Valaki tervezi, hogy megy ki 2-3 év múlva külföldre? Főleg Németország és Svájc jöhet szóba! És keresi az útitársakat/kalandorokat/érdeklődőket?
Szia!
Én szeretnék külföldre menni, de még nem döntöttem el, hogy pontosan hova.
Németország nagyon esélyes, mert németül beszélek a legjobban, de angol nyelvterület is szóba jöhet. Addigra remélhetőleg spanyolból is jobban fogok állni, de szerintem ezt mint idegen nyelvet tekinteném inkább, tehát nem Spanyolországban gondolkodom.
Amúgy sajnos a végzettségem eléggé országhoz kötött, szóval nem valószínű, hogy a szakmámban tudnék dolgozni.
Nekem is olyan 2,5-3 év múlva lenne esedékes, a szakvizsgák miatt.
én jövő nyáron mennék
22 vagyok most
középfokon beszélek angolul/németül
de folyamatosan fejlesztem a nyelvtudásomat.
spanyolul is tanulgatok, magamtól
engem leginkább Ausztria, Németo. érdekel.
most egyetemista vagyok, főiskolai diplomám már van, de ezekkel úgyse tudok elhelyezkedni
hááát
nem feltétlen
ha pl abban a városban laksz aholva fősulira/egyetemre járnál akkor az albi/utazás költségei rögtön kiesnek
könyvekre se feltétlen kell sokat költeni (szaktól függ)
de ezt meg lehet oldani
ha államilag finanszírozott képzésre jutsz be akkor a fent említett körülmények esetén nem drágább a diploma
persze hosszabb ideig tart mint az OKJ
Mi jövöre megyünk.
Férjemnek biztos állása van. Mármint ugyanehhez a céghez megy ki, ahol most dolgozik. Ott rengeteget fog keresni. Én most gyesen vagyok az 1 éves lányunkkal. De jó lenne ha lenne valaki, akivel meg tudom értetni magam :) Én csak angolul beszélek.
Németbe hova mennél? Mi Dortmundba :)
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!