Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Elfogott már téged is az...

Elfogott már téged is az érzés? "Szeretnék zseni lenni! "

Figyelt kérdés

Amikor megnézek egy-egy feltalálós, kutatós, technikai filmet, akkor majdnem mindig rámtör a vágy, hogy többet és többet akarok tudni a világról, a technikáról, hogy én is hozzáadhassak valami újat ehhez a világhoz. De sajnos nem vagyok túl okos, igaz hogy egyetemista vagyok, de a képességem ehhez(a zseniséghez) édeskevés, és amikor erre rádöbbenek, annyira elkeseredem.

Csak én szoktam ilyeneken gondolkodni, vagy Nektek is volt már ilyen érzésetek, hogy "szeretnék zseni lenni"?

2012. jún. 2. 23:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
de még mennyire.....
2012. jún. 2. 23:12
 2/12 A kérdező kommentje:
És milyen téren? Kémia, fizika, biológia? Kb. Tudom rengeteg már irány van, kíváncsi vagyok! :)
2012. jún. 2. 23:16
 3/12 anonim ***** válasza:

kémia, biosz

van érzékem hozzá, de azért ez nem az.......

2012. jún. 2. 23:45
 4/12 anonim ***** válasza:

jesszus nekem csak ilyen érzésem van, kémia fizika biosz ezeket szeretem, ha már belefogok valamibe mondjuk kutatni fogok ha mindenjól megy, szeretnék vmit felfedezni és mondjuk elnevezhetnék rólam.

de nem értem miért mondassz ilyeneket, eyik tudós mellett sem állt senki, hogy mondják neki megtudod csinálni maguktól jöttek rá nemírták lemagukat..

2012. jún. 3. 15:21
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem, egyáltalán nem írom le magam, csak tudom magamról, nem vagyok álmodozó. Most is két nap múlva matek vizsgám lesz, és még a tételeim sincsenek teljesen kidolgozva. Nem vagyok elég szorgalmas és kitartó, no meg a rövidtávú memóriám a legjobb. A hosszútávú már nemigazán.
2012. jún. 3. 17:58
 6/12 anonim ***** válasza:
na szerintem meg ponthogy nyugodtan merj álmodozni ott keződődik el, utána jöhet a kivitelezés, nos szorgalom+kitartás ezeket mindig lehet "fejleszteni", sokat számít mit gondolsz ám magadról, sok infót azért felejt el az ember, mert nem használja vagy mert haszontalan vagy nemis érdekel igazán amit tanulsz.
2012. jún. 3. 20:27
 7/12 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy érdekel amit tanulok, csak rohadt keveset használunk belőle a gyakorlatban, és amikor mondjuk egy évvel később mégis előjön az a bizonyos, amit egy évvel ezelőtt megtanultam, hát emlékszik rá a franc, amikor elő sem vettem. Sajnos szita az agyam, meg nem tudok tanulni, mindig csak rövid távon emlékszem a dolgokra. De ez mindennel így van, akármennyire is érdekes az a bizonyos infó. Sajnos ez van, és ez is akadálya ennek a feltevésnek, de azért köszönöm a biztatást! :)
2012. jún. 4. 08:38
 8/12 anonim ***** válasza:
78%
Egyébként a legnagyobb találmányokhoz (még az elmúlt években is, tehát most ne fogjuk arra, hogy egyszerűbb volt a technika) csupán kreativitás kell... persze értened kell a technikai részéhez is, hogy tudd, meg lehet-e valósítani, ha nem, mi kell hozzá... de fő az ötlet, a megvalósítás már csak másodlagos.
2012. jún. 6. 13:40
 9/12 anonim válasza:

Ó, ne akarjatok zseninek lenni. A zsenik úgy élik le az életüket, hogy az emberek nagyja korlátolt és unalmas, ezért nem lehet velük beszélgetni. A zseni úgy megy végig a gyerekkorán, hogy folyton ki van közösítve. A zseni nagyon megszívja a társas életben, mert nagyon nehezen talál társakra. Én zseninek tartom magam a hozzáállásomban, a kitartásomban és a szeretetre és a segítésre való képességemben. Az, hogy elméleti fizikus leszek és önkéntes a gyermekek védelmében, már csak ennek egy következménye. Azért gondolom magam zseninek, mert nemcsak a jó, de a rossz képességeimet is átfordítom az emberek és a magam javára. :) Ha nagyon akarok, bármilyen tudományágban "zseninek" látszó tudok lenni, de többnyire csak a művészeti és az irodalmi alkotásban, a pszichológiai, a természet- és az ezoterikus tudományokban. Zseni vagyok, mert meglátom az emberekben a zsenit, amit elnyomnak magukban. Persze ezt önmagammal kellett kezdjem. :) Azon vagyok, hogy kihozzam magamból, akkor is, ha ismét kiközösítenek az emberek emiatt. Egy szerencsém, hogy egyre több hozzám hasonlót ismerek meg, és stimuláljuk egymást a fejlődésre való törekvéseinkben.

De egyébként mindig nagyon magányosnak éreztem magam, és nagyon nehéz volt megtanulni megfelelni az embereknek. :/

22/L

2013. dec. 17. 00:11
 10/12 anonim válasza:

Előző vagyok. De egyébként akkor fog kijönni belőled a zseni, amikor felismered magadban, és kitartóan megtanulsz hinni benne. Néha olyan gyorsan tudok gondolkodni, hogy megfájdul a fejem attól, hogy milyen lassú a külvilág (pl. egy egyetemi előadás). Néha meg olyan asszociációs képességeim vannak, hogy 5-6 lépésen szinte tudattalanul átsuhanva felismerem a bonyolultabb összefüggéseket. Én azt mondom, a zseni megtalálható magunkban, de általában csak azt szoktuk zseninek hívni, aki kiskorától ráérzett erre az önmaga megtalálására. Én például az emberek érzelmeinek leolvasását/megérzését, az igazságérzetemet, az érzékenységemet és az állandó analizálási késztetésemet mondanám veleszületettnek tehetségnek. Az, hogy kb. Nobel-díjas tudós leszek, táncos, énekes, író, költő...meg amire csak vágyok, az csak azért lesz, mert 20-30 évi állandó gondolkodás után nem is történhet más, mint a zsenialitás színre jövetele. :) Ami - ismétlem - szerintem mindenkiben ott van!

(Tudom, hogy nagyképűnek fognak gondolni páran, de én egyszerűen eldöntöttem, hogy ez lesz, és meg is csinálom. Szerintem ebben nincs nagyképűség, hogy merek álmodni és céltudatos vagyok.)

2013. dec. 17. 00:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!