Nálatok mi van most a spájzban és a hűtőben, hány napi kaja?
Ha mondjuk jönne egy zombitámadás (csak a hülye példa kedvéért), hány napig tudnátok otthon elélni a jelenleg fellelhető összes élelmiszert beleszámítva? Mi van a hűtőben, ha kinyitjátok?
Igaz, hó eleje van, de még ennek a hétnek a végéig nincs fizetés, alig van élelmiszer itthon, és eszembe jutott, másnál ez hogy lehet, mennyit "halmoztok" fel.
Mi mindig halmozunk készletet, épp ilyen rendkívüli esetekre. (zombitámadás, akármi)
Fejből írom, de kb. ezek vannak:
-20 kg száraztészta
-5 kg liszt
-10 csomag reggelizőpehely
-30 befőtt (gyümölcsök)
-20 konzerv (kukorica, májkrém, sólet, stb.)
-20 csomag puffasztott rizs
-4-5 csomag aszalt gyümölcs
-10 tábla csoki
-gyógyszerek, kötszerek
-3 fogkrém
-5 szappan
-10 WC papír
-5 tekercs kéztörlő
-2 cs. szalvéta
-10 doboz pezsgőtabletta
-5 cs. szőlőcukor
-2 kg krumpli
-1 kg vöröshagyma
-1 kosár fokhagyma
-10 üveg paradicsomszósz
-2-3 kg só
-4-5 kg cukor
-1 üveg méz
-3 kígyóuborka
-2 cs. újhagyma
-a hűtőben pár joghurt, Túró Rudi, vaj, sajt, ilyesmik kisebb mennyiségben
-8 karton ásványvíz
-tisztítószerek, 2-3 flakon tartalék
-tisztítóeszközök: szivacsok, rongyok tartalékba
Mi mindig tartunk otthon készletet. Ez, amit leírtam, végszükség esetén szerintem kb. 2 hónapig lenne elég.
Én városban élek, de minden évben telepakolom a mélyhűtőt disznóvágás miatt. Sokan vannak vidéken akik eladják a vágni való disznót. Én megveszem, majd disznóvágás napján lemegyek. Minden megcsinálnak, az én ízlésemnek megfelelően ízesítik a kolbászt, hurkát. Mindent kifizettek,és ha kész csak kocsiba teszem és viszem haza.
Emellett mindig veszek konzerveket, lekvárokat, lisztet, tésztákat. Amikor megyek a boltba napi bevásárláskor, és akciós dolgokat látok, többnyire veszek. Így szép gyarapodik otthon. Most is tele vagyok mindenféle kajákkal akár 1 évig is kihúznám..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!