Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Kemény különbséget tesztek...

Kemény különbséget tesztek Pest és Buda között? Mármint az emberek között?

Figyelt kérdés

Csak egy szélsőséget mondok: I-II.ker felsőbb körök és VIII.ker stb.

Volt egy olyan, igen gazdag, I. kerületi évfolyamtársam, akinek nagyon megtetszett egy lány, de amikor megtudta, hogy pesti, akkor azonnal "meggondolta magát", és szóba se jöhetett, hogy akár csak barátkozzon vele.

Szerintetek is őrült nagy ellentét van az előkelő kerületek rétegei és a "nem előkelő" pesti kerületek rétegei között? Én már nem egyszer tapasztaltam, de kíváncsi lennék sokak véleményére.

2009. júl. 16. 09:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Azért lépett le, mert pesti nem azért mert szegényebb vagy tudatlanabb?! Mi köze van ehez, hogy hol lakik. Istenem...
2009. júl. 16. 09:58
 12/19 anonim ***** válasza:

09:58

Nos ez jó kérdés, de éppen az összefüggésekről beszéltünk. Az a helyzet, hogy egy I-II. kerületi elitebb kör természetesen egészen más anyagi hátteret ill. más életstílust feltételez, szóval nem olyan egyszerű ez ahogy írod egy mondatban.

2009. júl. 16. 10:03
 13/19 A kérdező kommentje:
Igen, a 67%-os azt hiszem tapogatja a lényeget, de tényleg nagyon összetett kérdés ez.
2009. júl. 16. 10:05
 14/19 anonim ***** válasza:

18 éve élek a II. kerületben és szeretem, mert biztonságosabb, megnyugtatóbb ide hazajönni este, mintha pl. a Nyugatinál laknék

de azért Pesten is vannak 'elit' helyek, gondolok most a duna-parti lakóparkokra (Prestige, Marina, stb..)

2009. júl. 16. 11:39
 15/19 anonim ***** válasza:
Budán drágábbak az ingatlanok, nem mind, de sokkal több van. És nyilván aki drága helyen lakik annak van pénze, és ugyan nem törvényszerű, de sok gazdag lenézi azt aki szegényebb.
2009. júl. 16. 11:52
 16/19 A kérdező kommentje:

Igen, nagyon sok szempontból nekem is a II. ker a number one.

És tagadhatatlan, hogy pontosan az anyagi különbségek miatt mások az emberek, azaz más a mentalitás, más az életstílus.

Nemtom, nekem legtöbb haverom pl. kifejezetten utál átmenni a pesti oldalra, de pestivel tuti nem haverkodik, hát érdekes na.

2009. júl. 16. 17:58
 17/19 anonim ***** válasza:
Jézusom..Én a Dunapartnál lakom, a Váci utca alatti utcában. Akkor én már egy csóró,alacsony intelligencia szintű liba vagyok? Már bocsánat, de szerintem az a környék is egy elit hely. Nem is tudtam, hogy mostanában ilyen fajta különbséget tesznek az emberek egymás között. Én még nem tapasztaltam a környezetemben. Vicces..majd gyorsan szólok a szüleimnek, hogy költözzünk át Budára, különben még a végén valami lepusztult embernek néznek:( Egyébként nem attól leszel elit, hogy lenézed a pestieket, hanem az értelmiségi szinted határozza meg. Szerintem..aztán lehet oltani, hogy én, V. kerületi kis senki mit írogatok itt..:D
2009. júl. 16. 22:47
 18/19 thiglianus válasza:

Én II. keruleti lakos vagyok, a Rózsadombon élek, amióta az eszemet tudom.

Most töltöm a 22. életévemet, és a kérdésesed megfogalmazása óta (2009)

rengeteg idő telt el, sok víz lefolyt a Dunán. A Külömbségek mára óriásit csökkentek, és nem fedik a 4 évvel ezelötti tényt, de a pesti városrész mára nemhogy beéri, de lassan az V. kerületi Belvárossal túl is szárnyalja a budai ingatlanokat.

A legjobb barátom pesti. Nem vagyok szegény, sosem kellet gyüjtenem, és rengeteg barátom van ezzel így(környékbéliek). A II. és a XII. kerület mindig előkelőbb helyen szerepelt a barátkozási listán mint egyéb kerületek, tudtuk, ha a fiu/lány itt él, tudja majd tartani a "szinvonalat", nem lesz gond a hétvégi wakeboard, vagy gokart, esetleg bowling vagy bulizas. Ki tudja majd fizetni, és nem halljuk majd tőle, hogy nincs pénze.

Mára már felnőttünk, mindenkinek saját üzlete van, legyen az pesti, vagy budai, de kikell emelnem, soha, de SOHA NEM NÉZTÜNK LE senkit azért, mert szegényebb, vagy mert máshol él.

Engem, és mindenkit akit ismerek úgy neveltek, hogy a tetteink határozzák meg a jellemünket, nem a külsöségek. Valóban számít, kár tagadni, de olyan mértékü diszkrimináció, amiről te beszélsz olyan hálistennek ritka, és az olyan ember nem is lel majd igazi barátra sosem.

Remélem hasznos választ adtam !

Üdv

2013. júl. 19. 15:54
 19/19 anonim válasza:

Én is budai vagyok, II.kerületi,itt születtem és most is itt élek. Újbudán jártam gimibe. Egyegemre a pesti oldalra járok, DE rengeteg barátok is van onnan. Soha senkit nem néztem le emiatt. A legjobb barátnőm pl pesti, sőt az unokatesóim is XVI. Kerületiek pl.

Szerintem ez totál hülyeség,amit írsz.

21L

2019. febr. 22. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!