen) és kicsit magába szállt mikor látta hogy senki nem pártolja meg.
ezt kellene csinálni. nem kiutálni, csak összefogni öt-hat embernek és 2-3szor elfelejteni őket meghívni, amikor meg elkezdik ezeket a szövegeket nyomatni, mindannyian elkezdeni velük vitázni.
ha csak azt látják hogy te vagy egyedül le fognak dumálni, de ha senki, vagy csak 1-2 ember áll mellettük akkor behúzzák fülüket-farkukat :P
vagy ha téged szeretnek a többiek és jobban mint őket, akkor szintén külön-külön ha beszélsz a tagokkal ejtsd el ezt a megjegyzést hogy ha megint jönnek a feminista szlogenekkel, akkor téged többet nem lát a társaság.
ha jobban szeretnek inkább őket építik le vagy bírják jobb belátásra.
Ne hagyd hogy felhúzzanak, a te életmódod a normális az övüké max. tolerálható. A gyerek egészséges szocializációjához igenis kell apa és anya is. Nem kell őket meggyőznöd, engedd el a füled melled az ilyen megjegyzéseiket, vagy csak sétálj arrébb. Megsértődnek? Na és akkor mi van?
Nálunk pl. azt próbálta bizonygatni baráti körünkben az anyagilag legrosszabbul álló pár, hogy közülünk ők a legboldogabbak. Rájuk hagytuk, nem vitatkoztunk velük. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!