Kemény különbséget tesztek Pest és Buda között? Mármint az emberek között?
Csak egy szélsőséget mondok: I-II.ker felsőbb körök és VIII.ker stb.
Volt egy olyan, igen gazdag, I. kerületi évfolyamtársam, akinek nagyon megtetszett egy lány, de amikor megtudta, hogy pesti, akkor azonnal "meggondolta magát", és szóba se jöhetett, hogy akár csak barátkozzon vele.
Szerintetek is őrült nagy ellentét van az előkelő kerületek rétegei és a "nem előkelő" pesti kerületek rétegei között? Én már nem egyszer tapasztaltam, de kíváncsi lennék sokak véleményére.
Na látod! Bizony qqquu nagy a különbség, csak ezt egy budai észre se veszi hirtelen mert ahhoz van szokva.
Mondok egy példát:
Nagyon nem mindegy, hogy a II. kerületi gimnazista diák egy olyan családba megy haza iskola után, ahol éppen X nagykövettel van baráti vacsora valamilyen sokmilliós üzlet kapcsán, vagy pedig a VIII. kerületben hatszor kirabolják a cigányok, mire haza ér, otthon pedig azt hallgatja egész este, hogyan fizetik ki a fűtésszámlát.
Úgyhogy én azt mondom, olyan különbségek ezek, amelyeket észre se vesznek az emberek, pedig mindennaposak, és teljesen természetes, hogy egy ilyen felsőbb, elitebb körökből származó fiatal nem fog keveredni egy utóbb említett társasággal, mert egyszerűen kellemetleségei adódnak belőle. Nem tud működni egy egyszerű barátság sem, mert nagyon eltérőek az életkörülmények.
Lehet h van benne lenézés is, de azért gondolj bele, én bizonyos szempontból az úgynevezett elites embereket is megértem. Hosszú a téma, de nem csak eljön az az idő, hanem már rég ez van. Én olyan elitbulin voltam, ahol egyetlen pesti se volt, és szándékosan olyan összegek forogtak ott, hogy ezzel szűrték ki ki az aki nem a köreikbe való. Szóval működik ez manapság is nagyon! De fordítva is igaz ám! Gondold el, egy pesti is elég kellemetlenül érezné magát egy ilyen elit társaságban, nagy valószínűséggel még csak közös téma se lenne, de ha lenne is, igen feszélyezett lenne a hangulat.
Úgyhogy tetszik vagy sem a jelenség, el kell ismerni, hogy létezik, és nagyon nem mindegy ma sem, ki hova tartozik.
Pedig saját tapasztalatom ...
A pesti srác igen kellemetlenül érezte magát az úgymond elitebb, gazdagok körében, aztán elég zavartan el is húzott, mert egyzserűen érezte, hogy nem oda való.
nem azt írtam h egyetértek ezzel, hanem azt, hogy ettől még létező jelenség. És ez csak egy példa, több hasonló esetről tudok, de annyira mindennaposak, hogy ez soha véget nem érne ha elkezdeném mesélni már a gimis koromtól kezdve miylen ellentét volt az elitebb budai gimiben ha pl. betévedt oda pár pesti diák is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!