Miért szólják le sokan azokat akik külföldre mennek?
Az egyes válaszban nem mondtam igazat, ugyanis a kettesnek van igaza!
Az eddig innen elmenekült röpke 400.000 MAGYARNAK ugyanis kb. a negyede ment ki anyagi okból, a többi éppen iskolázott és szaktudására büszke, de itthon NEM megbecsült szakember vagy pályakezdő. És nem (csak) a pénzért mennek ki, hanem egy élhető élet miatt. Tudod jogbiztonság, egészségügy, iskolák, stb. Bármi amit az ember a gyerekeinek és magának kívánhat ... és ami itt nyomokban SINCS.
"Azért szólják le őket, mert irigyek rájuk. Akik leszólják őket, sokan kimennének, ha tudnának, de tehetség, iskolázottság, szakma, nyelvtudás, szorgalom és ambíció híján esélyük sincsen erre. Sokkal egyszerűbb "jó magyar" módra játszani a hazafit és szóban különbnek érezni magukat a másiknál."
Néha meglep az emberi ostobaság milyen sok formában megnyilvánulhat.
Engem személy szerint háromszor hívtak Németországba, és ez csak Németország! A többit össze sem szeretném számolni. Szakmám négy van. Az általam beszélt nyelvek a magyaron kívül:
angol
német
orvosi latin
romani
orosz
És ha annyira irigy lennék azokra akik kimentek mint ahogy leírod, akkor szerinted mért nem fogadtam el soha egyetlen ajánlatot sem?
9-es ismerek olyat aki ért a szakmájához és iskolázott, nyelveket beszél és nem ment el ...
Csak éppen papíron Angliában van a cége, összes dolgozója, stb.
Mert mondjuk ott felel ennyi (sem) a járulék. Mert egyszerűbb a bürokrácia (abban az Angliában ami a bürokráciájáról híres!) és mert kezdő cégeket a saját gazdaságuk érdekében adókedvezményekkel igyekeznek felpörgetni. Viszont a cég ügyeit itthonról is lehet irányítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!