Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért szólják le sokan azokat...

Miért szólják le sokan azokat akik külföldre mennek?

Figyelt kérdés
Mi a baj azzal, hogy nem maradnak itt éhen halni?

2012. okt. 27. 13:12
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

"...csak azokat szokták leszólni akik őszinte gyűlölettel beszélnek az országról..."

Ennyi a lényege.

2012. okt. 27. 13:43
 12/29 A kérdező kommentje:
Egyetértek. Én most fogok érettségizni és utána 2 éves szakmára megy, szakácsnak+ nyelvvizsga. Sokáig szerettem volna egyetemre menni, utána egy ideig nem érdekelt a jövőm. Ha előbb észbe kapok akkor már 10. után már válthattam volna szakmára. 18 évesen (most) már szakmával rendelkezhetnék, de így csak 21 évesen lesz meg. Bár nem tartom feleslegesnek mivel, ha későbbiekben továbbszeretnék tanulni akkor meglesz az érettségim. Szakma után, ha itt nem birok elhelyezkedni akkor megyek ki külföldre. Amennyiben 2014-ben a Fidesz kerül újra hatalomra akkor lehet, hogy még a szakmát is abba hagyom és kimegyek mosogatni. Ha a Jobbik (amire kicsi az esély) akkor szakma után biztos, hogy kimegyek, ha a Milla csoportosulás alakította párt akkor maradok és meglátom mi lesz.
2012. okt. 27. 13:45
 13/29 anonim ***** válasza:
71%

Általában a jobboldal meg a "szittya" magyarkodó szélsőjobb szólja le őket mert szerintük bármi áron itthon kéne maradniuk.

Ami szörnyű, mert inkább a sok aluliskolázott magyarkodónak kéne elmennie és a nyelveket beszélő, sokdiplomás értelmiségiek meg maradhatnának itthon.

Megértem azokat akik elmennek de remélem lesz még olyan idő hogy visszakívánkoznak :)

2012. okt. 27. 13:58
 14/29 A kérdező kommentje:

""...csak azokat szokták leszólni akik őszinte gyűlölettel beszélnek az országról..."

Ennyi a lényege."

Azért ez nem teljesen igaz. Tegnap pont olvastam egy kérdést ami pont ezzel volt kapcsolatos.

Volt egy pár válaszoló akik már külföldön vannak, voltak akik oda készülnek és voltak akik nem mennek ki, ill. csatolni kellett, hogy a baráti, ill. családi körből eddig hányan mentek ki. Meglepő módon egy országgyűlölő sem volt köztük, mindenki a jelenlegi gazdasági helyzetet nevezte meg a kiváltó okként és a legtöbb válaszoló nem is menne ki, ha nem lenne ilyen a helyzet. Ellenben azok között akik nem akarnak innen semmi esetben sem elmenni, volt olyan akik igen ellenségesen lépett fel a többi válaszolóval szemben és meglepő módon páran helyeselték is (amúgy ez kapcsán merült fel bennem a kérdés is). Érvelésként pedig azt fogalmazták meg, hogy akik elmennek az országból azok hazafiatlan, gerinctelen emberek (nem pont így, de a lényegen ez nem változtat).

Azokkal sem lenne gond akik nem helyeslik a tömeges kivándorlást, de azért lehet kulturáltan is meglehetne fogalmazni a dolgokat (ezzel nem akarok általánosítani).

Itt is azokkal van baj akik nem képesek elfogadni a másik fél véleményét és csak primitív módon képesek magukat kifejezni.

2012. okt. 27. 14:02
 15/29 anonim ***** válasza:
58%

Mert ők az igazi nemzeti érzelmű hazaffyak...

Többségük belesavanyodott a hétköznapokba, a saját nyomorúságukra választ keresnek. De ezt a választ nem önmaguk hibáinak feltárásával próbálják meg elérni, hanem ellenségképeket gyártanak. Hazaárulónak titulálnak mindenkit, aki jobb megélhetés, szociális-, lét-, és jogbiztonság reményében elmegy az országból. Ők nem mernek lépni, valamilyen szinten beletörődtek a sorsukba, félnek a változástól, és elhiszik azokat az ígéreteket, hogy munka, megszorítások, kockázatvállalás nélkül lehetőségük lesz előre jutni. Azt várják, hogy ások oldják meg a problémáikat.

Rengetek olyan gondolkozású fiatal (21-22 éves) ismerősöm van, akik félnek belevágni bármilyen új dologba. Ők lesznek ennek a generációnak az új képviselői. Ők azok, akik nem elég nyitottak, nem elég magabiztosak ahhoz, hogy világpolgárrá váljanak.

2012. okt. 27. 14:15
 16/29 anonim ***** válasza:
lehet azért, mert nehéz helyzet van itthon. és azzal, hogy elmennek a jól képzettek még nehezebb lesz. pl ha egy orvos lelép azzal rosszabbodik az itthoni helyzet tovább.
2012. okt. 27. 15:01
 17/29 anonim ***** válasza:
49%

"Néha meglep az emberi ostobaság milyen sok formában megnyilvánulhat. "

1. Akinek nem inge, ne vegye magára. Nem arról van szó, hogy aki nem megy ki külföldre, az nem is lenne rá képes.

2. Azokról írtam, akik leszólják a rövidebb-hosszabb időre külföldre települő honfitársaikat. Nem tudom, te hogyan vélekedsz róluk.

3. Személyes tapasztalat. Több diplomával, több idegen nyelv perfekt ismeretével 10 évet éltem és dolgoztam Európa más országaiban. Kaptam érte itthonról hideget és meleget. Volt olyan, a 2002-es divathullámmal "keresztény szittyamagyarrá" átlényegült barátom, aki elfordult tőlem, sértegetett emiatt, holott közben arra is tett utalásokat, hogy még cipőpucolónak is elmenne Németországba, ha tehetné. Meg olyan is volt, aki azzal szólt meg, hogy hogyan merek politikai véleményt nyilvánítani, mikor külföldön élek. Egyébként az ő szeretett és hőn tisztelt pártja adta meg a szavazati jogot a határon túliaknak, és szállít lengyel, román, meg Isten tudja milyen országokból származó "vendégszurkolókat" a happeningjeire. Hát úgy látszik, nekik van joguk itt politizálni, hiszen az "igaz ügyet" képviselik :)

Üdv: <covenant>

2012. okt. 27. 15:15
 18/29 anonim ***** válasza:
A baj azzal van, hogy teljesen elfelejtik, honnan jöttek, lekezelővé válnak gyakran, de ami igazán zavaró, az az, hogy mindent csak feketén és fehéren látnak; véleményeikben az objektivitásnak nyoma sincs.
2012. okt. 27. 23:04
 19/29 anonim ***** válasza:
74%
Nem igaz, hogy csak azokat szólják le, akik gyűlölettel beszélnek az országról. A saját bőrömön tapasztalom. Olyan emberektől is kapok megjegyzéseket, akik elvileg rokonaim, barátaim, és eddigi életemben mindig az volt a tapasztalatom, hogy jót akarnak nekem. Pedig én soha nem beszélek gyűlölettel Magyarországról, fura is lenne, ha nem gyűlölöm, miért beszélnék úgy... Több oka is van, hogy külföldön élek, az egyik, hogy a szakmámban Magyrországon sajnos nem nagyon lehet érdemben elhelyezkedni egy ideje, a másik, hogy külföldi a párom, a harmadik, hogy mindig is szerettem utazni, mászkálni, új környezetbe kerülni, idegen nyelven beszélni. Jól érzem magam ott, ahol most vagyok, nincsen honvágyam (bár szeretek hazamenni), és sokan ezt sértésnek veszik, mintha ezzel leszólnám az életüket, pedig nem, basszus, nem tehetek róla, hogy én máshogy vagyok húrozva.
2012. okt. 28. 13:20
 20/29 anonim ***** válasza:
#19 de ők sem tehetnek róla, hogy ha esetleg azt érzik, hogy már nem tartozol közéjük. mert itt hagytad a projektet ami ez az ország és a szűkebb közösséged volt, elmentél a könnyebbe. olyan mintha ott hagyod a csajod és utána azt várod, hogy ne nehezteljen rád. vele szemben döntöttél, akkor ne várj jót.
2012. okt. 28. 15:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!