Milyen magyar mangakák vagy képregényrajzolók (olyanokra gondolok, akik nem "japán stílusban" rajzolnak, hanem bármilyen más stílusban) vannak? Mik a műveik? Hogyan érhető el Magyarországon, hogy kiadható legyen egy képregény?
Régen sok Rejtő történetet kiadtak képregény formában.
Nekem meg is van belőle durván két tucatnyi füzet.
Az első kezembe akadót felütve ez olvasható benne:
"Rejtő Jenő regénye nyomán
írta Cs. Horváth Tibor, rajzolta Korcsmáros Pál"
De ezek már elég régiek. Idősebbek, mint én.
Szia!
Ha tudsz egy picit angolul, akkor ezt a wikipedia-cikket ajánlom:
Itt a kezdetektől napjainkig bezárólag szinte minden/mindenki meg van említve...
Itt van még egy oldal, a Kepregeny.net belső fóruma, ami a magyar képregényekkel/képregény-alkotókkal foglalkozik (a jelenkorig, napjainkig bezárólag):
Amúgy épp tegnap érkezett egy hasonló kérdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__3192641-m..
Ott írtam már választ + linket is megadtam, ahol szintén egy korábbi kérdésre viszautalunk...
Ha saját készítésű képregényt akarsz kiadni, akkor nagy valószínűséggel saját magadnak kell majd megfinanszíroznod a kiadás költségeit...és járnod kell a különféle képregényes rendezvényeket, hogy népszerűsítsd a kiadványodat...
Sajnos a magyar képregénykiadók nem nagyon adogatnak ki hazai készítésű kiadványokat...igaz vannak kivételek, pl.: Kingpin kiadó vagy Nero Blanco Comix...csak oda nem biztos, hogy be tud kerülni a műved...
Szia! Max saját kiadásban tudsz kiadni képregényt. Ha a műben nincs szex, erőszak, esetleg nincs benne steampunk jármű/fegyver, akkor esélyed sincs, hogy egy magyar kiadó felkaroljon.
Magyar rajzolók munkáit elérheted az animeaddicts.hu oldalon, ha kifejezetten magyar "mangákat" keresel (itt ajánlom Keed-Kat és LoonyLuna műveit!). De vannak egyéb remekművek is, nem manga kategóriában is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!