Egy kis faluban lakok, de szeptembertől egy pesti egyetemre fogok járni. Félek, hogy nem tudok majd beilleszkedni, hisz Pest annyira nyüzsgő város, és senkit se ismerek. Ti, hogy meg tudtátok szokni az új környezetet, hogy tudtatok beilleszkedni?
Szigorúan szunjektív véleményem következik.
Budapest teljesen más világ, mint egy kisváros (ahonnan én is származok) vagy egy falu. Rengeteg az ember, más a mentalitás, más az életstílus. Pont ez a sokféleség és másság izgalmas nekem.
Az emberek -saját tapasztalatom szerint- többségében toleránsabbak, mint vidéken. És rengeteg olyan emberrel fogsz találkozni, aki hozzád hasonlóan eredendően nem budapesti, szóval ezzel a dologgak korántsem leszel egyedül. Főleg az egyetemen. Legyél nyitott, ismerkedj a csoporttársakkal, és legyél szociálisan aktív.
Magát a várost én nagyon megszerettem. Gyönyörű helyek vannak, mindig van valamilyen szórakozási vagy kikapcsolódási lehetőség, sosem unalmas. Már az is természetes (és nem esik rosszul), hogy akár 1-1,5 órát kell utazni városon belül, ha megyek valahova.
Tehát nincs félnivalód, nyugi :)
Ó, ne aggódj, természetes, hogy így gondolod és parázol:)
Én már családdal költöztem fel Pestre (26 éves vagyok, férjjel, 3 éves gyerekkel mentem) és paráztam.
De a tapasztalatom az volt, hogy nagyon hamar kiismered magad (pedig nálam eltévedősebb ember nincs) :))
És az emberek sokkal normálisabbak mint vidéken (pedig az ellenkezőjét hittem világéletemben).
Persze mindenhol vannak bunkók, de annak semmi köze ahhoz hol élsz.
Nagyon hamar nagyon sok barátunk lett és hamar megszokod a kényelmet is.Több lehetőséged van mindenre, minden ott van a szádban stb.Mi nem nyüzsis helyen élünk, de mégis közel mindenhez.(20 ker)
Hidd el kellemesen fogsz csalódni, hamarosan már nem isszívesen jársz haza;-) sok sikert:)
Mi is pár éve költöztünk Bp-re a családdal és most kezdem az egyetemet. Fura volt az elején, de pár hónap(esetleg hét) és megszokod. Melyik egyetemre mész?
Csak egy tanács, szerezz be egy zsebtérképet, nekem nagyon jól jött. Első nap nem találtam volna haza nélküle a suliból.(:
Köszönöm a bátorító szavakat!:)
A BME-re fogok járni, és nem, nem Vanda vagyok!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!