,,Vágyom rá, hogy 18 évesek nyissák fel a szemeim! :)))))
Öntsd rám mérhetetlen bölcsességedet, sensei!"
Elnézést nem ki oktatásként írtam.
Attól hogy idősebb valaki még nem jelenti azt hogy okosabb.
pl.: sok olyan felnőtt van a világban aki biológilag felnőtt csak agyilag gyerek még.
Elnézést nem veszekedésként írtam :D sry
Mindenki egyenlő :)
"Csak az emberek soha nem fognak összefogni...
Lehet több millió tehetős ember is, akkor is lesz pár barom aki a hatalomra fog törni. Ez már évezredekkel ezelőtt kialakult az emberben. Lehet, hogy akkor volt a hiba, amikor az első ember letűzte azt a bizonyos karót. A hatalomra törekvés már bele van kódolva az emberbe. ,,
Igen nagyon nehéz elérni,de nem lehetetlen.
Csak megkéne értetni az emberekkel hogy rossz amit csinálnak.De megálitani se lehetetlen.
Ne valami ellen kellene küzdeni hanem valamiért.
Vagyis ne úsz az árral szembe ha túl erős hanem készits egy csapdát ami elnyeli és kiszűri a használható dolgokat.
Az igazság előbb utobb győzni fog :)
Ha mindenki tisztán gondolkodni és zseni lenne sehol se hagynák hogy diktatúra módon uralkodjanak felette pl.: Mint Mo.-on.
Az emberek nem szokták bevallani, hogy amit művelnek, az rossz. Vagy gondolkodás nélkül művelik, vagy okot találnak arra, hogy jónak tartsák. /Aldous Huxley/
"Én csak úgy viselkedtem ahogy a kedves válaszoló viselkedett."
Teljesen érthető, és természetes. Éppen az a baj, hogy ez általános reakció, és ezért nem lesz egyhamar mindenhol béke. Pontosan úgy reagálsz, ahogy mindenki más.
Sokan próbáltak már meg erővel békét teremteni, de ez... mondjuk úgy, hogy mérsékelt sikerrel kecsegtet. :))
"Teljesen érthető, és természetes. Éppen az a baj, hogy ez általános reakció, és ezért nem lesz egyhamar mindenhol béke. Pontosan úgy reagálsz, ahogy mindenki más.,,
Értem. Mint írtam higgadt természetű vagyok legtöbbször csak kicsit elszaladt alatam ló . Észre vettem hogy felesleges úgy viselkednem ahogy ők mert akkor ugyanolyan szintre süllyedek le ami ellen küzdök :D
De valahogy tartani kell az egyensúlyt hogy valamikor gyengéden valamikor azért keményiteni mert különben eltaposnak az érvekkel.
Csak ha normálisan érvelek akkor meg levegőnek vesznek...
Mind1 máskor visszafogom magam :D
frakk34 :
Megint el ismétlem Hogy Nincsen lehetetlen,csak akkor ha tehetetlen vagy ellene vagyis nem tudod hogy is kezdj neki.
Akkor meg nem kéne hogy a rossz emberi természet felülkeredjen.
Részben azért se lehet könnyen béke mert sok olyan ember van aki szó nélkül engedelmeskedik a nagy főnöknek.
pl.: háborúnak intenek.. szerintem a németeknek azt kellett volna csinálni hogy le tenni mindenkinek a fegyvert és hitlert lelőnni .
És akkor nincs háború.
pl.: a Hibát hogy szokták megoldani?
Először érteni kell a hibát hogy kijavithasd.
"Értem. Mint írtam higgadt természetű vagyok legtöbbször csak kicsit elszaladt alatam ló . Észre vettem hogy felesleges úgy viselkednem ahogy ők mert akkor ugyanolyan szintre süllyedek le ami ellen küzdök"
Itt szépen megfogalmaztad ezt az egészet. Törődj bele, hogy ezt nem lehet megoldani. Felesleges ezen agyalni. Élvezd az életet, ha ilyeneken töröd magad, csak kudarcokat fogsz elérni és az nagyon nem vezet a boldog élet felé. Most mondok egy példát: Ülsz egy sörözőben a barátnőddel. Az egyik asztalnál két idióta alkoholista összeverekedik. Te, mint békeszerető ember odamész és elkezdesz ott emberkedni, aminek az lesz a vége hogy, kapsz két hatalmas pofont.
"Ülsz egy sörözőben a barátnőddel. Az egyik asztalnál két idióta alkoholista összeverekedik. Te, mint békeszerető ember odamész és elkezdesz ott emberkedni, aminek az lesz a vége hogy, kapsz két hatalmas pofont.,,
Értem.Ilyenkor nem mernék oda mennék természetesen Főleg mert részeg nem hiszem hogy felfogja vagy ha fel is fogja akkor meg elfelejti szóval kicsit értelmetlen lett a példád.
Vagy ha lenne is elég bátorságon hozzá akkor természetesen önvédelmet használnék persze úgy hogy lefegyverezem vagy akarom mondani lenyugtatom és békén hagyom. (Tudom hol kell megütni az ember hogy elveszítse az eszméletétt meg sok mindent)
Hát igen vannak akik csak hatalmas veszteségek árán tanulják meg a leckét sajnos vagyis amikor le van nullázva.
... ha meg tényleg nem tudok hatással lenni akkor meg hagyom a többivel probálkozom ő meg belátja mikor sikerülni fog vagy nem lesz semmi vagy majd elenyészik :)
"Főleg mert részeg nem hiszem hogy felfogja vagy ha fel is fogja akkor meg elfelejti szóval kicsit értelmetlen lett a példád."
Az emberiség nagy része "részeg". Éli az egyébként boldog életét és nem tudja, de nem is akarja tudni, hogy mi folyik a nagyvilágban. Megnézi a híradót, ami tényleg nem ad teljes tájékoztatást, de neki az elég. Igaz, hogy hallja, hogy ott valahol Ázsiában ölik egymást, ezen kicsit el is szomorodik, de hátradől a foteljében és belegondol, hogy de jó itt nincs ilyen. Nem játszik el a gondolattal, hogy mi lenne ha ő most elindítana egy kísérletet a világbéke megvalósítására, mert boldog és tudja, hogy értelmetlen. Azt kéne, hogy mindenki élné a saját kis életét és magával foglalkozna. Lehet ezzel közelebb kerülne a hőn áhított világbéke, mint önkéntes megváltókkal, akik fejükbe vették, hogy majd ők rendet tesznek.
",,Vágyom rá, hogy 18 évesek nyissák fel a szemeim! :)))))
Öntsd rám mérhetetlen bölcsességedet, sensei!"
Elnézést nem ki oktatásként írtam.
Attól hogy idősebb valaki még nem jelenti azt hogy okosabb."
Természetesen. Csak egy picit vicces, hogy valaki élete első bölcsességére rájön, akkor azt gondolja, hogy erre csak ő jött rá, mindenkivel meg kell osztani, és ez az alapigazság. Hát nem. Sok igazságot fogsz majd találni. Kívánom neked, hogy 10-20 év múlva visszagondolj erre, és jókat fogsz majd derülni, milyen éretlen is voltál. Emlékeztessen majd az a sok akkori 18 éves, akik ugyanezzel a farbával eléd állnak.
"Azt kéne, hogy mindenki élné a saját kis életét és magával foglalkozna. Lehet ezzel közelebb kerülne a hőn áhított világbéke, mint önkéntes megváltókkal, akik fejükbe vették, hogy majd ők rendet tesznek.,,
Nem rossz ötlet,csak akkor kialakulna hogy mindenki saját magával foglalkozik és a másikat meg leszarná.
Gondolom ez nagy változásokkal járna.
"Csak egy picit vicces, hogy valaki élete első bölcsességére rájön, akkor azt gondolja, hogy erre csak ő jött rá, mindenkivel meg kell osztani, és ez az alapigazság. Hát nem. Sok igazságot fogsz majd találni. Kívánom neked, hogy 10-20 év múlva visszagondolj erre, és jókat fogsz majd derülni, milyen éretlen is voltál. Emlékeztessen majd az a sok akkori 18 éves, akik ugyanezzel a farbával eléd állnak. ,,
Nem az első bölcsesség amit halottam és nem is gondolom hogy egyedül jöttem rá nem képzelem magam felsőbbrendűnek vagy megváltónak csak tudjad.
És az igazság Relatív.
Ha eltelik jó sok év tudom hogy sok mindenre rájövök még.
És nem törödöm bele abba a dolgokba ami jelenleg folyik a világban hanem probálok ellene tenni ha csak kis mérték ben is.
Még hogy éretlen... Nem szoktam azt csinálni mint a mostani fiatalok meg ugy általában sok ember hogy elnyomom a nyomorékokat meg úgy bunkó módon viselkedni...
Ezzen lehet változtatni.
A beismerés az első út a változáshoz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!