Manapság vannak-e még hősök? Szükség van/lenne rájuk? Reális képet adnak-e számunkra a valós életről?
Attól függ mit nevezünk hősnek, igen. Nem tartom hősnek azt, akinek ugyan nem tetszik adott életszituáció, még is belekényszeríti magát.
Hősnek tartok viszont abszolút hétköznapi embereket is akár, akik megküzdenek a maguk életével, esetleg betegségével és annak minden nehézsésgével együtt csak csinálják és csinálják. Gondolok itt pl egy kisgyerekre, aki egy súlyos betegséggel küszködik, ugyanakkor hősnek tekintem azt a szülőt is, aki képes mosolyogni és életet vinni a súlyosan beteg kisgyereke életébe. Na ez csak egy példa.
Nem mondanám, hogy reális képet adnak, de ha arra gondolok, amit ÉN nevezek hősnek, akkor szeretném, ha ez lenne mindenkinek a természetes és valós.
Végigolvastam a válaszokat, és megelőztél kedves kérdező :)
A hagyományos hőstípusok számomra a mentők és a tűzoltók. Egyszer láttam, hogy egy baleset után, mit meg nem tettek az tűzoltók, hogy kiszabadítsák az embereket egy összetört kocsiból. Önzetlenül. És tényleg önzetlenül, mert amennyi pénzt ezért a munkáért kapnak az azért a világ szégyene.
Ugyanígy a mentők is, ha baj van rohannak és segítenek, életeket mentenek nap mint nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!