Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van az hogy 30 éves...

Miért van az hogy 30 éves létemre mégis mindenhol letegeznek? Idegesít nagyon. És nem a korombeliekre hondolok hanem pl 55 éves letegez vagy idősebb. Mi alapján mit szólna ha én is visszategezném . Titeket ez nem szokott zavarni?

Figyelt kérdés
2012. szept. 21. 00:36
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim válasza:
30%

Semmi köze az életkorodhoz a tegezésnek vagy a magázásnak. Annyit jelent, ha valaki azonnal tegez, hogy az illető nem tud kulturáltan viselkedni, nem volt gyerekszobája. Magázd vissza. Konzekvensen. Le fognak róla szokni.

Nagyon nem szeretem a neveletlen embereket.

2012. szept. 21. 08:05
 22/52 anonim válasza:
49%

Hála istennek, a magázódás nem hal ki a nyelvből-igaz bizonyos körökben nagyon megerőltető használni az illetőknek, illetve nem is érzik a magukénak, mert azt sem tudják, mi ez, mit jelent, hogyan kell használni helyesen stb.

Másutt azonban él s virul, én örülök neki, szeretek magázódni.

És most le lehet pontozni bátran.

2012. szept. 21. 08:07
 23/52 anonim ***** válasza:
fája fejem, mégis kezdődik marhaságom.szóval nem szereted ha letegeznek: [link]
2012. szept. 21. 08:14
 24/52 anonim ***** válasza:
:)
2012. szept. 21. 08:14
 25/52 anonim ***** válasza:
76%
Mert nem 70 éves vagy, azért. Aki meg azt írta, hogy már 21 évesen is elvárja hogy magázzák.. hát elég nevetséges :D. Körülbelül 1000-ből 1db 21éves várja el, hogy magázzák, én meg nem fogom a huszonéveseket magázni, kb. mind körberöhögne.
2012. szept. 21. 08:18
 26/52 anonim ***** válasza:

"Az 55 éves simán letehezhet, hisz mikor ő 25 éves felnőtt volt, akkor téged még pelenkáztak.

Ha egy 12 éves gyerek letegez, arra még talán rászólhatsz, de egy idősebbnek nehogy már kitaláld, hogy magáznia kell téged."

Amellett, hogy én annak vagyok híve, hogy tűnjön el ez a megkülönböztetés, kopjon ki a nyelvből a magázódás, legfeljebb maradjon meg hivatalokban, hivatalos levelekben, ez mégis óriási ostobaság, amit Hable írt.

Ha 12 évesen ismerem az akkor 42 éves embert, aki nekem bácsi vagy néni, akkor nyilván 30 évesen is nagy eséllyel néni, bácsi marad nekem ugyanez az ekkor 55 éves ember. De ha 55 évesen ismerem meg, akkor nem korrekt a csendőr pertu, csak a kölcsönös magázódás vagy tegeződés az elfogadható.

2012. szept. 21. 08:33
 27/52 anonim ***** válasza:
100%
Tegezd vissza és kész.
2012. szept. 21. 10:48
 28/52 anonim ***** válasza:
51%
Aki letegez,annak köszönj úgy,hogy csá.
2012. szept. 21. 10:49
 29/52 anonim ***** válasza:
46%
Utolsónál a pont :)!
2012. szept. 21. 10:56
 30/52 anonim ***** válasza:
36%
megértelek. Én 25 vagyok, de ügyfélszolgálaton dolgozom, férjnél vagyok (nem azért, hogy mekkora szám, hanem azért, mert nem csitri vagyok), és mégis van, aki letegez. NE! Felnőtt ember vagyok, komoly munkát végzek, attól, hogy fiatalabb vagyok, nem kellene tiszteletlennek lenni, azt gondolom.
2012. szept. 21. 11:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!