Miért/Minek akarnak olyan sokan elköltözni külföldre?
Én nem értek azzal egyet, hogy csupán azért költözzön ki valaki, mert itthon nehezebb a megélhetés. Szerintem Magyarország egy csodálatos ország, gyönyörű, változatos természeti környezettel, rengeteg kultúrális értékkel. Van sok olyan ismerősöm, akiknek nehéz élete volt, mégis boldogan Magyarországon maradtak, meg sem fordult a fejükben, hogy kiköltözzenek. Ráadásul ott van a többi rokon, családtag, akik miatt idekötődünk, az itteni életet szoktuk meg.
http://www.youtube.com/watch?v=GKR5PcFtkw0
Én Angliában élek és nem azért mert annyira utálnám Magyarországot csak mert elegem lett abból hogy fizetés előtt 1 héttel már csak vajas kenyérre tellett a lehető legnagyobb spórolás ellenére (komoly!), élhető életre vágytam mint mindenki. Ha meg lehetne élni rendesen mint pl. Nyugat-Európában akkor elhiheted hogy meg se fordult volna a fejemben hogy kijöjjek (max. turistaként).
Amúgy se hagytam el örökre az országot, egyszer mindenképpen haza fogok költözni (valószínűleg még 2-3 év), erről senki le nem beszélhetne. A jelenemet nem, de a jövőmet mindenképpen Magyarországon tudom csak elképzelni (még ha nem is lesz olyan könnyű jövő).
Az meg már csak hab a tortán hogy külföldön tapasztalatokat is gyűjt az ember, saját szemével látja a nagyvilágot, rájön hogy a világ nem ér véget a magyar határnál és hogy mennyit is jelent neki a saját hazája.
21:48
Az eddigi válaszok közül talán a tiéddel értek a legjobban egyet.
Én is kimennék külföldre dolgozni mondjuk 10 évre de nem tudok angolul, hiába tanultam akkor is csak szavakat tudok meg 1-2 alap mondatot.
Ott 5-6szor annyit fizetnek a munkáért mint nálunk és az élelmiszer nem drágább. Pl Németországban egy autó fenntartása is olcsóbb, sőt az autóhoz is olcsóbban hozzá lehet jutni mint nálunk.
Én is kiszeretnék menni a jövőben.
A környezetemben élők eléggé bunkók. Meg szerintem sok Magyar ember az. Persze nem általánosítok, mert én is megtalálom itt-ott a jó embereket.
A másik meg ugyebár a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!