Miért van az hogy 30 éves létemre mégis mindenhol letegeznek? Idegesít nagyon. És nem a korombeliekre hondolok hanem pl 55 éves letegez vagy idősebb. Mi alapján mit szólna ha én is visszategezném . Titeket ez nem szokott zavarni?
Örülj neki, hogy nem néznek vén trottynak.
Én meg azt utálom, ha valaki lemagáz.
Nem zavar. Nekem mindegy, hogy tegez-e vagy magáz, tegezve is lehet normálisan, tisztelettudóan beszélni, ahogy magázódva is lehet nagyon ordenáré stílusban.
Amúgy meg... Tegezd vissza, probléma megoldva plusz választ kapsz a kérdésedre.
Az 55 éves simán letehezhet, hisz mikor ő 25 éves felnőtt volt, akkor téged még pelenkáztak.
Ha egy 12 éves gyerek letegez, arra még talán rászólhatsz, de egy idősebbnek nehogy már kitaláld, hogy magáznia kell téged.
"egy idősebbnek nehogy már kitaláld, hogy magáznia kell téged."
Pedig ismeretlen emberek magázni szokták egymást.
Ja vannak ilyen egyszerűbb emberek, ilyenkor visszategezek korra nemre vallási felekezetre bőrszínre tekintet nélkül.
Az egyszerűséget úgy értem, hogy mondjuk ilyen leharcolt fejű öregasszony (k*rva lehetett 100 éve) jópofizik, aki úgy néz ki mint egy kivénhedt k*rva, gond nélkül vissza kell tegezni.
Ugyanis ez egy alapvető illemszabály. Ha az idősebb letegez, illik visszategezni.
Én 39 vagyok, de gyűlöm, amikor magáznak.
Ha egy idősebb letegez, attól függ, ki teszi. Ha ismeretlen, vagy látásból ismerős, lazán visszategezem.
Ha a szomszéd bácsi, aki már gyerekkoromban is bácsi volt... furcsa lenne tőle, hogy eddig tegezett, és hirtelen átváltana magázásba.
A lányom osztálytársai meg csak egyszer köszönnek csókolomot.... általában viccesen közlöm velük, ha még egyszer meghallom, többet nem teszik be ide a lábukat :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!