Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van az hogy 30 éves...

Miért van az hogy 30 éves létemre mégis mindenhol letegeznek? Idegesít nagyon. És nem a korombeliekre hondolok hanem pl 55 éves letegez vagy idősebb. Mi alapján mit szólna ha én is visszategezném . Titeket ez nem szokott zavarni?

Figyelt kérdés
2012. szept. 21. 00:36
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
72%

Én sértésnek venném,ha lemagáznának.Pláne 30 évesen,te még nagyon fiatal vagy,egy 50 éves embernek szemszögéből főleg.

Miért akarod hogy magázzanak?

Én annyira utálom.Olyan távolságtartó az egész.Ennél már csak a tetszikelés rosszabb.

2012. szept. 21. 02:47
 12/52 anonim ***** válasza:

utálom a magázódást.

ezért is szeretem az angol nyelvet, ott nincs ez a baromság.

én valahogy nem tudom annyira komolyan venni magam, hogy így akarjak tiszteletet követelni. nagyon nem ettől függ.

egyébként meg örülj (vagy örüljön?) amíg tegeznek. amíg tegezik az embert, addig tuti nem néz ki sz.rul :)

2012. szept. 21. 03:53
 13/52 anonim ***** válasza:
79%
Nálam ez attól függ, hogy ki tegez le, számít a környezet is, és főleg a hangnem számít. Én 36 vagyok. Akit kisgyerekkorom óta ismerek, pl. idős szomszéd, egykori tanítóm, stb., nála nem zavar, és eszembe se jutna visszategezni. Sőt, a mai napig csókolomozom, függetlenül attól, hogy hülyén hangzik egy 36 éves nő szájából. Egyébként érdekes, hogy sok ilyen régről ismerős idős egy bizonyos kor után magázni kezdett. Azt viszont én is utálom, amikor egy vad idegen ember, akihez az ég világon semmi, de semmi közöm nincs, csak úgy letegez (pl. bank, posta, közért, buszmegálló, stb). Na, öt simán visszategezem, ilyenkor kerekedik a szem rendesen. Főleg akkor váltok át én is tegezésbe, amikor olyan hangnemben szól hozzám, mintha egy hülyegyerekhez beszélne. Lehet, hogy engem még pelenkáztak, amikor ő már 30-35 éves volt, de nem értem, mi köze van ennek a mai napi tiszteletadáshoz? Engem már 34 éve nem pelenkáznak (de lehet, hogy őt meg már ismét). Nem vagyok már porbafingó kislány, hogy egy alapvető tisztelet ne járjon ki. A kor nem erény, hanem állapot! Egyébként az angoloknál tényleg nincs magázódás, mégis tesz különbséget. Ott a hangnem adja meg a tiszteletet, sokkal feszesebben beszél az angol az idegennel, és oldottabb nyelvezetet használ a barátokkal szemben. Ugyanazt mondja, mégis lehet érezni, hogy kit "tegez" és kit "magáz" egy angol ember.
2012. szept. 21. 04:52
 14/52 anonim válasza:
100%

én kifejezetten szeretem, ha tegeznek. A magázás számomra olyan rideg, távolságtartó. Talán azért, mert még a mamámat is, és a család idősebb tagjait is tegezem. Pedig, még a saját gyerekeik is magázzák őket. Soha nem szolt senki, hogy én is magázzam őket. Ha valaki magáz, annak én szoktam felajánlani a tegeződés lehetőségét.

31/N

2012. szept. 21. 06:14
 15/52 anonim ***** válasza:
78%
En utalok a latszatra adni! Engem sem zavar ha tegeznek. Ha valaki bunko magazva is lehet az es a tiszteletet tegezve is meg lehet adni. De ugy latom a kerdezon kivul mindenki mas is igy gondolja :-)
2012. szept. 21. 06:30
 16/52 darida ***** válasza:
38%

A válaszok zöméből is látszik, hogy a magázódás kezd kihalni a magyar nyelvből. A média is mindenkit tegez, közben már generációk nőnek fel, akik már nem ismerik a magázódást. Az angol nyelv a 17. században vált szegényebbé, elvesztvén a magázódást a nyelvből (Shakespeare, Rómeó és Júliájában Júlia még így szől "Deny thy father and refuse thy name. Tagadd meg atyád és dobd el neved!"

Előbb-utóbb eltűnik a probléma, a magázódás a magyar nyelvből is ki fog halni. A nyelv tovább szegényedik.

2012. szept. 21. 06:31
 17/52 anonim ***** válasza:
Én is 30 éves vagyok és hasonló cipőben járok, mint te. De én ennek örülök, engem csak akkor zavar, ha olyan tegez le, aki nagyon unszimpatikus (pl. a lépcsőházunkban egy pasi).
2012. szept. 21. 06:58
 18/52 anonim ***** válasza:
6%
Én igaz,csak 24 vagyok,de ugyanez van velem is.Volt munkahely,ahova azért nem akartak felvenni,mert azt hitték 16 vagyok.Mondjuk jó,hogy nem 35nek nézek ki,de engem is zavar,hogy mért nem lehet valakit azzal is megtisztelni,hogy magázzuk?! Na meg mikor a tizenéves taknyos fiúk-lányok azt gondolják,hogy én is korukbeli vagyok,aztán nem tudják,hogy viselkedjenek. Szóval elég rossz helyzet,de inkább nézzenek 16-nak ,mint 35-nek,hidd el,10 év múlva jól fog ez jönni :)!
2012. szept. 21. 07:11
 19/52 anonim ***** válasza:
15%

Engem is idegesít ha idősebb (főleg férfiak) letegeznek. Egyáltalán nem illik. Nyilván ha a szomszéd bácsi és régóta ismerem akkor tegeződünk, de egy idegen 45 éves ember ne tegezzen le. Ha mégis megteszi, legalább kiderül hogy még ennyi illem se ragadt rá. Legutóbb egy étteremben tegeztek le ahol a barátnőimmel voltunk, hát megállt az eszem. Már az adott helyzetben sem sziázhat. Persze ha velem egyidős (20 év körüli) ember szolgál ki mondjuk a mekiben, szia-szia van. De felnőttek között magázás a szokás főleg a férfi részéről, és a nő ajánlja fel a tegezést ha akarja. Az más hogy a kisgyereknek röhögve mondod hogy ne magázzon, én sem szeretem ha 5 éves csókolomoz. De más a szitu.

L21

2012. szept. 21. 07:21
 20/52 anonim ***** válasza:
63%
Én is így voltam, de valóban az illem szerint ilyenkor tegezd vissza nyugodtan.
2012. szept. 21. 07:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!