Miért olyan ellenségesek az emberek az egyetemistákkal szemben?
"Én biztos bevezetném azt, hogy aki állami pénzen tanul bármilyen egyetemen, és utána külföldön alkalmazza a tudását, az fizesse vissza a tandíjat.. "
Látom, te se nézel híreket...
Köszönöm a válaszokat. Én nem pontoztam senkit.
Egyébként pont most írtam alá ezt a szerződést, van ilyen ettől az évtől kezdve.
ma 18:05
eltaláltad . Nem nézek híreket, mert nem megy más a hírekben csak a rossz hír. Mintha szándékosan csakis a rossz híreket kellene közölni, hogy az ember egy kicsit se érezze jól magát.
Én nem irigykedek rájuk. Nekem semmi bajom az egyetemistákkal. Igaz nekem nincs diplomám, de hát ez van. Amikor én diák voltam, még nehezen lehetett nemhogy egyetemre, de főiskolára is bekerülni. Amúgy sem tudtam volna, mert az apám 18 évesen kidobott, hogy dolgoznom kell, ő többé nem tart el. 40 évesen már elértem a célomat, és már nincs szükségem diplomára.
Saját vállalkozásom van. (kis kézi kötészetem van 40 fő alkalmazottal, de gyarapodom szépen..) Sokszor előfordul, hogy diplomát végző ember jelentkezik munkára. Volt hogy alkalmaztam diplomást (dolgoznak is páran) de mivel az én munkámhoz nincs szükség sem jogi, sem médiamenedzseri diplomára így őszintén meg is mondom, hogy nem tudok a végzettségének megfelelő összeget adni. Egy szakmabeli aki érti a munkáját jobban megfizetem, hiszen ő tanulta ki a szakmát. Szerintem így fair, hiszen mindenki a szakmai tudásának megfelelően van fizetve.
Fordított helyzetben ha én nyomdai végzettséggel jelentkeznék a bíróságon segéd jogásznak, és valami csoda miatt fel is vennének, nem hiszem hogy annyit adnának mint annak aki ezt tanulta. ( és ez így korrekt)
"Volt hogy alkalmaztam diplomást (dolgoznak is páran) de mivel az én munkámhoz nincs szükség sem jogi, sem médiamenedzseri diplomára így őszintén meg is mondom, hogy nem tudok a végzettségének megfelelő összeget adni."
Ez baromság. Miért kellene adnod? A pénz nem a diplomáért, hanem egy adott munkáért jár. Ha én mérnöki diplomával elmegyek mérnöknek dolgozni, akkor egy plusz szociológus diplomámért semmi jogon nem várhatok több pénzt (ha csak valami érdekes oknál fogva nem kell az a tudás is). Ha diplomásan megyek utcát söpörni, akkor nekem is csak annyi jár, amennyi másnak, feltéve, ha egyformán jól dolgozunk.
ma 11:58
Volt olyan este, hogy egy médiaszakon végzett diplomás jelentkezett. Az interjún egy normális, komoly, megbízható ember benyomását keltette. Én már az interjún tiszta lappal indulok. Elmondom mik az elvárásaim, és elmondom mit adok cserébe. Ha a jelentkező elégedett, akkor elfogadja az állást, és dolgozik. Az illető úr elégedett volt. Elfogadta az állást. 3 hónap próbaidő után újra összeültünk, hogy beszéljünk arról, hogy átveszem állandóra. De meglepődtem a következő helyzeten. Normális hangsúlyban elővette a diplomáját, a nyelvvizsga papírjait, és közölte velem, hogy nem tartja elfogadhatónak, hogy X.y dolgozó többet keres mint ő, holott neki se diplomája, se nyelvvizsgája. Elmondta, hogy minimum mennyit kéne kapnia, és ha ezt nem adom meg neki, akkor a munkaügyi jogászhoz fordul. Teljesen meglepődtem, mert végig normálisnak tartottam. Mondtam, hogy 3 hónappal ezelőtt (amit írásban is rögzítettünk, és azóta is rögzítek) megmondtam, hogy ehhez a munkához nincs szükség sem nyelvvizsgára, sem médiaszakra. Itt betűszedés, kézi kötészet, kisebb nyomdai munkák folynak. Akkor elfogadta, és dolgozott. Ha nem elégedett a fizetésével, akkor én megköszönöm a munkáját, és további sok sikert kívánok neki. Másnap bejött, és mondta, hogy aláírja a szerződést, mert végül is kell a pénz neki.. De már nem alkalmaztam. A próbaidő után elváltak útjaink..
Van 2 szintén diplomás dolgozóm. Ők korrektek. Becsületesen dolgoznak, ha kell túlóráznak. Rendesen megfizetem őket. Karácsonykor sem fogok megfeledkezni róluk amikor jutalom osztás lesz.
Szóval sajnos vannak akik nem úgy gondolják ahogy te..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!