Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » "Mindent lehet, csak akarni...

"Mindent lehet, csak akarni kell! " Te egyet értesz ezzel?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy ha az ember igazán akar valamit, és mindent megtesz érte, akkor sikerülhet? Persze reális kereteken belül.
2012. aug. 22. 13:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Ha bármit elakarok érni (diplomát vagy csak időben kiérni a retyóra),akkor az általában-normális esetben- úgy történik, hogy előbb létrejön bennem az elhatározás,az akarat majd utána a cselekvés. Ez így működik. Most ez a bölcsesség semmit nem mond, csak azt hogy akarni kell és eléred,de úgy általában. Oké,de ez eddig is így volt,ezzel újat nem mond. Viszont ott v

an még, hogy "igazán" és hogy "sikerülhet". Ez kb olyan, hogy én azt mondom, ha nagyon leakarok rajzolni egy méhecskét a papírra és van hozzá papír, ceruza,kéz,akkor akár le is tudom rajzolni. Lényegében ez olyan semmitmondó gondolat, megtehetem,akarhatom, ha elég jó vagyok elérhetem....

2012. aug. 22. 14:14
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem teljesen.

Vannak olyan dolgok amik valóban így vannak, de vannak olyanok amik sajnos nem fognak sikerülni még akkor sem ha mindent megteszel érte.

2012. aug. 22. 14:36
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Én ezzel nem értek egyet. Pontosabban azt a bizonyos "mindent" vitatnám. Inkább úgy mondanám, hogy "Nagyon sok mindent lehet, csak akarni kell." De mindent nem lehet. Sok dolog van, amiért ha elég keményen és kitartóan dolgozik az ember, akkor nagy valószínűséggel sikerül, viszont van, hogy nem csak az egyénen múlik a dolog kimenetele.
2012. aug. 22. 14:38
 14/24 anonim ***** válasza:

Túlságosan görcsölve nem szabad akarni semmit, mert úgy nemigen fog összejönni, ez a tapasztalatom. Apró léptekkel kell haladni, akkor sikerülhet. Persze korlátok vannak, és sok múlik a szerncsén is, jókor kell lenni, jó helyen. A sors útja pedig kifürkészhetetlen, nem teljesen rajtunk múlik minden, a körülmények is sokat jelentenek. Nem vagyok ugyan vallásos, de lehet, hogy van valami felső hatalom, amelynek úgymond játékszerei vagyunk időnként. Hiszen csak porszemek vagyunk a nagy Univezrumban.

Mindenki igyekezzen kihozni magából azt, amit tud.

2012. aug. 28. 12:26
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

NEM, BŐDÜLETES BAROMSÁG

a bohóc-struccpolitika nem old meg minden problémát. a magunkba vetett hit édeskevés a valós sikerhez. a sikerhez kell egy teljesíthető cél és egy lehetőségekkel teli útvonal. ha nincs lehetőség, vagy maga a cél is elérhetetlen, a csillagokat is lehozhatod az égről, hihetsz 100 csodában meg 30 megváltóban, 66 titokban és 48 szertartásban, akkor sem fog menni.

reális keretek közt:

figyelmen kívül hagyhatjuk a fizika törvényeit, meg elhitethetjük magunkkal, hogy istenek vagyunk, de ettől még nem vagyunk képesek bármire.

nagyszerű bizonyítéka ennek, hogy mennyire igazságtalan az élet - van, hogy a lusták és a gonoszak boldogan élnek, mások meg életükön át güriznek és betartják a törvényeket, mégsem boldogulnak. miért? mert a tett csak a körülményekhez mérten számít.

egyvalamit megfigyeltem: akik ezeket a hitegető közhelyeket skandálják, általában nagyon buta/tapasztalatlan emberek, vagy hazudnak maguknak.

2012. aug. 28. 13:50
 16/24 anonim ***** válasza:
Előző: és hány ilyen témájú könyvvel találkozom naponta / kereskedelemben dolgozom /. Nem sorolok címeket. Hitegetik a naiv jónépet.
2012. aug. 28. 16:38
 17/24 anonim ***** válasza:

persze, ez folyik a csapból is, és már nagyon idegesítő, valójában haszontalan dolgok, amiket be lehet etetni a néppel, és lehúzni őket egy könyv/dvd árával.

írsz egy könyvet arról hogy lehet meggazdagodni, és abból gazdagodsz meg. ezek mind természetes igények kielégítése hazugságokon keresztül. ugyanolyan, mint a hogyan fogyjunk sport nélkül 2 hét alatt, hogyan növesszük a péniszünket, 30 centisre és hasonló hülye reklámok.

mert az emberek hinni akarnak, sokkal szomorúbb lenne elfogadni, hogy sok dologra képtelenek az életben/nem úgy megy ahogy elképzelik, mellesleg rombolná a társadalmi stabilitást is.

2012. aug. 29. 17:44
 18/24 anonim ***** válasza:

Így van, reálisan kell látni a helyzetet. Van, ami a büdös életben nem jön össze, akarhatod, ha bele gebedsz is. Van, amibe bele kell törődni. Hiába akarnék én pl. dúsgazdag és álomszép nő lenni egyszerre, ha a körülmények és a testi adottságok nincsenek meg hozzá, és ugye az se mindegy, hová születik az ember. "Önerőből milliomos!"-van egy ilyen című könyv is. Mese habbal.

Van, akinek összejönnek a dolgok, van, akinek nem, az akarat sajnos sokszor kevés. Ésszerű célok kellenek, határokon belül.

2012. aug. 30. 12:27
 19/24 anonim ***** válasza:

nem mondom hogy teljességgel lehetetlen, csak ha a példát vesszük:

pl lehetsz "szép nő" plasztikázva ha ezt egy alternatív beteljesülésnek vesszük, de ugye ahhoz is pénz kell.

lehetsz gazdag, sőt milliomos is a semmiből, ha pl nem tisztességes keretek közt szerzed a vagyonod. ugyanis a legtöbb vagyonos ember összefonódik a politikával és a tisztességtelen gazdagsággal. például bajnai gordon, vagy teszkós lefizetések...

a sors további fintora lenne, hogy mivel nem vagy szép, ezért sokkal rosszabb lehetőségekkel indulsz neki a gazdagságnak. lehetne azt mondani hogy tanulj és legyél tudós, de az igazság az, hogy a szellemi képességeink is függnek a genetikától, és attól nem leszel milliomos. mivel szép nem vagy, ezért a színészi pályában kb esélyed sincs, hasonlóan van az énekléssel is. a tehetség megint hozott anyag és pénz kérdése is. továbbá kapcsolatépítésen is múlnak ezek, ugyanis a nagy kutyák nem fognak senkit sem beengedni maguk közé, mert akkor osztozni kellene.

ilyen hülye példákat hoznak fel, hogy dehát ott van steve jobs meg bill gates akik a semmiből építetek fel birodalmakat. csakhogy ezeknek mind vagyonos, vagy bankár szüleik voltak. egy jó ötlet kevés a megvalósításhoz, tőke nélkül ugyanúgy szegény maradsz, ha jó feltaláló is vagy. itt akár a microsoftot is felhozhatom példának, hogyan nyúlta le mások ötletét.

egy szó mint száz rengeteg nehézséggel kell szembenézni, és bizonyos adottságok hiányában nehezen, vagy egyáltalán nem fog menni a dolog, és akkor még nem is beszéltünk hozott problémákról, pl ritka genetikai betegség, családi hátráltató tényező, vagy egyszerű dolgok mint motiváció és megélhetés.

azért örülök hogy vannak még akik reálisan látják a dolgokat, sajnos nagyon sok naiv, buta ember él ebben az országban

2012. aug. 31. 06:27
 20/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nos nekem eddig többnyire bevált, hogy ha el akartam érni valamit, az ha kemény munka árán is, de sikerült. Persze mint írtam reális, megvalósítható keretek között. Persze az is tény, hogy sok múlik a szerencsén is.
2012. aug. 31. 10:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!