Milyen érzés ugy menni dolgozni olyan helyre ahol nem szeretnek?
Bár szerencsére nem hosszútávon kellett így dolgoznom, de nagyon rossz, minden reggel görccsel a gyomromban mehettem munkába egy kolléganőm miatt... Nagyon nehéz úgy dolgozni, hogy láttam rajta, hogy mindig várta a következő ballépésem amiért megszólhatott.
Mondjuk valószínű azért is vettem ezt így magamra mert előtte több évig olyan helyen dolgoztam, ahol imádtam mindenkit és viszont, itt meg úgy éreztem magam, mintha megint a gimiben lennék, ahol minden pletyka 3 perc alatt végigterjed, és egyesek nem úgy közölnek dolgokat ami felnőtt emberekhez méltó...
Egy munkahelyre nem azért megyek be, hogy szeressenek. Aki sérteget, bunkó megjegyzéseket tesz rólam, hátam mögött, annak beleverem a fejét a két válla közé! Kortól és nemtől függetlenül.
Attila voltam, kőműves!
Nekem is van egy helyről ilyen jellegű tapasztalatom. Szerencsére nem maradtam ott sokáig. Mindenki utált, a főnök meg a kollégák is.
Az a tapasztalat, hogy általában azt közösítik ki, illetve azt nem szeretik, aki jól és szorgalmasan végzi a munkáját. Egyes főnökök nem tudják elviselni azt a tényt, ha egy alkalmazott okosabb náluk. Pedig ilyen sokszor előfordul.
Biztos lesz, akiben felötlik a kérdés, miből gondolom azt, hogy a kérdező jól végzi a munkáját? Ezt abból, hogy ha rosszul csinálná, akkor már rég kirúgták volna. Sokszor egy apró hiba is elég ahhoz, hogy kirúgjanak valakit, de téged nem mernek, mert jobban értesz a dolgokhoz, mint a kollégáid és a feletteseid. Szükségük van rád, csak nem tettszik nekik az, hogy te jobban el tudnád látni a feletteseid feladatát. Félnek tőled, ezért állítanak be rossz alkalmazottként.
Ez biztos, ha rosszul dolgoznál, illetve olyan munkakörben, ami nem annyira lényeges (azaz bármikor le tudnának váltani, lenne bőven jelentkező), akkor már rég nem lennél ott!
Azt javasolom, hogy kezd el nézegetni az állásajánlatokat, és keress magadnak egy új munkahelyet, egy olyan helyet, ahol ki tudod használni a képességeid, ahol tudsz érvényesülni. Én úgy gondolom, hogy meg sem érdemlik azt, hogy te egy ilyen cégért, illetve ilyen emberekért küzdj. Nem érdemlik meg a jelenlegi munkádba fektetett időd és energiát, nem érdemelnek meg téged!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!